2015-05-21 23:31:47

7 Haziran ve Seçimler

Ö.Faruk ALÇEP

omer_alcep@hotmail.com 21 Mayıs 2015, 23:31

"Kime oy vermeliyiz?" sorusu bugün çok  önem kazanmıştır.

 

Saadet Partisi mi,yoksa Ak Parti mi?

 

Tercih nasıl olmalıdır?

 

Artık bu sorunun cevabı bugün, düne göre çok daha kolay hale gelmiştir.

 

Refah Partisi,Fazilet Partisi,Saadet Partisinde siyaset yapmış biri olarak önümüzdeki seçimlerde tercihimi Ak Partiden yana kullanacağımı ifade etmek istiyorum çünkü...

 

Saadet Partisi söylem bazında siyaset yapmakta,Ak Parti ise iş başında olduğundan söylediklerini bir taraftan da  uygulamaktadır.Uygulamalarda hatalar ve doğrular mümkündür, milli görüşün geçmişte iktidarında olduğu gibi...

 

Bütün muhalif siyasi partiler ,kendilerinin kazanmasından çok  Ak Parti'nin gitmesi üzerinde ittifak ettiler,ancak ben Saadet Partisi'nin bu koalisyona katılmadan önce " Ak Parti giderse yerine kim gelecek!" sorusunu sormasını beklerdim.Bu soruyla diğerlerinden ayrılmalarını beklerdim.Biz böyle bir deneyi 28 şubatta yaptık,Mısırlılar Tahrir meydanında yaptılar.İktidarda olan partiyi göndermede halktan yardım alanlar,yerine getirecek oldukları işbirlikçiyi  ya da partiyi halka sormuyorlar...

 

Böyle olursa ne olur sorusuna da derim ki,kumar masasında burnu kırılan ,Merve Kavakçı için haddini bildirin bu hanıma diye avazı çıktığı kadar bağıran,başörtülüler Suudi Arabistan'a gitsin diyen başbakan ve yöneticiler gelirler!"Gelirler de ne olur!" derseniz pes derim doğrusu!

 

Hocamızın vefatından sonra ülkemizin değişen şartlarına göre siyaset üretmede çok ciddi zorluk çeken  Saadet Partisi ne yazık ki hem televizyon programları hem de yaptıkları özel siyasi etkinliklerde  kendileri ile alakalı  farkındalık oluşturamamışlardır.Bunda Saadet Parti'sinin sorun gördüğü bir çok konuyu, Ak Parti'nin çözüme kavuşturmasının da çok büyük etkisi bulunmaktadır.

 

Saadet Partisi Fatih Erbakan ile girdiği polemik ve hocamızın da içinde olduğu bir suçlamaya maruz bırakılması sadece ona değil merhuma da büyük saygısızlık olmuştur.Parti içerisinde oğluna  gösterilemeyen hoşgörünün, yıllarca meydanlarda milli görüş düşüncesine muhalif durmuş biri Mustafa Destici'ye gösterilmesi dikkatlerden kaçmamıştır.Bu duruşun mantıklı izahı bugüne kadar yapılamamıştır.

 

Var olma sebebini milli görüş ve partilerine düşmanca tavır sergilemek üzerine bina eden F.Gülen ve kurduğu yapıyı sahiplenmeyi Kamalak , Ak parti ile geçmişte birlikte yürümelerine dayandırması günlük politika yapmak dışında başka bir mana ifade etmez.Oysa herkesten çok  iyi bilir ki bu yapı dünya da kurduğu kontrolsüz organizasyon  ile bir tehdittir,ve yine bilmelidir ki, bu kadar kısa sürede kurulması ve dünyada kabul görmesi de siyonizmin katkısı olmadan olamazdı.O halde yapılan hatadan geri dönüş vardı ve bu hatadan dönüşe  engel değil,katkı sunmak gerekirdi.Bu haliyle Saadet Partisi politik olarak diğer siyasi partilerin durumuna düşmüş ve sıradanlaşmıştır.

 

Mustafa Kamalak Saadet Partisi'nin dine bakışını da televizyon programlarında çok iyi izah edememiştir.Bu konularda ortaya koyduğu birikimin yeterli olmadığı ve milli görüşü temsil edemeyeceği gerçeğini gözler önüne sermiştir.

 

Tüm bunlarla birlikte bakıldığında doğruya ve faydaya  en yakın olmak sıralamasında Ak Parti diğerler siyasi partilerin önünde durmaktadır.Bu sebeple tercihimi 7 Haziran seçimlerinde  Ahmet hocadan yana ,yani Ak Parti'den yana kullanacağım...

 

Ömer ALÇEP

Yorumlar (2)

baştürk 9 Yıl Önce

her zman dedığım gıbı.saadet ve ak parti.ikiside aynı çeşmenın suyu.ve bu su zehirli...gerçekler bazıları ıçın zamanla anlaşılabılır ama feraset ve ilim ehli için bu sure bır an kadardır.bırıleri hala beklıyor.

oflu61 9 Yıl Önce

sayın yazar birikimli bir kişi olduğunuzu sanıyorduk ama yanılmışız milli görüşü anlayamamışsınız ak partinin bir sürü yanlışlarını nasıl unutmuşsunuz yazık , hadi ordan ..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.