2022-08-03 14:09:43

Tuncay SONEL markası

İzzet KELEŞ

izzetkelests61@gmail.com 03 Ağustos 2022, 14:09

İnsanı yücelten önemli hasletler vardır. Ona sahip olursanız sizi insanlar arasında değerli kılar, unutulmaz yapar. Unutulmamak, kalıcı olmak gönül kazanmayla olur. Gönül kazanmak da maddi  varlıkla oluşabilecek bir durum değildir. Kişinin hayat çizgisinde mutlu ettiğin kadar mutlu olma düsturu varsa o kişi için asla yılgınlık ve umutsuzluk yoktur.

Geçen hafta günübirlik Ordu ziyaretimiz oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar ile Of’un eski Kaymakamlarından, şimdinin Ordu Valisi Tuncay Sonel valimizi ziyaret ettik. Sayın Valimizin hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlama hazırlığı içinde olması hem de teknoloji  üç günlük TEKNOFEST Festivali  gibi devasa iki organizasyon çalışmaları arasında bizleri ağırlaması son derece mutluluk vericiydi. Samimiyeti ve misafirperverliği için kendisine teşekkür ederiz. O, çalışma anlayışı, çalışkanlığı, üretkenliği, projeciliği, olaylara yaklaşım tarzı ile Of’ta bize çok şey öğretti. Onun için Tuncay Sonel’i Of’tan gittikten sonra da takip ettik, inşallah bundan sonra da takibe devam edeceğiz.

Tuncay Sonel ülkemizin valiler grubunda marka valilerinden olmuştur. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu nasıl ki Türk Milletinin gönlünde yer etmişse, yönetim tarzı ile efsane olmuşsa Tuncay Sonel de yeni bir tarz geliştirerek yaşarken sadece görev yerlerinde değil tüm Türkiye’nin efsane valisi olmuştur. Yetim-öksüz, fakir-fukara, garip-gurebaya devletin şefkatli elini uzatmasıyla, halkın içinde halk ile birlikte olan devletin aşılmaz kapılarını sonuna kadar vatandaşa açan bir vali oldu Tuncay Sonel. Seveni çok, dua edeni çok, maalesef çekemeyeni de çok. Çünkü yerinde durmuyor, yetkileri dairesinde devletin sıcak yüzünü, merhametini vatandaşın ayağına götürüyor.

Sosyal devlet kavramını biz onunla öğrendik. Sosyal devlet neymiş, ne işe yararmış, sınırları nereye kadarmış biz onun uygulamalarından öğrendik. Eminim ki Türkiye’de onun projelerini gören herkes sosyal devlet olgusunu tam anlamıyla idrak etmiştir. Of’taki tecrübelerimizden, onun yönetim tarzından gördüklerimizden şu kanıya varmıştık. Tuncay Sonel’in gittiği yer kazanmış, Tuncay Sonel’in ayrıldığı yer kaybetmiştir. Çünkü o çalışma azim ve tarzıyla çıtayı o kadar çok yükseltmiş ki gelenlerin hiçbiri onun temposuna ayak uyduramamış. Bunu Of özelinde söylerken onu gittiği yerlerde de takip etmemiz hasebiyle çok rahat bir şekilde söyleyebiliyoruz. Kimi zaman yarı şaka yarı ciddi diyoruz ki Sayın Valim keşke bizi bu kadar yüksek tempoya alıştırmasaydınız. Çünkü ardından gelenler için O kıyas kabul etmez bir tempo, ayrı bir sıklet.  

Devlet ciddiyetiyle özel sektör pratikliği ve hızıyla bütünleşen Tuncay Sonel markası Türkiye’nin her yerinde hizmeti götürebilecek olgunlukta ve kabiliyettedir. Sosyal devletin etkin ve hızlı karşılık bulması önemseniyorsa Vali Tuncay Sonel en büyük illeri hak ediyor bence. Hatta daha da ilerisi sosyal devletin halkla buluşması imkanların gerçekten halka ulaşması isteniyorsa onun en iyi yeri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Bu bir temenni midir? Hayır bu bir realitedir. Sosyal devletin şahlanmasını, devletin imkan ve kabiliyetlerinin hızlı ve tarafsız bir şekilde  yetim-öksüze, fakir-fukaraya, garip-gurebaya ulaştırılmasını istiyorsanız bu elbise tam Tuncay beye göre. Buradaki düşünce ve temennimiz  sosyal devletin mağdur ve mazlum vatandaşa ulaşması içindir.

Of  ve Oflular onun için her zaman farklı oldu, olmaya devam ediyor. Of’tan sonra gittiği her yerde bir yanının Oflu olduğunu belirtiyor Sayın Valimiz. Onun Of sevgisi, Ofluların Tuncay Sonel sevgisi azalmadan devam ediyor, edecek gibi görünüyor. Tuncay Sonel gibi idarecilerimizin olduğunu görmek, varlıklarını bilmek geleceğe dair ümidimizi artırıyor. Biran 81 ilde Tuncay Sonel gibi Recep Yazıcıoğlu gibi valilerin olduğunu hayal edin. Allah ülkemizin, milletimizin derdiyle dert edinen yöneticilerimizin sayısını artırsın. Onlara güç, kuvvet, başarı nasip etsin. Teşekkürler Sayın Valim !

Yorumlar (1)

Şahin Bitkin 2 Yıl Önce

İzzet hocam kalemine, yüreğine sağlık.Devlete, millete hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş, tüm yetkililerimize Rabbim güç kuvvet versin.Liyakat önemli bir mefhumu.Sayın valimiz yolu açık olsun vesselam.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.