Irak'ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada Köprübaşılı Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar şehit düştü. Şehit Ayar'ın cenazesi, askeri uçakla Şırnak'tan Trabzon Havalimanı'na getirildi.
Burada düzenlenen karşılama törenine şehidin babası Ali Yılmaz ile annesi Havva Ayar, ağabeyi Yüzbaşı Hasan Kürşat Ayar, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile askerler katıldı.
Askerler tarafından uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda ambulansa taşındı. Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın cenazesi, morga götürüldü.
Şehit Ayar'ın cenazesi, yarın ikindi vakti kılınacak namazın ardından Köprübaşı ilçesinde toprağa verilecek.
Başkan Genç’ten Şehit Ayar için taziye mesajı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar için taziye mesajı yayımladı.
Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin bağımsızlığı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan kahraman şehidimiz Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın acısını derin bir üzüntüyle paylaşıyorum. Şehidimizin ailesine, yakınlarına, silah arkadaşlarına, Trabzon halkına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Vatan toprağı uğruna şehit olan evladımızın aziz hatırası, daima milletimizin kalbinde yaşayacak. Kahraman şehidimizin kanı asla yerde kalmayacak; teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi azimle sürdüreceğiz. Rabbim şehidimize rahmet eylesin, ailesine güç ve sabırlar versin. Milletimizin başı sağ olsun."




