2015-09-02 16:03:06

Dürüst Ol Selo!

Ö.Faruk ALÇEP

omer_alcep@hotmail.com 02 Eylül 2015, 16:03

 Selahattin Demirtaş, "Böyle giderse seçimler sağlıklı olmaz." diyor .Neden korkuyor acaba?Geçen seçimde yaptıkları gibi,sandıkların başına koydukları bir kişiye tüm köylünün oyunu HDP lehine kullandırdıkları gibi, aynı oyunu barış ortamı oluşursa ikinci defa oynayamayacaklarını mı düşünmektedir?

 

Demirtaş her seferinde şartlara uygun konuşuyor,seçim öncesinde süslü laflar ediyor,seçim sonrasında ise sivri dilini çıkarıp tehditler savuruyor.

 

Oysa gerçekte şuna ihtiyaç var,demokratik ve özgür seçimlerde HDP’nin oyu yüzde kaçtır.Bu seçimlerde Kürt seçmenden, PKK baskısı olmadan alacağı oyu görmek gerekir.Ancak PKK,her seferinde seçim öncesi ortalığı birbirine katıyor tehdit ediyor,bir çok sandığa el koyuyor ve sandıkları sabote ediyor, Kürt halkının gerçek iradesinin ortaya çıkmasına engel oluyor.

 

Öte yandan Kürt seçmenin iradesine Kemalistlerin oylarını kattığınızda ,Ak parti’nin tek başına iktidarını önleyebilecek bir yapı ortaya çıkabiliyor…

 

İşin burası çok önemli,Ak Parti’nin tek başına iktidarını önlemek kimin politikasına uygun düşmektedir? Başta MHP olmak üzere ,CHP ve diğer tüm muhalefet partilerinin ,HDP’nin üstlendiği rolden açık gizli memnuniyetleri vardır.MHP’ye en önemli anahtar rolü hiçbir kilidi açmasa da HDP bahşetmiştir.

 

HDP’nin rolü bu kadar önemli olunca,Selahattin’e şarkı söylettiler,bağlama çaldırdılar,şirin gösterdiler halkı kandırıp oy vermesini sağladılar…

 

Hele Alpaslan adında biri var ki,duyunca tiksindim ondan,inandırıcı olsun diye alabildiğince aşağı saldığı uzun sakallarıyla Selahattin Demirtaş’ı övüyor ve devleti suçluyor.Bir de bu zırvayı dini sohbet altında yapması yok mu?Güler misin, ağlar mısın? PKK’yı övüyor ve bu haliyle o ,terör örgütünün dini kanadını oluşturuyor.

 

Dürüstse şayet Demirtaş’a düşen görev ,seçimlerin hür koşullar içinde yapılmasını sağlayacak koşullara davet etmesidir.PKK terör örgütüne de “silah bırakma “ çağrısı yapmalıdır.

Kanımca barış içinde yapılacak bir seçimden endişe ediyorlar.Seçimlerde bize bu bölgeyi bırakın eylemleri yapıyorlar…PKK eylem yapıyor,HDP bıyık altı gülüyor…

 

Bu ne biçim zihniyettir anlamak mümkün değildir.Yurt dışından gelen göçmenler, Suriye, Mısır, Libya, Filistin ve diğer İslam ülkeleri vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için can atarken,bu vatandaşlığı elinde bulunduranın nimete küfretmesini anlamak mümkün değildir.

 

Bizler, Suriyelilere ve zora düşen bütün ülkelerin vatandaşlarına ülkemizin sınırlarını kaldırıp onları kendi ülkeleri gibi ağırlarken ,onlara ümmet olmak hissini uyandırırken,beyaz uzun sakallı molla bozuntuları , ABD ve Batının kulları olarak , ümmetin arasına yeni sınırlar koyma projesine nasıl da destek olmaktadırlar…

 

Tüm bunları da dini görev zannı ve ahmaklığı içerisinde yapmaktadırlar…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.