2019-06-21 21:58:29

BEŞİKTAŞ TARAFTARIN TAKIMI

Fatih Kalemci

21 Haziran 2019, 21:58

Beşiktaş, müthiş taraftara sahip olan bu takım ,üçüncü yazımız da değineceğimiz camia olacak.İlk olarak söyleyebileceğim şu olacaktır:

Fenerbahçe camiasından sonra iş dünyasında Beşiktaş’ın da müthiş ağırlığı var.

Bu konuda Galatasaray’ın üzerinde olduğuna inanıyorum.Tabi ki taraftar sayısı bakımından ülkenin üçüncü takımı da olsa da diğer her taraftar grubuna sempatisi kazanan hatta uzun süreli başarılar ardından taraftar sayısını hızlıca artırabilecek bir klüp.

Neyse lafı fazla uzatmayalım ve iş adamlarından oluşan listemizi sıralamaya başlayalım.Bakalım sevgili bjk de kimler var kimler yok..

 

Rahmi Koç ve Ömer Koç:Koç Holding’in onursal başkanı Rahmi Koç ve Şuan ki Başkanı Ömer Koç  her ikiside Beşiktaşlı olduğunu bildiğimiz isimler ancak Ali Koç’un Fenerbahçe’yi tuttuğu  kadar fanatik Beşiktaşlı mı, onu bilmiyoruz.

Ömer Koç iş dünyasında entellektüel derinliği en yoğun olan iş insanlarından biri.Sanata aşık,kitap kurdu, muazzam kitap koleksiyoneri mevcut.

 

Tuncay Özilhan:Eski TUSIAD başkanlarından, Anadolu Grubu’nun yönetim kurulu başkanıdır.Türkiye’nin köklü ve sayılı iş adamlarından biridir.

 

Hüsnü Özyeğin:Fiba Holding’in başkanı,Türkiye’nin sayılı iş insanlarından,ekonomi kitaplarıyla haşır neşir duayen. “Saatlerce ekonomi konuşsun da dinlesem” diyebileceğiniz bir derinlik.

 

Nevzat Demir:Fıratpen’in sahibi ,Bjk de yöneticilik de yapan ,Ümraniye tesislerinin masraflarını üstlenen iş insanı.Hani eski toprak dediğimiz anadolu insanları var ya…İşte öyle babacan bir isim.

 

Turgay Ciner:Ülkenin sayılı zenginlerinden biridir,Ciner Holding’in sahibi ve başkanı konumundadır.Ayrıca Kasımpaşa futbol klübünü satın almıştır.Soda külü üretiminde dünya devi konumunda,medya sektöründe de faal:Show tv,Habertürk,Bloomberg Ht bünyesinde olan markalar.

 

Zafer Yıldırım:Orjin Grup’un ortaklarından ,deri ve tekstil grubundan başlayan isim gayrimenkul alanında güçlü konumdalar.Öyle ki İstinye Park AVM’nin ortağı konumundalar.Turgay Ciner’in Kasımpaşa’yı almasıyla Kasımpaşa da yönetim kurulu başkanlığı da yapmıştır.

 

Mübariz Gurbanoğlu: Palmali Grubunun kurucu ve sahibi olan Azeri kökenli armatör iş insanı.

 

Hüseyin Yücel: Bahçeşehir Eğitim Grubunun sahibi Enver Yücel’in oğlu ,kendisi de yönetim kurulu üyesidir.

 

Serdar Bilgili: Klüp başkanlığı da yapmış gayrimenkul sektöründe faal olan Bilgili Holding’in sahibi,hobi olarak fotografçılık yapmaktadır.

 

Yıldırım Demirören: Eski Beşiktaş başkanı ve TFF başanlığı yapmış olan,Demirören Holding’in hissedarları     arasında yer alan iş insanıdır.

 

Fikret Orman: Orsan Yedek Parça San. ve  Knorr-Orsan Ticari Araç Sis. Ltd. şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yapan Fikret Orman Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başkanıdır.

 

Ahmet Nur Çebi: Karadeniz’in itibarlı isimlerinden Yaşar Kaptan Çebi’nin oğludur.Ahmet Nur Çebi, Çebi enerji, martaş liman tesisleri, Çebi denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Karabük demir çelik işletmeleri yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve haddeciler derneği başkanlığı vazifelerini yürütmektedir. Beşiktaş jimnastik kulübünde 2. başkanlık görevini yapmıştır.Taraftar tarafından başkan adayı olması konusunda ısrarlar görmüştür.

 

 

Mesut Toprak: Tekstil ve Gayrımenkül sektörlerinde faal olan Tay Group’un başkanıdır. “Low profile” imajına rağmen etkinliği yüksek bir iş insanıdır.Taraftar kendisini,Beşiktaş takımına ihtiyaç oldukça verdiği özel uçağıyla adı geçmiştir.

 

Ethem Sancak: Siirt doğumlu,Arap asıllı iş adamı.İktidar siyasetiyle ilişkileri gayet iyi.Şuan BMC’nin sahibi konumunda.Medya ve eczacılık gibi sektörlere girip çıkmışlığı var.Entellektüel derinliği olan ,Sivil toplum kuruluşlarında faal bir iş adamı kendileri.Bir kaç kere adaylık konusunda adı geçtiyse de ,başkan olmak için doğru zamanı kolladığını düşünmekteyim.

 

Serdar Adalı:

Ailesinin desteğiyle Adalı Holding'i kurdu:

İnşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapmaktadır.

 

21 Eylül 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrası Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı oldu.

Sık sık Beşiktaş yönetimlerine giren Serdar Bey aynı zaman da şuan Fikret başkanın yönetiminde asbaşkan konumunda.

 

 

İhsan Kalkavan: Meşhur Rize’nin Kalkavan ailesi mensubu,ülkenin sayılı armatörlerinden.

 

Hacı Sabancı:Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hacı Sabancı, aynı zamanda Marinsa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi’dir.Her fırsatta Beşiktaşlılığını vurgulamaktadır,gelecekte Beşiktaş adayı olarak kendisini görebiliriz.

 

Aydoğan Cevahir: Trabzon’un tanınmış ailelerinden olan Cevahir ailesinin mensubu inşaat,turizm ve gayrımenkul alanlarında faaller.Bizcevahir şirketinin ortaklarından Beşiktaş’a başkan adayı olmak istediğini açıklayan iş insanlarından biriydi.

 

Üçüncü yazımızda Beşiktaş camiasının yöneticilerini inceledik.Güçlü bir iş insanları grubu olduğunda hem fikir olmuşuzdur.

Dördüncü ve serinin son yazısı benimde tuttuğum takım olan Trabzonspor olacak.Bakalım bu karadeniz fırtınası iş dünyasındaki gücü ne konumda?

Hadi dostlar selametle kalın…

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.