2013-12-08 00:47:23

Ebediyet ufkumuzu karartmayalım

Adil Ebediyet

08 Aralık 2013, 00:47

“İnsanlar uykudadırlar öldükleri zaman uyanacaklar. “

Asr suresi:

Bismillahirrahmanirrahim.

1-) Yemin ederim zamana

2-) İnsanlar hüsranda

3-) Ancak şunlar müstesna: İman edip makbul ve güzel işler yapanlar.  Birde birbirine Hakk’ı ve sabrı tavsiye edenler.

            Asr suresinde 1 ve 2. ayetteki zaman ve hüsrandaki insanlar bölümü çok düşündürücü. Şu yaşadığımız zaman ve kardeşlerin durumu bize anlatıyor ki bu işin tam göbeğindeyiz.

 

            Dünyadaki insanlar hakikat adına ne kadar çok şey bilirlerse bilsinler, hakiki âleme intikal edecekleri ana kadar, daima hakikati perde arkasından müşahede edecek ve mutlak hakikatle aralarında daima tenteneli bir perde göreceklerdir.

 

 Hakikatin kendi aydınlığı ve bütün ihtişamı ile onlar tarafından sezilip hissedilmesi ancak o âleme göçtükten sonra olacaktır.

 

Bu hakikatler ışığında insan her gün kendini sıfırlamalı ve ötelere bugünü hesaplı yaşayarak hazırlanmalı.

 

İnsan şeytanın önüne getirdiği ile değil de, hiç kimselerin görmediği duymadığı, içine riya ve gösterişin girmediği, samimi duaları doğrultusunda Allah’ın insana hissettirdikleri ile amel etmeli ve her nefes alış verişimizde Allah’ın rızasını gözetmeli, Hakk’ı gücün yoluna değil, gücü Hakk’ın yoluna getirip emrine amade etmeli, etmeli de bununla kurtuluş ümitleri beslemeli.

 

Eğer karakterimizle, fıtratımızla günlük hayatta namaz kılmamıza rağmen bir takım pisliklere bulaşmışsak ve merhametten uzaklaşıp insanlara zulmediyorsak, Allah bizi öyle bir sınava tabi tutar ki, üzerimizdeki pisliklerden ve merhametsizliğimizden dolayı namaz kılsak dahi doğruyu, Hakk’ın yolunu göremeyiz.

 

Onun için Allah’a tam teslim olmak ve her nefeste O’nu solumak, merhametli olmak ve Efendimizin sünnetini şekilden ibaret tutmayıp kalbimizin derinliklerinde yaşatmak gerekir.

 

Fitnenin kol gezdiği bugünlerde kaybedenlerden olmamak için bol bol istiğfar edip dualar etmeli, şeytanın kardeşler arasında kurmuş olduğu tuzaklardan korunmak için Allah’a sığınmalı, hele hele gıybet anaforlarından korunmanın yollarına bakmalı, bizi kaybetme atmosferlerine mahkum bırakacak maleyani söylemlerden kaçınmaya çalışmalıyız.

 

Rabbim Ümmet-i Muhammed’e birlik nasip etsin Amin…

 

Her şeyin doğrusunu Allah bilir.

 

Sürç-i lisan ettiysek affola.

 

Saygılarımla…

Adil

 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.