2013-05-26 16:52:49

Akil Adamların Toplantıları Üzerine

Ömer UMUR

umur615@hotmail.com 26 Mayıs 2013, 16:52

Akil adamlar Karadeniz heyeti bu hafta Ordu’daydı. Geleceklerini haber almamız bir gün önce akşam 18.00 de oldu. O da organizasyonu yapan bir ekibin katılımcıları telefonla arayıp söylemesiyle oldu. Ordu merkezine 10 km uzakta bir düğün salonunda “seçilmiş(!) 100 kişinin katılımı”,300 kişilik bir koruma ekibi ile yapılan toplantıya maalesef katılamadık. İçeriye alınanlar kapıda görevlilere verilen isim listesine göre içeri alındılar. İsimleri listede olmayanlar ise kapıya dahi yaklaştırılmadılar. Ordu’da kimler davet edildi diye baktım listeye maalesef çözüm sürecine destek vermeyen BBP, MHP, İP, ÖDP, ALPEREN OCAKLARI, ÜLKÜ OCAKLARI, ADD, KAMU SEN, EĞİTİM İŞ vb. sivil toplum örgütlerinin hiçbirisi ve bunlara üye olan Ordulular davet edilmedi. Salona girmeleri de engellendi.
           
Ben Ordu’da ikamet eden birisi olarak fikirlerimi söylemekten niçin mahrum bırakılıyorum? Madem böyle bir toplantı yapıyorsunuz halkın fikirlerini almaya geldiniz niçin kapalı kapılar arkasında ve sizi eleştirmeyecek, sizin gibi düşünmeyen bir yığını bir araya getirip böyle bir çalışma yapıyorsunuz?
 
Bu heyet -“körler sağırlar birbirini ağırlar” sözündeki gibi- Ordu’ya geldi, kendi gibi düşünenlere bildiklerini anlattı ve 300 jandarma eşliğinde gitti. Allah yollarını açık etsin. Demokrasinin olmadığı bu toplantılardan çözüm sürecine bir katkı çıkacağını zannetmiyorum. Ancak hükümete karşı olan tepkinin bir kısmını üzerine alarak hükümetin yükünü hafifletmek konusunda üzerine düşen görevleri tam yaptıklarını söyleyebiliriz. Bunun karşılığında ne alacaklarını da zaman bize gösterecektir.
 
YAŞ ÇAY FİYATI
Geçen sene açıklanan fiyat üzerine bir yazı kaleme almıştım. Bu halk tepkisiz oldukça çaya verilen zam oranı ancak bu kadar olur diye. Geçen seneden bu yana değişen bir şey olmadığını, açıklanan komik zam oranı ile anlamış olduk. Çay Doğu Karadeniz için vazgeçilmez bir ürün bu sebeple çayımıza sahip çıkmalıyız. Ancak toplum olarak tepki verenlerin başına sorunlar geldiğinden, eleştirenlerin ötekileştirilmesi sebebiyle kimseden ses çıkmaması hükümetin de yaptım oldu anlayışı ile çalışmalarına devam etmesine sebep olmaktadır.
 
Kendilerine sıra gelince bir gecede yasa çıkarıp, sessiz sedasız paraları götüren sayın vekillerin sıra halka gelince sus pus olmalarını da anlatacak kelime maalesef yoktur.
 
Sahi Trabzon ve Rize milletvekilleri çay fiyatları konusunda bir açıklama yaptı mı, duyanınız var mı?
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.