2015-11-12 03:30:04

10 Kasım’dan ben ne anlarım

Yaşar Falcı

yafalci@hotmail.com 12 Kasım 2015, 03:30

Uzun zamandır köşe yazamıyordum, ilham gelmiyordu, ama bu konuda yazacağım hiç aklıma gelmezdi ve beni iyi tanıyanların da aklına da gelmezdi sanırım.

 

Aradan seçimler vesaireler bir çok şey geçti bir şeyler karalama fırsatımız olmadı fakat sosyal medyadaki ilgili ilgisiz  paylaşımlar beni o denli rahatsız etti ki bu yazıyı yazma zorunluluğu hissettim. 

             

Kısaca 10 kasım Mustafa Kemal Paşa'nın ölümü ve yıllar sonra bunun üzerine konuşulanlar tartışılanları değerlendirmek “10 Kasımdan ben ne anladım ı” anlatmak  istedim bu yazımda.

 

Sosyal medyadaki bu ayrışmalar bu cebelleşmeler kutuplaşmalar gerçekten üzüntü verici. Birileri birilerine hakaret ediyor öbürü ona sövüyor vs….


Kimse kimseyi sevmek zorunda olmadığı gibi kimsede sevmediğine hakaret küfür etme hakkına sahip değildir. Böyle bir özgürlük yok bir yerde...

Kur’ani ifadeyle anlatmak gerekirse   “Allah’ın berisinden birilerine niyazda bulunanlara/Allah dışında birileri için çağrı yapanlara/onların, Allah dışında yakardıklarına sövmeyin. Yoksa onlar da düşmanlıkla ve bilgisizce Allah’a söverler. ” (Enam 108) ayetini müslümanların bu ayeti iyi anlamaları gerekiyor.

 

Bizler “Bir ademi kurtarmak bir alemi kurtarmaktır” inancına sahip bir peygamber ümmetiyiz. İlgimizi vermediğimiz birine, bilgimizi nasıl veririz!!. Varsa bilimsel verilerimizi tezlerimizi,  belgelerimizi bunları paylaşırız araştırırız anlatırız, kabul eden eder etmeyen etmez sıkıntı yok. Sonra sen ilk başta ötekileştirdiğin birine neyi nasıl anlatabilirsin bir daha. Eğer gerçekten amacın dini islamı anlatmaksa "Eğer sen onlara yumuşak davranmasaydın etrafından dağılıp giderlerdi" uyarısına muhatap olan peygamber metodunu izlemek zorundasın.... Yok egolarını tatminse lütfen başka yerlerde bu işi yap, insanların değerlerini ayaklar altına alarak küfrederek,küfredilerek bu işler yürümez kardeşim.

 

Ayrılıklar Hangi Güçlere Yarar Sağlar!
Farklılıklarımız renklerimiz olmalı. Emperyalist güçler yeteri kadar fitne tohumu ekmiş aramıza bizlerde onların ekmeğine yağ sürmeyelim. Onların istedikleri bu ümmeti paramparça bölmek. Bunu da en iyi din dil irk mezhep ve lider kavgaları vb. argümanlarla yapıyorlar.

Mustafa Kemal Paşa eğrisiyle doğrusuyla bu alemden göç etti ve yaptıklarının karşılığını mutlaka görecektir.

 

Rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi “Bu millet yaptıklarınızı asla unutmayacaktır“.

Şimdi sorarım size? biz birbirimize bu denli düşman olmakla kimin ekmeğine yağ süreriz…?
Zor dönemlerden geçen şu ümmetin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

 

Şu- cu-luğu Bu- cu-luğu bir kenara bırakıp bir ve beraber olmalıyız. Benim bu 10 Kasım’dan anladığım bu oldu vesselam, kalın sağlıcakla

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.