2014-11-22 14:51:09

Gün Dernekpazarı’nda birlik zamanı

Yaşar Falcı

yafalci@hotmail.com 22 Kasım 2014, 14:51

Uzun zamandır çeşitli sebeplerden dolayı bu köşede yazmak nasip olmamıştı dostlar. Büyük düşünüp küçük adımlarla da olsa bir şeyler yazma zamanı geldi geçti bile.

 

Coğrafi konumu itibariyle zor dönemlerden geçen ülkemiz üzerinden oynanan oyunlar; ülkemizin istikrarlı yapısının ve  yatırımın önüne geçemiyor.  Türkiye de olduğu kadar ilçemizde de birlik beraberlik zamanıdır dostlar.

 

Bundan birkaç ay önce ufak bir Türkiye turu yapma şansım oldu. Gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla işini bilen şehirlere hizmet ve yatırım yağıyor.

 

Dernekpazarı ilçemizin nüfusu az nüfuzu fazla olan ilçemizde hizmetlerin önündeki en  büyük engel birlik beraberliğin olmayışıdır. Çok örneğe gerek yok hükümet konağının bile aşağa olsun yukarı olsun tartışmalarından dolayı bir arpa boyu yok kat edemedik. Ha bunun elzem olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur.

 

İlçemize yatırımların önü açılmalı birlik beraberlik toplantıları düzenlenmeli diye düşünüyorum. Burada da en büyük görev Belediye Başkanımıza ve iktidar partisine düşüyor.  Gelin birlik beraberlik toplantıları düzenleyelim bu toplantılara kanaat önderleri muhtarlar siyasi parti temsilcileri, ilçemizin önde gelen işadamları vs kim faydalı olabilecekse onları çağıralım ve bir kamuoyu oluşturalım.

 

Mesela bir sefer ilçemizdeki önemli isimlerden Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın dava arkadaşı Sadık Albayrak beyi çağırabiliriz. Sadık beyin çeşitli ortamlarda arazi bulunması halinde ilçeye yatılı Anadolu İmam Hatip Lisesi kız erkek ayrı olacak şekilde yaptırtacağını açıkça belirttiğini duyuyoruz. Bence acilen değerlendirilmesi gereken bir konu. İlçemizin nüfusa ihtiyacı var. 300 kişilik bir okul kaç esnafa hareketlilik sağlar siz hesap edin. Sonraki etapta belki Eyüp Aşık ve diğer başka kişiler.

 

Gün birlik ve  beraberlik günüdür. Dargınlıkları kırgınlıkları, ben eksenli düşünceleri bir yana bırakıp ilçemize memleketimize nasıl daha iyi hizmet edebiliriz ona bakmalıyız. Belediye Başkanımız sayın Aşık’ın tek başına nasıl mücadele ettiğine ben şahidim. Şimdi ondan beklentimiz böyle 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.