2015-08-01 23:23:56

Müslümanlar nasıl bu hale geldiler...

Ö.Faruk ALÇEP

omer_alcep@hotmail.com 01 Ağustos 2015, 23:23

Amerika çıkarları için Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi.İşgal ediyor,öldürüyor,tahrip ediyor,ülkeleri parçalıyor ,insanları mal ve canlarından ediyor,kısaca terör estiriyor tüm bu vahşetlere  de özgürlüğe kavuşturmak ve demokrasi vurgusu yapıyor...

 

Amerika'nın bu düşmanca tavrı İslam ülkelerinde ona  karşı  nefret meydana getirmiştir. Oluşan düşmanca tavrı ABD'li yetkililerin hesaba katmaması düşünülemez,meydana getireceği tepkinin de düşmanca tavra dönüşmesini bilmek kahin olmayı gerektirmez.Oluşacak tepkiyi organize etmek ve kontrol altına almak amaçlı bir örgüt meydana getirdiler ve adına da Işid veya Daiş dediler.

 

Işid terör örgütü kurucu gücü Amerika, böyle bir örgütü planlarken her şeyden önce kendisine itaat etmesine özen göstermiştir.Hayatiyetine devam edebilmesi için de ABD ve Batı'nın o bölgelerdeki insanlarda oluşan kin ve nefretini bu örgütle kontrol altına almak istemiştir.Aynı zamanda örgüt mensuplarına her türlü vahşeti işletmek suretiyle bir yandan dünyada islamı bilhassa sünnileri kötü ve vahşi olarak gösteriyor,diğer yandan da bu örgütün kontrolsüz büyümesini önlemeye çalışıyorlardı.

 

Hesapları tutmadı,denize düşen Suriye ve Iraklılar yılana sarılır gibi Işid terör örgütüne katıldılar ve destek oldular.Ancak bu durum Işid'in kontrolsüz büyümesine,ve daha tehlikeli hal almasına sebep olmuştur.Aklı başında olan insanları bünyesinde barındırmayacak bu yapı,islamı merdiven altında öğrenmiş,cehalet içerisinde yüzen kişiler,bu örgütün ABD tarafından desteklendiğini bilmeden,farkına varmadan, sırf ABD düşmanlığı üzerinden bu terör örgütüne yapıştılar.

 

Oysa Daiş ,müslümanların oluşturduğu bir örgüt  olsaydı , emniyet içerisinde olan bir topluluk meydana gelir ve kimse çoluk çocuğunu onlardan kaçırmaz ve onların himayesine girerdi.Ama başta Suriyeliler olmak üzere herkes onların girdiği bölgeden kaçıyor,yakaladıklarını yakarak,keserek,boğarak,ancak Amerikan filmlerinde olduğu gibi akla hayale gelmeyecek türlü işkencelerden geçirerek katlediyorlar.Ben ,bunlarla aynı dinden olmadığımı net biçimde söyleyebilirim.

 

Müslüman demek,sulh,demektir,yolda yürürken herkese güven verendir,bütün insanların şerrinden emin olduğu kişidir...Ancak sanki bu örgüt mensupları, bu tarifin zıddından hareket ederek bu vahşi örgütü meydana getirdiler.Bunların girdiği yer fitne fesada uğramış yerdir.

 

Bu örgütü ABD her zaman ,  kendi çıkarlarını koruyacak düzeye indirmek ve kontrol etmek istiyor. ABD'nin asıl  amacı onu yok etmek değil , bu niyetini şu sözle de ",Işid'le savaş ,uzun yılları alacak "diyerek deklere ediyor....Hava operasyonları dışında kara operasyonlarını istemiyor.Tam da bu noktada Türkiye kendisi için ABD kadar tehdit olan bu yapı ile mücadele etmesinde  isabetlidir.Bu noktada ABD'nin amacı çıkarlarını korumak,Türkiye'nin amacı ise,kendisine bugün ve ileride tehdit oluşturacak bu yapıya engel olmak ve güçlenmesini engellemek.Çünkü tekbir getirerek öldürdüğü kitle de Müslümandır .Bunun anlamı şudur, bizler de öldürmelerinde  sıramızı bekliyor olacağız,boğularak mı,yakılarak mı veya kesilerek mi?

 

Bu yapıyla mücadele etmemizi  gerekli kılan diğer neden ise,bu terör örgütü ,dindar insanları ve İslamı bu yapısıyla,  vahşet dini olarak sunmasıdır.En önemli icraatı da budur.Bu noktada bizler çok keskin çizgilerle bu vahşilerden uzak durmak zorundayız. Bu yapıyla aramıza mesafe koyarak ,yıllarca yatırım yaptığımız dindar insan profilini muhafaza etmek durumundayız.

 

Bir başka konu ise ülkemizi yıllardır dış güçlerin tesiri altında  PKK ve türevlerinin ortaya koyduğu vahşeti de bütün etkisiyle ortadan kaldırmak durumundayız.Terör konusunda  sıralama da tehlikeli olmak bakımından PKK da en az Türkiye açısından Işid kadar  tehlikelidir ,vahşidir.o da yok edilmelidir!

 

Mücadele çok yönlü devam etmelidir...

Ömer ALÇEP           

Yorumlar (2)

muhammed ÖZGÜR 9 Yıl Önce

Önçe kendi çevremizden başlayarak insanlara bugünkü dopluma cemiyete bakıyorsun.Ailelere,hısım akrabaya,birbirine komşu olan insanlara,ve ülkemizin çoğunluğunu oluşturduğu hatta yüzde yüze varan Müslüman nüfusa rağmen hiç kimse birbirini gerçek manada ihlas ve iman muhabbetiyle sevmiyor.Sevgi saygı yok.Bunlar örnek sadece.Bir inanan olarak bütün bu olumsuzluklara üzülüyorum inanın.İnşallah gelecekde bu gibi olumsuzluklar Müslüman islam dünyasında olumlu gelişmeler olur.Müslüman Müslümanı sever sayar birbirine sahip çıkar ve kenetlenirler.Buradan herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

İhsan Saral 9 Yıl Önce

Ömer Bey! Bu yazıyı BOP'un eş başkanlığını yapan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderin. Koşulsuz şartsız adamın her dediğine iman eden si mi bu yazıyı yazıyorsunuz? Komik olmayın lütfen..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.