2014-07-27 13:59:06

Gazze’de İnsanlık Dramı Yaşanıyor

Abdurrahman ŞAHİN

27 Temmuz 2014, 13:59

Televizyonlarda Gazze’de ki masum insanlarının katliamını seyrediyoruz. Gün itibari ile 800 ölü, 5000 yaralı. İsrail’in kara, deniz, hava güçleri ile ramazan ayında saldırıda bulunmasının durdurulması adına dünya liderlerinin hiç bir yaptırımın olmaması üzüntü verici bir durum. Peki yaşanan bu insanlık dramına kim nasıl dur diyecek?

 

Söz anlamı ile bakıldığı zamanda Müslüman Müslümana yardım etmesi gerekir değil mi? Ancak sorun olduğu zamanda bizim meselemiz yardım etmek değil, sorun çözmek değil de  bana dokunmayın siz ne yapıyorsanız yapın anlayışı oluyor. Peki dost kötü günde yanında olmuyorsa o dostun ne önemi kalıyor ki? Olmaz olsun öyle dostluk.

 

Beraber Gazze’ye gidelim. Gözlerinizi kapatın ve Gazze’de ateş hakimiyeti altında olan bir mahallede bulunalım. Havada uçak, caddede tank ve mermi sesleri geliyor. Evin içerisindeyiz eşiniz, çocuklarınız var. Her an biri kapıya vuracak, havadan füze gelecek yada silahlar ile ev taranacak. Rahat uyku yok her an ölüm ile karşı karşıyasınız. İçinizdeki korku size uzun vadede hiçbir şey yaptıramıyor. Çünkü ölüm ile karşı kaşıyasınız. Silah sesleri sustuğunda, bir an sizler için yardım sözü verenler aklınıza geliyor. Sahi onlar nerde ne yapıyor da bizlere yardım eli uzatmıyorlar diye düşünüyorsunuz...

 

Bir baba olarak çaresizsin. Yoğun bombardıman altında, susmayan silah sesleri eşliğinde çocuğunun cansız bedeni kollarında taşıyan bir babanın yaşadığı psikolojik sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz? İnsanlık suçu işleniyor, tarih masum insanlara yapılan katliamı unutmayacaktır. 


Yorumlar (2)

Fevzi AKTAŞ 9 Yıl Önce

Abdurrahman bey, Aylardır yazılarınızı göremiyoruz. Yazmayı bırakmayın, azimle devam edin bence...

yakup kuzu 9 Yıl Önce

hayırlı noeller

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.