2014-05-14 00:30:05

Doğu’da Neler Oluyor

Abdurrahman ŞAHİN

14 Mayıs 2014, 00:30

Yıllardan beri Doğu bölgesi bir evin odasında imiş gibi ancak ev içerisinde birbirlerini bile görmeyen ve bilmeyen gibi yaşamıştık. Bölgenin insanı Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşadıkları halde farklı bir gözle bakıldılar yıllar boyunca. İnsanların önyargı ile yapılan konuşmalar genellikle pkk ya destek verenler, çocuklarını dağa gönderenler, sokaklarda polise, askere taş atanlar olarak yansıtıldı ve öyle de ekranlara yansıdı.

 

Doğu insanının hakkında izlenimi kötü olanlar Doğu illerine gitmeye çekiniyor. Ne hikmettir ki en çok da gitmeyenlere konuşma hakkı doğuyor. O bölgede kısmi zamanlarda yaptığımız gezilerde insanları dinleme fırsatı olmuştu. Söyledikleri cümleleri özetleyen kelime ise “Çaresizlik”.

 

Yıllar önce evinden alınıp götürülmüş evladının acısını gidermek için adli tıptan kemik raporu beklediklerini biliyor musunuz? Medya bu konuda konuya yeterince yer vermeyerek, manşetlerine taşımayarak suskunluğunu maalesef korumakta. Binlerce aile elleri kalplerinde kaybolan evladının kemiklerini arıyor. Peki, bu acı ülkemizin batısında ne kadar hissediliyor?

 

Doğu’da devlet mi hakim yoksa pkk mı? İlk akla gelen kim olacak, tabi ki de devlet cevabı alınır. Ancak bugün Doğu’da devlet hakimiyetini yitirerek bayrağı pkk’ya teslim etmiş durumda. Pkk Terör örgütü parti desteğiyle kck yapılanması ile halka sahip çıkması çeşitli vaadlerde bulunarak meydanlara iniliyor, bilgi veriliyor, talimat veriliyor. Sonuç ise halk içinde örgütlenip güçlenerek özerklik çatısı altında Kürdistan’ı kuracağız diyerek altyapı çalışmalarını tamamlamaktadırlar. 26 Nisan’da kaçırılan 2 askerimizin temaslar ile kurtaran ne yazık ki Hdp heyeti olmuştur.

 

Doğu’da kaybedilen otoriteri kazanma artık zor olacaktır. Verilen tavizler,sözler, yaptırımlar gösteriyor ki kendilerini ayrıştırıp farklı görmeye devam edecekler. Bir ümid beklemişlerdi, belki demişlerdi.Ancak zaman geçip gördük ki söylenenler hep lafta kaldı. Kaybeden bizler, kazanan pkk oldu. Şimdi hayırlı olsun mu demememiz mi gerekir yoksa nasıl bu hale geldik mi?


Yorumlar (8)

ebu malik 10 Yıl Önce

Hocan bende bunu merak ediyorum .Pkk 'nın elinde nasıl bir koz var ki bu kadar rahat hareket edebiliyor. Kendi polisini ,savcısını hakimini atayarak sanal paralel devletiini oluşturmuş zaten.Herkesin gözü önünde. Birileri tutturmuş paralel yapı be mübarekler zaten doğuda paralel devlet kurulmuş onu neden görmek istemezsiniz.

Fevzi H. AKTAŞ 10 Yıl Önce

Doğu.. Bir zamanlar medeniyetin başkenti olan peygamberlere mesken olan illerimiz, PKK illeti ile boğuşuyor.. Bunu ele aldığın için Teşekkür ederim Abdurrahman bey. Allah Islahı mümkün ise biran önce ıslah etsin PKK illetini, Yok eğer olmayacaksa yerle bir etsin ! Perişan ve muhtaç etsin onları. Amin.

HASAN ŞAHİN 10 Yıl Önce

ESKİ İÇ İŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM BİR DEMECİNDE ŞÖYLE DİYOR: EĞER 2 AY DAHA GÖREVDE KALSAYDIM PKK KENDİLİĞİNDEN PAZARLIK YAPACAKTI.BELKİDE ŞİMDİ PKK DENEN İLLET ORTADAN KALKACAKTI.İDRİS NAİM ŞAHİN NEDEN GÖREVDEN ALINDI.GÖREVDEN ALINMASINI KİM İSTEDİ.GÖREVDEN ALINMASINA EN ÇOK KİMLER SEVİNDİ. BU ÜLKE ÜZERİNE NEDEN BU KADAR ÇOK OYUN UYNANIYOR HOCAM?

CAFER 10 Yıl Önce

kardeşim kan akmıyor , askerimiz ölmüyor , ne olacak yani

mehmet yazgi 10 Yıl Önce

doğu da devletten ümid kesildi.kayolan evlatlar yurek yakan olaylar derinden üzmüstür.bu saatten sonra da kaybolan imaj geri zor gelecektir

baştürk 10 Yıl Önce

olmaz oyle şey hocam.ne oldukı şimdi bı anda doğuyu pkk ya verdınız.işler paralel paralel gıderken her şey tıkırındaydı

BAŞTÜRK 10 Yıl Önce

doğuda devlet olmadığından ölen insanımızda yok.doğu pkk ya teslim edilmiş.adamlar kimle çatışsınki.halkı istedikleri gibi evirip ceviriyorlar.acı olan bu hakıkatı görmek için bu kadar beklemektir.yıllardır sızleri uyaran ınsanlara kulak verseydınız bu açılım milleti bölmektir diyenler kulak verseydınız vardır bır hıkmetı deyıp olmayan hıkmetlerı mıllete yutturmasaydınız belkı ınsanımız ayıkacaktı.onun için pensilvanyaya gönul veren kardeşler vebalınız çok.bu ıcraatları bu mıllete sızler sındırttınız.ab yasalarından referanduma kadar.şimdi tövbeyle aynı mılletı ayıktırmak ıçın 10 kat daha fazla çalışmanız gerekıyor.bıode duşunun.geçmişte masum insanlara attığınız iftiraların ve hor görmelerın bır bedelını oduyorsunuz.sıze uzuluyorum.ayıkmanız ıcın du a edıyorum.

aydın 10 Yıl Önce

bu millet celledına aşık olmuş haberi yok adam bir kalemle g doğuyu peşkeş çekti varsın milletimiz padişahım çok yaşa demeye devam etsin artık yollar kesiliyor iller resmen kontrol altına alınıyor

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.