2012-07-14 20:51:35

İcazet Mevsimi ve Fırsatlar

Sadullah KABAHASANOĞLU

s_kabahasan@hotmail.com 14 Temmuz 2012, 20:51

Bir yıldır gece gündüz demeden Allah (cc) Kelamını zihinlerine kazıyan Kur’an bülbüllerinin mezuniyet zamanları geldi.

Kursları gördükçe talebelerin gözlerine baktıkça insanın heyecanı artıyor. Sanki bir arı kovanına girmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi ders çalışırlarken…

Ne büyük fedakarlık yapıyorlar değil mi? Her şeyin maddeleştiği, para için pek çok insani ve İslami kaidenin yerle bir edildiği çağımızda Onlar Kur’an yolunu seçiyorlar. Fedakârlık yaptıklarından öte “seçilmiş insan” olarak görüyorum Kur’an Bülbüllerini… Sevgili Allah’ımız onları kalabalık insan topluluklarının içimden seçerek Kur’an’ın kalbine taşıyor adeta…

Bu noktada ufak bir serzenişte bulunmak istiyorum; Of genelindeki Kur’an Kurslarında Oflu öğrenci yok denecek kadar az maalesef…

Of’umuz Kur’an beşiği olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Nice hafızlar ve nice alimler yetiştirdi.

Of Büyük Camide Cuma vaazında konuşan Çalekli Dursun Efendimizin oğlu insanları Kur’an’a ve Kur’an eğitimine davet ederken kullandığı ifadeler ve taşıdığı heyecan Dursun Efendimizin ruhunu ortaya koyuyor.

Aşıkkutlu Hoca Efendimizin Talebesi Sarıca Hocamızı görünce ve dinleyince Kur’an ahlakının ve edebinin ruhuna nasıl nakşedildiğine şahit oluyorsunuz.

Bu iki örneği vermemin sebebi bizim yeniden ilim ve irfan yönünden güçlü alimler yetiştirme zorunluluğumuzu vurgulamaktır. Defaten köşemden yazmaya gayret ediyorum, darbelerle ve darbeciler eliyle yok edilmeye çalışılan Kur’an Kurslarımıza yeniden sahip çıkmak bizim görevimizdi ve çıktık. Ancak sadece kurslarımızı açık tutmak ve hafızlar yetiştirmek yetmez. Kurslarımızda Oflu öğrencilerimiz ekseriyette olmalı ve yeniden tarihi görevimizi ifa etmeliyiz.

Son yıllarda Of’umuzda milli eğitim faaliyetleri, eğitim ve öğretim faaliyetleri de rekorlar kırarak adeta bir başarı destanı yazılıyor. Madden ve manen büyük bir gelişme ivmesi yakalamış durumdayız.

Bütün bu güzel çalışmalar ve başarılı neticeler sonrasında son dönemde Of’umuzun yakaladığı imkanlara bakıldığında sonuç umut vadediyor. Bakanımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve iş adamlarımız sayıca hiç olmadığı kadar çok ve güçlü durumdadır.

Biz hakka, adalete, ilme, ahlaka ve Kur’an’a sahip çıktıkça Sevgili Allah’ımız bizlere çok daha güzel günler ve başarılı neticeler bahşedecektir.

Yaz mevsimi Of’ta Türkiye’nin dört bir tarafından ve dünyanın pek çok yerinden gelen hemşerilerimizle kalabalık, neşeli ve bayram havasında geçiyor. Bu güzelliğin zirve yaptığı günler ise “İcazet Merasimleri” olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada önemli bir noktaya temas etmek ve bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Of dernekleri başta olmak üzere, siyaset ve iş adamlarımızın İcazet Merasimlerini özellikle bu yıl sahiplenmelerini, merasimlerin Kur’an ziyafeti ile beraber kaynaşma, birlik olma ve sahip olduğumuz kutsal değerleri yeniden yaşama fırsatı olmasını öneriyorum.

Her bir merasime yüksek katılım sağlamakla hem Rabbimizin verdiği nimetlere şükrümüzü eda etmek hem de geleceğimiz ve gençlerimiz için dua etmek görevimizi de en güzel şekilde yerine getirmiş olacağımızı belirtmek istiyorum.

 

Selam ve Saygılarımla..

Sadullah KABAHASANOĞLU

12 Temmuz 2012


Yorumlar (1)

mehmet Yazgan 12 Yıl Önce

Katılıyorum Türkiyede galiba kuran kursları deyince of ilçesi ve insanları geliyor of ilçesi için çok iyi. İnşallah Türkiye geneline yayılır

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.