Hayrat’ta 40 günde Arapça öğrendiler

Hayrat İlçesi Balaban Beldesi’ndeki Hamzalı Kuran Kursunda düzenlenen kursa katılan 43 kız öğrenci, 40 günde Arapça öğrendi.

Hayrat’ta 40 günde Arapça öğrendiler
Hayrat İlçesi, Balaban Beldesi Hamzalı Mahallesi Kız Kur’an Kursu bünyesinde düzenlenen “40 günde Arapça konuşma ve anlama melekeleri kazandıran” dil kursu başarı ile gerçekleştirildi.
 
Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hayrat Müftülüğü ve KTÜ ile RTE Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinin işbirliği sonucu gerçekleştirilen dil kursunun sonunda sınav yapıldı.
 
Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Hayrat İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Süleyman Mollaibrahimoğlu, KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yard. Doç. Dr. Murat Sula ve Yard. Doç. Dr. Murat Serdaroğlu, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yard. Doç. Dr. Ahmet Merağı, Yard. Doç. Dr. Erdal Kaya ve Yard. Doç. Dr. İlyas Karslı’nın oluşturduğu komisyon üyeleri tarafından sınav yapılan öğrenciler, sorulan sorulara başarılı bir şekilde cevap verdiler.
 
Projenin hayata geçirilmesine öncülük eden İlahiyatçı Ahmet Ziya İbrahimoğlu törende yaptığı konuşmada proje ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Uyguladıkları öğretme metodunun sünnete uygun bir yöntem olduğunu belirten İbrahimoğlu, yöntemin İlahiyat desteği ile geliştirilerek akademik olarak kullanılabileceğini belirtti.
 
Öğrenciler arasında Arapça tek bir kelime dahi bilmeyenlerin de olduğunu belirten İbrahimoğlu, “öğrencilerin 40 gün gibi kısa bir sürede Arapça konuşabilir hale gelmesi yöntemin başarısını ortaya koymuştur. Kursa katılan öğrencilere Uzungöl’de fiili tatbikat yaptı. Uzungöl’ü gezen öğrencilerimiz, bölgede bulunan Arap turistlerle konuşabilmenin zevk ve heyecanını yaşadılar. Bu yöntem, şu anda uygulanan yöntemin tam tersi bir yöntemdir. İnsanın öğrenme doğasına da uygundur. Bunun akademisyenlerce geliştirilerek kullanılması ile yeni bir dönem başlayacaktır” diye konuştu.
 
Sınav sonrasında birinci olan Büşra Karaçam, ikinci olan Fatma Betül Ekinci ve üçüncü olan Gürcistan uyruklu Meri Kadalidze’ye çeşitli ödüller verildi. Ödüllerini alan öğrenciler kurs öncesi ve sonrasındaki durumları hakkında bilgiler verdiler.
 
Haber-Foto: Harun Yılmaz-Şefik Üstündağ

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Celal Bilici
Celal Bilici - 12 yıl Önce

Çok güzel, Allah muvaffak eylesin
Devamı da gelir inşallah

MUSTAFA  HAMZAALİOĞLU
MUSTAFA HAMZAALİOĞLU - 12 yıl Önce

Köyümde yapılan bu çalışmaları gururla takip ediyorum .Başda Ahmet hocam ve Nuri hocam olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum .Allah razı olsun ...

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24