2021-07-18 03:27:41

Zayıflamak için harekete geçme zamanı sizce de geldi değil mi?

Tuba Nur KIVRAK

18 Temmuz 2021, 03:27

Değerli okurlarım,

Diyet yaparken de diyet başlangıcında ve sonunda da her an hepimizin motivasyona ihtiyacı var. Bu motivasyonu sağlamak için ben kendim küçük notlar tutardım peki ya siz motivasyonunuzu sağlamak için ne yapıyorsunuz? Cevaplarınızı twitter adresime yazabilirsiniz. Öncelikle siz çok değerlisiniz çünkü sizde kendinizi gerçekleştirecek mükemmel bir potansiyel var. O potansiyel hep içinizde duruyor. Onu açığa çıkartmak için tüm gayreti göstereceğinizi biliyorum.120 kilodan 60 kiloya düşenler varken siz neden kilo vermek için çabalamıyorsunuz? Yaşadıklarınız çok ağır olabilir, kendinizi çok yıpratmış olabilirsiniz. Yaşadığınız ne varsa hepsi geçmişinizdi, peki ya halen yaşayamadıklarınız? Önce işe kendinizi sevmek ile başlayın ve herkesten önce kendinize saygı duyun. Yaşınız, mesleğiniz, sosyal statünüz ne olursa olsun siz siz olduğunuz için değerlisiniz. Bu dünyada sizden başka bir kişi daha yok.

Hepimiz başarıyı istiyoruz. İş hayatımızda başarı, derslerimizde başarı, diyet yapmada başarı, ... vs. her yerde başarılı olmak istiyoruz değil mi? Sweetland’ın meşhur bir sözü vardır:“Başarı bir yolculuktur, varış noktası değil.”

Çok yoruldunuz, belki çok sıkıldınız. Hayallerinizin neden ütopikleşmesine izin verdiniz, mümkün değil gibi mi görünmüştü yoksa sizin o anda direnecek gücünüz mü yoktu? Sizi durduran şey de, başarıya ulaştıracak olan potansiyel de içinizde. Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların, endişelerin küçük parçalarıdır. (Nathaniel Hawthorne) Stres, birçok hastalığın temelini oluşturuyor. Stresli ve heyecanlıyken hızlı nefes alıp verme, ağız kuruluğu, gergin kaslar, ishal, sıcaklık hissi, hazımsızlık, gerginlikten kaynaklanan baş ağrısı oluştuğunu fark ettiniz mi? Vücudumuzdan gelen sinyalleri görmezden gelirsek daha da büyük sorunlarla karşılaşılabiliriz.

Kendini bırakma, moral bozukluğu, konsantrasyonda azalma, kararsızlık ve unutkanlık, azalmış yoğunlaşma duygularıyla zaman zaman karşılaşırız. Duygu durumunuzu kontrole almak için doğru bir beslenmeye ihtiyacınız olduğu gibi psikologlara da ihtiyacınız var. Bütüncül bir yaklaşımla diyete başlamak en güzeli. Zayıflama diyet listelerine veya tıbbi beslenme tedavilerine başlamadan önce kendinize bu işin zor olmadığını anlatmalısınız. Doğduğunuz andan itibaren hep mücadele verdiniz. Birçok şeyi başardığınızdan eminim çünkü bu yazıyı bile rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. Zayıflamak için harekete geçme zamanı sizce de geldi değil mi?

James Broughton: 'Tek sınır her zaman hayalin koyduğu sınırdır.’
Hayatta her şey kolaydır diyemem elbette ama bu kadar da zor değil inanın, bazı şeyleri zorlaştıran aslında kendimiziz. Bizim dünyaya gelmemiz bir mucize, biz hayatın mucizesiyiz ve bu mucize neden biz doğduktan sonra kaybolmuş olsun ki, biz hayattaysak ve düşünüp hala yeni hayaller kurabiliyorsak mucize de bizim yanımızda demektir. Umutsuz geçen her dakikanız, mutluluğunuz ve başarınızdan çalınan 60 saniyedir. İnanıyorsak ve kararlıysak diyeti de başarabiliriz.

Kurban Bayramı’ndan sonra sağlıklı zayıflamak mı istiyorsunuz, vücudumu anlayamıyorum geç olmadan onu iyice tanımak istiyorum mu diyorsunuz… Bakın, bu cümleler sizin istekleriniz ile olabilecek yeni başlangıçlar. Sağlıklı zayıflama diyet listelerine veya tıbbi beslenme programlarına başlamak için Beslenme ve Diyet Uzmanı olarak her zaman siz istediğiniz müddetçe yanınızdayım.

https://klinikasist.com/uzman/tuba-nur-kivrak web siteme girebilir ve iletişim hattından 05510867444’ü arayarak bana ulaşabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

İnstagram adresim: @tnformdiet hesabım çalınmıştır.

Twitter adresim: @DytTubaNurKVRK

Facebook adresim: @DytTubaNurKIVRAK

Dyt. Tuba Nur KIVRAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.