Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Of’ta düzenlenen etkinlilere katıldı. İl Müdürü Uygun ilk olarak Rehberlik ve Araştırma Merkezinde öğretmenlerle kahvaltıda buluştu.

Kahvaltıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Canan Çolak Seymen, Orhan Topal Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Vahdettin Özdağcı, ve öğretmenler katıldı. Kahvaltının ardından öğretmenlerle sohbet edilerek yaptıkları çalışmalar hakkında fikir paylaşımında bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve beraberindekiler kahvaltı programının ardından İsmail Yıldırım İlkokulunda yapılan etkinliğe katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler arasında yaşanan olumsuz söz ve davranışların önüne geçebilmek adına okullarda önleme ve doğru yönlendirme etkinlikleri yapıyor. Bu kapsamda akran nezaketi konusunda okul ve kurumlarda etkinlikler yapılıyor.

Of Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler 4. Sınıf öğrencilerine akran nezaketi konularında çeşitli eğitsel oyunlar oynandı. Etkinliğe Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Canan Çolak Seymen, Orhan Topal Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Vahdettin Özdağcı, Okul Müdürü Hikmet Turan katıldı.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler öğrencilere olumsuz bir duruma karşı ne hissettiklerini, nasıl davranmaları gerektiğini çeşitli eğitsel oyunlarla aktardı. Öğrenciler oynadıkları oyunlarla hem öğrendi hem de eğlendiler.

Of Fen Lisesi’nin üniversitelileri okulda öğrencilerle buluştu
Of Fen Lisesi’nin üniversitelileri okulda öğrencilerle buluştu
İçeriği Görüntüle

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun etkinlikle ilgili olarak, “Çok anlamlı, güzel ve başarılı bir etkinlik. İdarecilerimizi, Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz bu yaş grubunda yaşamaları muhtemel olumsuzluklar karşısında doğru davranışları nasıl ortaya koyacakları öğreniyor. İnşallah bu eğitim çalışmaları ile öğrencilerimizin hem ruhsal hem de bedenen daha sağlıklı ve mutlu olacaklar. Öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yapılan etkinliğin çok faydalı ve anlamlı olduğunu ifade ederek her zaman eğitim çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.