2015-02-05 09:18:05

Giderin bu mağduriyeti

Yaşar Falcı

yafalci@hotmail.com 05 Şubat 2015, 09:18

Değerli okurlarımız  bu yazımızda bölgemizde onlarca kişinin mağduriyeti bir konuyu işlemeye çalışacağım.

İsimlerimiz farklı olsa da Of Dernekpazarı  Çaykara hattı dediğimiz aynı tavanın balığı diyebileceğimiz  Solaklı Vadisinin sessiz sorunu olan taşımacılık konusuna temas etmek istiyorum.  Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarının bulunduğu bir çok ortamda konuyu dillendirsiysekte fayda etmedi bir sonuç alamadık. Çareyi çağımızın önemli iletişim aracı olan web gazetelerinde ve medyada yazmakta görüyorum.


Kısaca mevzuyu gelecek olursak; Of Çaykara  arasındaki dolmuşçuların anlaşmazlığı vatandaşları mağdur olma meselesi diyebiliriz..Meseleyi dilimin döndüğünce size aktarayım.

Of İlçesi dolmuşçuları ile Çaykara ilçesi dolmuşçuları arasındaki yolcu taşıma anlaşmazlığı mahkemelere kadar taşınış ve Of ilçesine ait dolmuşların Çaykara dan yolcu almasına yasak kararı gelmişti.


Bu dolmuşların yasaklanmasının ardından Çaykara ilçesi otobüsleri Of Devlet Hastanesine  yolcu durağı olmaması nedeniyle giden ve gelen yolcuyu Of ilçesi Ulusoy köprüsünde indirmek zorunda kalıyor. Bu nedenle bu hastaneye gitmek isteyen vatandaş ya özel taksi tutacak yada 300-400 metre yaya yol yürümeyi   göze alarak dolmuşla gidecek.. Büyükşehir le birlikte bu sorunların aşılacağını düşünen vatandaşlar  ise Büyükşehirden umutlu idi. Konuyu son olarak Dernekpazarı Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Adnan Düzenli Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının Dernekpazarı’ndaki istişare toplantısında gündeme getirdi.


Başkan Gümrükçüoğlu ise sorunun çözümünün Büyükşehir Ulaşım Daire başkanlığında  olduğunu kendilerinin çok fazla müdahil olamayacağını   belirtti. Anlayacağınız kısa yoldan topu taca attı yine.


Öte yandan Vatandaşlar ise durumdan rahatsız olduğunu belirterek” Arabası ve parası olanlar hastanenin kapısına kadar gidiyor, olmayanlar ise o kadar yolu yürümek zorunda kalıyor. Burada Dernekpazarı ve Çaykara ilçelerinin mağduriyeti söz konusu. Adam zaten hasta, birde o kadar yol yürüyor yazık değil mi bu vatandaşa Allah rızası için bu sorunu çözün”diye olaya  tepkililer.


Mağduriyetin giderilmesi için Çözüm olarak önerimiz; Öncelikle Of Çaykara hattına 3 ilçeden ikişer tane karşılıklı minibüs seferleri veya Çaykara otobüslerine hastane yanında durak olabilir…


Öte yandan Büyükşehir otobüslerinin bölgemize de hizmet vermesi için Dernekpazarı’nın tüm muhtarının imzaladığı evrak Başkan Gümrükçüoğlu’na sunuldu ve bununda araç eksikliği nedeniyle olamayacağını belirtti.

 

İlçe Başkanlarımızı Belediye Başkanlarımızı İdarecilerimizi  göreve çağırıyoruz “GİDERİN BU MAĞDURİYETİ”


Üç  ilçenin idarecileri toplanıp bu sorunu çözmeleri üzerlerine vazifedir. O koltuklar popüler siyaset yapma yeri değildir vesselam...


Yorumlar (4)

ismail sarıalioğlu 9 Yıl Önce

sevgili yaşar kardeşim yıllardır kanayan bir yaraya parmak bastığın bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim.sorunun özü ekmeğimizi eşit olarak paylaşamamızdan kaynaklanmakta olan yolculara olmaktadır çaykara .of arasında eskiden var olan her iki ilçeden eşit minubusün çalışmasıyla çözülür gerisi hikaye olur selamlar

İbrahim TURAN 9 Yıl Önce

Kimse kusura bakmasında bu büyükşehir belediye başkanı ne işe yarar. Oy için gelmeyi bilir. Bizimkilerde şakşaklar. Ama konu bir istekse ben bakmıyorum. Araba yok. Çevir gazı yanmasın. Yok nedir. Bu iş bir amme hizmetidir. Yoksa al. Ama biliyor ki yada öyle sanıyor ki, ne yaparsak yapalım Of, Çaykara, Dernekpazarı'nın oyu garanti. O yüzden Gümrükçüoğlu'nda canda rahat, imanda. Uyanın hakkınızı alın. Yaşar bey sizede çok teşekkür ederim. Bu konuyu gündeme getirmek cesaret işi. Tebrikler. Saygılar.

Galip sarı 9 Yıl Önce

Bu sıkıntının giderilmesi hem esnafa hemde aradaki sıcaklığa önemli katkı sağlar. Ama kimsenin umrunda değil vatandaş. konuyu gündeme taşıyan Yaşar kardeşimize ayrıca teşekkürler.

selim Cınar 9 Yıl Önce

1986 da gurbete çıktık.1995 lerde de böyle sorunlar yoktu.Of Caykara arası dolmuş münibüsleri vardı.Bu bir sorun.Sorunun çözümü için iyiniyet lazım.Bu zamanda iyiniyet nerde var ki

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.