2013-12-08 00:43:15

1.Akraba Türk Toplulukları Gençlik Kurultayı’nın düşündürdükleri

Ömer UMUR

umur615@hotmail.com 08 Aralık 2013, 00:43

SOGEV ve Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla 28 Kasım-1Aralık tarihleri arasında Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de düzenlenen “1. Akraba Türk Toplulukları Gençlik Kurultayı” bu kadar geniş katılımcı ile yapılan ilk kurultay olması açısından çok önemli bir kurultay olmuştur.

            Öncelikle başta SOGEV’in çok kıymetli Başkanı Prof. Dr. Turan Güven hocamıza, BBP Genel Başkan Yrd. ve kurultay koordinasyon başkanı Sayın Metin Gündoğdu’ya, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç Beye, Eskişehir Valiliğine ve emeği geçen, çorbada tuzu olan herkese şahsım ve katılımcılar adına teşekkür ederim.

            Kolay bir iş değil yurt içi ve yurt dışından 400 genci bir araya getirmek, kolay değil bu kadar gencin konaklama, ulaşım vb ihtiyaçlarını hallederek en az hata ile herkesi mutlu edebilmek, kolay değil bu kadar genci 2. Kurultayın hasreti ile Eskişehir’den geri göndermek.

            Kurultaydaki sunulan bildirilerin çoğunu dinleme fırsatım oldu. Gençlerin hazırladıkları bildiriler geleceğin lider kadroların çok sağlam temeller ile yetiştiğini gösterdi. Ayrıca geleceğe olan umudumuzu da arttırdı.

            Özellikle bildirilerden sonra soru cevap kısımlarındaki paylaşımlar ile karşılıklı öğrenmelerin gerçekleşmesi, hocalarımızın konu ile alakalı ekledikleri önemli bilgiler bizlerin ufkunu açtı. Tartışmanın adabına uygun, empati kurarak yapılan beyin fırtınaları ile zihinlerin açılması, farklı bakış açıları ile olaylara bakmayı öğrenme açısından katılımcılara çok önemli katkılar sağladı.

            Türk İslam coğrafyasından katılan gençler ile tanışma, onların yaşadığı bölgelerdeki gençlerin sorunlarını öğrenmemizi sağlaması açısından bu kurultayı çok önemli görüyorum. Bize yeni insanlar ile tanışma fırsatı, yeni dostluklar kurma fırsatı vermesi, ayrıca yeni projeler, yeni hayaller görmemizi sağlaması, Kurultayın bize kattığı diğer artılardır.

            Kurultayın bitiminde kurultaya beraber katıldığımız gençler tanıştıkları kaynaştıkları arkadaşlarını arabada anlatırken aklıma: “Acaba bu kurultayın yapılması niye bu kadar geç kaldı?” sorusu geldi. Geç kalmış olsak da olsun. En azından geç olsun da güç olmasın. Yeter ki bu ve benzeri çalışmalar daha fazla yapılmaya devam etsin. Türk birliği gibi bir hayalimiz var ise bu tür çalışmaları arttırmalıyız. İnşallah geleneksel hale getirilmesi düşünülen bu projenin de devamı sağlanır.

            Dönüş yolunda Ankara gezisi sırasında Tacettin Dergâhına uğradık. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarının başında aklıma söylemiş olduğu “Birlik Mesajı” geldi. Bu kurultay sayesinde Muhsin başkanın amaçlarından biri olan Türk-İslam yurtlarını bir çatıda birleştirme düşüncesinin gençlik seviyesinde de olsa gerçekleşmesi ve bunu da SOGEV gibi başkanın da zamanında görev yaptığı ve çok önemli gördüğü bu vakfımızın organize etmesi de ayrıca bir mana ifade etmektedir.

            Gençlerin gözünde gördüğüm ışık, mutluluk ve heyecan Rahmetli Muhsin Başkanın “Bir Hayalim Var” sözünün gerçekleştiğinin göstergesidir. Bu vesile ile dolu dolu geçen bir program düzenlediği için tertip komitesi ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

            Muhsin Başkanın hayallerinin gerçeğe dönüşmesine vesile olan herkese selam olsun.

            Saygılarımla.

Yorumlar (1)

mehmet VURAL 10 Yıl Önce

Ayet ve hadislerde çokca zikredilir;akraba eş dost komşunun haklarının gözetilmesi,ihtiaycalarının giderilmesi yardımlaşma,özellikle ilgilenme çokca vurgulanır.Günümüz de islami yaşamaya çalışan bizler hangilerimiz buna göre bir yaşam tarzı yaşiyoruz? Hangimiz mücerredi müşahhas hale getiriyoruz.Asıl sorgulanması hususlar bunlar bence.Buradan herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.Allaha emanet olunuz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.