Yarışan Takım mı Yoksa..!

Haftalardır Trabzonspor’da sorun nerede diye kafa yorduk durduk. Gördük ki, galip geldiniz mi tüm sorunlar unutuluyor. Mağlup oldunuz mu kaleciden yedeğe kafar herkes sigaya çekiliyor.


İlk devrede rakibi sürekli hataya zorlayan deplasman takımıydı. 3 pasla golü buldu Trabzonspor. Göztepe fena yakalandı, olağan bir gol yedi. Eski Trabzon böyleydi aslında, hızlı çıkar, golü atmadan dönmezdi. 


Rodellega’nın bulduğu golde Abdülkadir Parmak, Yusuf ve Yazıcı  ve Rodellega her üçü alkışı hak etti. Özellikle Rodellega’nın pas verdikten sonra koşusuna devam etmesi, iyi futbolcu özelliği.


Göztepe, evsahibi olmanın avantajını nasıl kullanacaktı; Sosa’ya, Yusuf’a top gitmesini engelleyebilirdi. Bu iki oyuncuyu tamamlayan Abdülkadir Parmak’ı unutarak her iki oyuncuyu da kontrol edemediler.


Sosa için ve Yusuf için Ünal Karaman’a şöyle seslenme hakkımız var; Hocaa, bu oyuncular bu kadar geriye gelip top almak zorunda mı? Abdülkadir Parmak diye artık direkt 11 oyuncun var, onu daha geride kullan ve bu 2 oyuncuyu o kadar geri getirtme..!


Trabzonspor’un santrafor sorunu kadar santrafor arkası, forvet sorunu da var; çözümü Olcay Şahan. Hala böyle bir oyuncusu yok mevcut kadroda. Evet gençlerle bir yerlere mesaj verebilir, kolej takımı, özkaynak takımı diyerek gururla dolaşabilirsiniz. Bu oyuncuları yetiştirip satabilirsiniz de. Bir süre sonra kamuoyu, ‘E hadi Trabzon, bi şampiyonluğa oyna’ de görelim diyecektir. 


Sonuç olarak Trabzonspor, gençlerle kurduğu bağlantıyı korumalı, deneyimli oyuncularının sayısını artırarak yarışmacı takım olmayı hedef seçmelidir.


Benden söylemesi. 

Aytekin Akay/istanbul
YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24