Vefa insanı yüceltir

Ölümsüz olmak için kalıcı işler yapmak gerekir. İnsan yaşadığı hayattan bedensel olarak göçüp gidecektir. Onu kalıcı kılacak etmen yaptıkları güzel işlerdir. İnsanların ruhuna, duygularına, kalbine ve hayallerine yön veren insan ölse de hep hayırla ve sevgiyle anılacaktır.  Marifet ölünce anılabilmek, yaşayabilmektir. Zaten hayattayken yaşıyorken bir şekilde öyle ya da böyle anılırsınız.

 

Of’ta geçen hafta Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu sene kutlamalar tam anlamıyla dolu dolu geçti diyebiliriz. Bu haftanın adını ya da bu seneki Öğretmenler Gününün adı “Vefalı, Vefakâr Öğretmenler”  koysak tam yeridir. İnsan arkasında onu anacak, onu hatırlayacak insanların olduğunu bilmesi onu hayata bağlayan önemli sebeplerdir. Vefa bizim kültürümüzde en insani ve İslami hasletlerimizdendir. Bu vesileyle bu sene emekli ve hasta öğretmenlerimiz ziyaret edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu öncülüğünde oluşturulan heyet emekli ve hasta öğretmenleri ziyaret etti.

 

İlk önce uzun yıllar Of imam Hatip Lisesi’nde ve Of Anadolu Lisesi’nde idarecilik eden Dursun Abdullahoğlu hocamız ziyaret edildi. Çoğu öğrencisi için idarecilik vasıfları nedeniyle sert ve ulaşılmaz kabul edilen Dursun Hocanın aslında öyle biri olmadığını çok sonraları öğrendik. İşin aslına bakarsanız ne kadar müşfik ve insan canlısı bir kişi olduğunu görünce anlıyorsunuz. Rahatsızlığı nedeniyle fazla dışarı çıkmasa da evinde hala kendini yenilemeye,  en azından eskimemeye çalışıyor.  Masanın üzerindeki açık olarak duran, kalemle not olarak altını çizdiği hadis kitabı söylediklerimizin boş olmadığını gösteriyor. Hala öğrenmeye ve hayattan geri kalmamaya çalışan bir emekli öğretmen Dursun Hoca. Eğitimin her alanında farklı rollere bürünse de insanın asıl amacının öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu hep kendine düstur edinmiş birisiydi Dursun Hoca. Bunun böyle  olduğunu hayatı bize anlatıyor. Ziyaretten o ve biz son derece memnun ayrıldık.

 

Dursun Hoca’dan sonra Of’un eğitim ve siyasetinde bir döneminde önemli yer edinen Semahat Sarıalioğlu Hanım ziyaret edildi. Aktif ve sosyal bir kişiliğe sahip olan Semahat Hanım yaşına bakmadan enerjik bir şekilde misafirleri için koşuşturan bilge bir hanımefendi.  Buradaki yaşın rakamsal bir şey olduğu gerçeğinden hareket ediyorum. İnanın ben enerjisinden ve işindeki titizlikten çok etkilendim.  Mükemmeliyetçilik anlayışı her yönüyle kendini gösteriyor. İşini o kadar ciddiye almış ki telefonla arayanlara misafiri olduğunu söyleyip görüşmeleri kısa kesmiş. Demek ki ne olursa olsun bu tutum işine duyduğu sevgi ve saygıyı gösteriyor. Üstelik hem çayı hem de pasta böreği tam not alacak bir kıvamda hazırlanmış. Ziyaretten duydukları memnuniyet hem sözlerine hem de yüzüne yansımış olması yapılan etkinliğin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

 

Bir diğer ziyaret ise emekli öğretmen İrfan Göktaş’a Hocaya yapıldı. Siyasetçi ve esnaf kimliği eğitimci kimliğiyle birleşince gelen gideni çok oluyor. İş yerindeki ziyarette öğretmen kimliğine yönelik yapılmasına son derece memnun olmuş İrfan Hoca.  Meslektaşlarının bu anlamda vefalarını diğer ziyaretlerden farklı görmüş. Kısa süreliğine de olsa ziyaretten duyduğu sevinci söylemekten geri  imtina etmemiş. İkramda da kusur etmemesi samimiyetin ve memnuniyetin bir tezahürü olarak da algılanabilir.

 

Bir başka ziyaret de Of’ta uzun yıllar eğitimci idarecilik yapmış olan Kadir Kazan ve eşi Hamdiye Kazan’a Trabzon’da yapılan ziyaretti. Öğretmenin emekliliği olmayacağını, her daim kendisini o vasfa ait gördüğünü, o kimliği bırakılamayacağına en iyi örnektir Kadir Hoca. Rüyasında hala sınıfta ders anlattığını görmesi demek ki işini ne kadar benimseyip içselleştirdiğini gösteriyor. Hele nerede olursa olsun bir okulun yanından geçerken duyduğu zil sesiyle yaşadığı duygu öğretmenlik mesleğinin emekliliğinin olmayacağını göstermesi bakımından kayda değer bir olaydır. Öğretmenlik hayatıyla ilgili anılarının paylaşılmasındaki heyecan ve gözlerin buğulanması gerçek anlamda öğretmenliğin bir yaşam tarzına dönüştürdüğünü gösteriyor. Bu tür örneklerden başat bir isimdir Kadir Hoca.

 

Geçen sene şubat ayında geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ziyaret edildi Serhat Yavuz Bıyık Hoca. Sağlığın ne kadar büyük nimet olduğunu, devletin gücünün ne kadar önemli olduğunu, dostluğun, gerçek anlamda kardeşliğin ne kadar vazgeçilmez şeyler olduğunu en iyi anlayanın kendisi olduğu anlatıyor. Ziyaretten duyduğu mutluluk her şekilde kendini açıklıyor. Ayağa kalkıp hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaşmanın sabırsızlığını yaşaması da iyileşmesinde önemli bir unsur olacak inşallah. Tez zamanda aramıza katılacağını umuyor ve dua ediyoruz kendisine.

 

Sadece emekli ve hasta öğretmenlerin hatırlanması değildi bu yılki Öğretmenler Günü kutlamaları. Vefat eden, ahirete göç eden öğretmenler de unutulmadı. Ruhları için hatmi şerif okutuldu Çarşıbaşı Büyük Camiinde. Cuma günü de vefat eden öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi. Ruhları için okunan dualar hediye edildi. Bu anlamda ne kadar mümin ve mümine öğretmenimiz ahirete göçmüşse Rabbim rahmet etsin. Mekânlarını cennet eylesin.

 

Başta dedik ya bu sene tam anlamıyla içeriği dolu ve vefa ile bezenmiş bir Öğretmenler Günü kutlamaları yaşadık. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu’nu tebrik etmek gerekir. Seneye daha da güzel olacağına inancımı belirtirken tekrar tüm öğretmenlerimizin günü kutlu, hayatları mutlu olsun.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24