Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı öncülüğünde, Milli Görüşçü kuruluşların da katılımıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması programına yüzlerce kişi katıldı. İl Başkanı Ahmet Muratoğlu, İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik operasyonunu sert sözlerle eleştirerek İslam dünyasına tarihi bir çağrıda bulundu.
“SUMUD FİLOSU’NA SALDIRI, İNSANLIĞIN VİCDANINA SALDIRIDIR”
Basın açıklamasında konuşan Muratoğlu, İsrail askerlerinin Sumud Filosu’na düzenlediği operasyonun yalnızca bir gemiye değil, insanlığın vicdanına, insafına ve adalet duygusuna yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.
“Sumud Filosu vicdanın, insanlığın ve kararlılığın sembolüdür. Onlar hâlâ onurunu ve direncini koruyanların umududur. Onlara selam olsun!” ifadelerini kullandı.
“KAPTA N SAADET, ROTA GAZZE”
Muratoğlu, Saadet Partisi ve Milli Görüş teşkilatlarının öncülüğünde Gazze’deki ablukayı kırmak için hazırlanan küresel Sumud Filosu’nun Türkiye ayağına öncülük ettiklerini vurguladı:
“‘Kaptan Saadet, Rota Gazze’ dedik. Elimizdeki tüm imkânları seferber ettik. İki milletvekilimiz hâlâ yolda. Bugün siyonistler gemilere baskın yapıp el koymuş olabilir ama hatırlatıyoruz: abluka kırıldı, surda bir gedik açıldı.”
“ARTIK KINAMA DEVRİ BİTMİŞTİR”
Açıklamasında sert mesajlar veren Muratoğlu, bugüne kadar sadece kınama ve boykot çağrılarının yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti:
“Bugün sıra iktidardadır. Bu milletin alın teriyle geliştirilen İHA’lar, SİHA’lar, motorlar boşa bekletilemez. Eğer bu ülkenin imkânları mazlumların yanında kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak?”
“ONLAR ANCAK GÜÇTEN ANLAR”
İsrail’in soykırımcı politikalarına karşı en etkili cevabın güçle verilebileceğini söyleyen Muratoğlu, Erbakan’ın sözlerini hatırlatarak şunları kaydetti:
“Rahmetli Erbakan Hocamız 50 yıl önce kürsülerden ‘Siyonizm insanlığın baş belasıdır’ diye haykırıyordu. Onlar zulümden, işgalden başka bir dil bilmezler. Ve onlara verilecek tek cevabı da biliyoruz: Onlar ancak ve ancak güçten anlar.”
“LİDERLERİ UYARDI: TARİH BU GÜNLERİ YAZACAK”
Muratoğlu, iktidara ve İslam ülkelerinin liderlerine sert sözlerle seslendi:
“Ey iktidar sahipleri, korkmayın! Vallahi koltuklarınızı kaybetmeniz, Gazze’de yaşananlara seyirci kalmanızdan daha kötü değildir. Eğer bugün korkarsanız, sizi ne Gazze affeder, ne millet affeder, ne tarih affeder, ne de Allah affeder.”
“AMERİKA İLE DOST OLAN İSRAİL’E DÜŞMAN OLAMAZ”
ABD yönetimini de hedef alan Muratoğlu, özellikle Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu’yu suçladı:
“Amerika ile dost olan İsrail’e düşman olamaz. Trump ve Netanyahu bu suçların gözcüsü ve kolaylaştırıcısıdır. ABD’nin bu alçaklığa göz yumması, insanlık vicdanında mahkûm edilmiştir.”
“500 GEMİYİ MERSİN’DEN KALDIRACAĞIZ”
Muratoğlu, açıklamasının sonunda kararlılık mesajı verdi:
“Bugün 50 gemiyle çıktığımız yola yarın 500 gemiyle çıkacağız. Gemileri Tunus’tan değil Mersin’den kaldıracağız. Ve muhakkak filoya askeri gücümüzle destek olacağız. Mazlumların ahı yerde kalmayacak, Filistin mutlaka özgürlüğüne kavuşacaktır.”
PROGRAM YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı öncülüğünde Milli Görüşçü kuruluşların destek verdiği yürüyüş ve basın açıklaması yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Basın açıklamasından sonra yapılan dua ile program son buldu.




