2015-01-04 22:31:44

Kapatmaya Karşı Olmak

Abdurrahman ŞAHİN

04 Ocak 2015, 22:31

Eğitim sisteminin yıllardan beri ülkemizde büyük sorun olması milli eğitim bakanlarının değişmesi ve sınav sistemlerinin sürekli değiştirilmesi en basit anlayabileceğiniz somut örneklerdir. Geçmişte yaşanılan tecrübelere bakıp istifade edilebilecek konular varsa faydanılması gerekir ancak amaç başka olunca ilerleme konusunda bir aşama kaydedilememektedir.

 

Dershanelerin kapatılma sürecinden önce dershanelerin neden ortaya çıktığı araştırılmalıdır. Durup dururken hiçbir işletme faaliyete geçmez, istihdam alanları oluşturulmaz. Devlet okullarında ki derslerin 4 yıla yayılması konuların tekrar edilmemesi durumunda unutulmasına neden olmaktadır. Dershanelerin 4 yılda öğrenilen!! Ders konularının 1 yıla sıkıştırılmış bir şekilde müfredat yapılması doğrultusunda sınavlara hazırlamaktadırlar. Öğrenci ise dershaneler de ki başarı durumuna göre üniversiteye yerleşmekte olduğunu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir.

 

Dershanelerin sebep değil sonuç olduğu unutuluyor, okullarda ki sistemin değişmeden dershanelerin kapatılması unutuluyor, dershanelere ihtiyaç olmasa kendiliğinden kapanacağı unutuluyor, dershanelerin kapatılması durumunda merdiven altı dediğimiz grupların kurulacağı hatta kurulduğu unutuluyor, ekonomik durumu iyi olanlar ücretli öğretmen tutabilecekken ekonomik durumu kötü olanlara fırsat eşitsizliği olacağı unutuluyor.

Her şeyi bir kenara bırakın sizin faaliyet gösterdiğiniz bir iş yeri var, o işle alakalı gereksinim olduğu halde kapatılmaya çalışan bir yönetimin olduğunu ve sizin nasıl bir tepki vereceğinizi sakin bir kafayla düşünün.


Yorumlar (3)

ELİNİZE SAĞLIK 9 Yıl Önce

Abdurrahman Hocam konuyu eğitimci gözüyle çok güzel özetlediniz.elinize sağlık bizim ülke insanınının cebine dokunulmadan vicdanı harekete geçmez.Dersanelerin kapatılması sadece fakiri ve orta düzeyde ekonomisi olanı etkileyecek zira ekonemisi iyi olan zaten çocuğunu okutuyor.Bunu anlamak için illa yaşamak mı lazım...Hiçbir kuvvat dershaneciliği oluşturan sistemi düzeltmeden dershaneleri kaldıramaz. NOKTA

Fevzi AKTAŞ 9 Yıl Önce

Abdurrahman bey, tekrar güzel yazılarınızla aramıza dönmeniz çok sevindirici. Devamlarını da bekliyoruz inşaallah. Selam ve dua ile...

İbrahim TURAN 9 Yıl Önce

Abdurrahman Bey; siteyi her gün takip ederim. Sizin yazılarınızı özlemiştim. Devamı da gelsin. Hürmetler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.