Manisa Trabzonlular Derneği’nin yeni başkanı Mahmut Alioğlu

2012 yılında kurulan Manisa Trabzonlular Derneği, 4. Olağan genel kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede Mahmut Alioğlu, oy birliği başkan seçildi.

Manisa Trabzonlular Derneği’nin yeni başkanı Mahmut Alioğlu

Manisa’da Trabzonluluk kültürünü ve gastronomisini yaşatmak, çeşitli etkinlikler, festivaller organizasyonlar düzenleyerek; memleket özlemini bir nebze olsun hafifletmek üzere, 2012 yılında kurulan Manisa Trabzonlular Derneği, 4. Olağan genel kurulunu yaptı.

Tek liste ile gidilen kongrede Mahmut Alioğlu, oy birliği başkan seçildi. Kongrede birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra, 2022 Şubat ayında yapılması kesinleşen 5. Geleneksel Hamsi Festivali’nin de müjdesi verildi.

Bugüne kadar Manisa’da yaptıkları ve geleneksel hale getirdikleri; hamsi festivalleri, konserler, yöresel ürünler stantları, Trabzon gastronomi kültürü etkinlikleri, Trabzonspor tırları, sosyal, kültürel faaliyetler, hemşeri dayanışma etkinlikleri, horon gösterileri ve organizasyonları ile Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde adını duyurmuş olan Manisa Trabzonlular Derneği; 4. Olağan genel kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede; Mahmut Alioğlu oy birliği başkan seçilerek, yeni dönem için görevi mevcut başkan Musa Tahsin Kalaycı’dan devir aldı.

Kongre öncesinde Osman Yardım ve horon ekibi; katılan tüm konuklara bir horon gösterisi yaptı.

Manisa Trabzonlular Derneği 4. Olağan genel kuruluna; Manisa Şehzadeler İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Uzun ve Yönetim Kurulu üyeleri, Derneğin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, ve dernek üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından derneğin mevcut Başkanı Musa Tahsin Kalaycı bir konuşma yaptı.

MEVCUT BAŞKAN MUSA TAHSİN KALAYCI DERNEĞİN 9 YILLIK SERÜVENİNİ ANLATTI

Manisa’da birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek üzere 2012 yılında kurulan Manisa Trabzonlular Derneği’nin, bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahseden derneğin mevcut başkanı Musa Tahsin Kalaycı; “bizler bu manada, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz Manisa’mıza ve hayatı birlikte paylaştığımız Manisa insanına karşı olan sorumluluklarımızı daha mükemmel manada yerine getirmek, kültürler arası iletişimi sağlıklı bir zeminde, pozitif anlamda sürdürebilmek, yöremiz insanına Trabzon kültürünü daha gerçekçi bir manada yansıtabilmek, hemşerilerimiz arasında dayanışmayı güçlendirmek amacıyla 2012 yılında Manisa Trabzonlular Derneği’mizi kurduk.

Başta Kurucu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Sayın Zihni Durmuş, Sayın Ali Bankoğlu, Sayın İsmail Hakkı Küçük (Abdullah Küçükali), Sayın Faruk Tomruk, Sayın Fırat Durmuş ve Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Sayın İbrahim Başaran bey olmak üzere; Derneğimizin kuruluşundan bugüne maddi manevi hizmetini eksik etmeyen saygıdeğer kurucularımıza, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerimize, kardeşlerimize, hemşehrilerimize, dostlarımıza minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum.

Bugüne kadar Manisa Trabzonlular Derneği adına gerçekleştirilen Sosyal, Kültürel faaliyetlerimiz, hemşeri dayanışma etkinliklerimiz, özellikle Geleneksel hale getirdiğimiz ve 2019 yılında 4. sünü gerçekleştirdiğimiz ve önümüzdeki tarihlerde 5. sini gerçekleştirmeyi planladığımız Manisa Hamsi Festivali etkinliğimizde hep desteklerini gördüğümüz; saygıdeğer Manisa Valimiz Yaşar Karadeniz beyefendi ve kendilerinin şahsında son 10 yılda Şehrimizde görev yapmış sayın valilerimize, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Cengiz Ergün beyefendi ve çalışma arkadaşlarına, Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik beyefendi ve çalışma arkadaşlarına, Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerci beyefendi ve çalışma arkadaşlarına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu Beyefendi, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç Beyefendi, Trabzon Akçaabat Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri Ekim beyefendi ve çalışma arkadaşlarına, Şehzadeler Kaymakamımız Sayın Hüsnü Çaykara beyefendi ve Yunusemre Kaymakamımız Sayın Atilla Kantay beyefendi başta olmak üzere tüm ilçe Kaymakamlarımıza, tüm Manisa protokolü, kurum-kuruluşlara, dernek üyelerimize, bütün etkinliklerimize destekleri ile güç ve onur veren Tüm Manisalılara, hemşerilerimize, dostlarımıza, kardeşlerimize, İzmir’den, Balıkesir’den ve civar il ve ilçelerden bizi onurlandıran değerli dostlarımıza takdirlerimizi, teşekkürlerimizi arz ediyorum. İnşallah “o sene bu sene “ diyoruz. Anadolu’nun gururu Trabzonspor’umuzun Şampiyon olması dileklerimizle dualarımızı paylaşıyoruz… Manisa’mızın her alanda olduğu gibi Futbol alanında da hak ettiği yere gelmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖMER FARUK ÇELİK; “BİZ TRABZONLULARI YİĞİT, ŞEHİT EREN’DEN BİLİRİZ”

Manisa Trabzonlular Derneği’ni bugüne kadar Manisa’da yaptıkları organizasyon ve etkinlikler için tebrik eden Manisa Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise; “Biz Trabzon’u muhteşem doğası ve cennet görünümü ile biliriz. Biz Trabzon’u kültürü ve gelenekleri, horonu ve hamsisi, özel yemekleri ile de biliriz. Biz Trabzon’u vatanına, bayrağına, ülkesine, milletine sadık, çalışkan, dürüst, gayretli insanları ile biliriz. Helal kazancı için gurbete gitmiş, ama gittikleri her yerde şerefleri ve namusları il çalışan, gittikleri her yere değer katan, hizmet eden insanları ile biliriz. Biz Trabzon’u tıpkı Çanakkale’de oluğu gibi; geçtiğimiz yıllarda PKK’nın hain kurşunu ile öldürülüp şehit edilen yiğit, şehit Eren’den biliriz. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Sizleri seviyoruz” diye konuştu.

CEMAL HÜSNÜ ÇAYKARA; “TRABZONLULAR BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN ÇİMENTOSUDUR”

Manisa Şehzadeler İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ise Trabzonluların her gittikleri şehirde birliğin, kardeşliğin çimentosu, temeli, esası olduklarına vurgu yaparak; “biz Trabzonlular olarak memleketin her tarafında, her gittikleri yerde o yöre halkı ile bütünleşerek, o şehre katkı yapmaya çalışıyoruz. Hepimiz Trabzon’u, Trabzonspor’u seviyoruz. Kırık gönüllerin, her yıl Anadolu’daki mahsunların, masumların gönüllerinin şampiyonu olan Trabzonspor inşallah bu sene, gönüllerin şampiyonu olmakla kalmayıp, “O sene bu sene” Trabzonspor’umuz inşallah şampiyon olacak. Trabzonspor büyük ve güçlü bir takım. 3 büyük İstanbul kulübü arasında oynanan ligin Anadolu takımlarına da yaygınlaşması gerekiyor. Bütün Anadolu takımları dolgu malzemesi olarak değil, ligin esas unsuru olması gerekir. Biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece güzellikler devam edecek. Nerden geldiğimizi nereye gideceğimizi bildiğimiz sürece, biz yaşadığımız topluma en güzelini yapmaya gayret edeceğiz.” Sözlerine yer verdi.

GEÇMİŞ DÖNEM RAPORU VE TAHMİNİ BÜTÇE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından derneğin mevcut başkanı Musa Tahsin Kalaycı tarafından geçmiş dönem faaliyet raporu, tahmini bütçe okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Aday liste olarak Mahmut Alioğlu’nun yönetim listesinden başka aday listesi olmayınca, seçime tek listeyle gidildi ve Manisa Trabzonlular Derneği’nin yeni yönetim kurulu belli oldu.

MANİSA TRABZONLULAR DERNEĞİ YENİ YÖNETİM KURULU

Mahmut Alioğlu’nun başkanlığındaki yönetim listesi şu isimlerden oluştu. Başkan Mahmut Alioğlu, Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Nurgül Yılmaz, Başkan yardımcıları; Ömer Akbulut ve Timur Bilgili. Sayman Adem Şen, sekreter Barış Kaya. Üyeler; Mustafa Kazaz, Ali Rıza Özen, İsmail Hakkı Küçük (Abdullah Küçükali), Musa Tahsin Kalaycı ve Muhammet Yavuz.

Yönetim kurulu yedek üyeler ise; Şenol Berber, Faruk Tomruk, Ramis Küçük, Nurgül Gürer, Muhammet Koç, Mehmet Akgedik, Ümit İşçi, Yücel Sarıkaş, Öner Sekban, Ali Küçükali, Ünal Kılınç

Denetim kurulu asıl üyeler; İbrahim Başaran, Mehmet Bülent Akdağ, Yunus Yavuz.

Denetim kurulu yedek üyeler; Polat Küçük, Sertaç Gözaçan, Sezgin Akbulut

Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde ise kongre üyeleri söz alarak görüşlerini bildirdi.

CBÜ FIRTINA MANİSA’DA İŞ BAŞINDA

Celal Bayar Üniversitesi Öğrencilerinden oluşan CBÜ Fırtına Grubu Başkanı Ferdi Tonk ise, “Trabzon nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bir şehir olan Manisa’da; Manisa Trabzonlular Derneği’nin olması bizim için büyük mutluluk ve şans. Dernek toplantılarının asil-yedek ayrımı olmadan mümkün mertebe hep birlikte yapılmasının daha sağlıklı ve verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz ve böyle olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Kurduğumuz CBÜ Fırtına grubu ile ’da Trabzon kültürünü ve Trabzonspor sevdasını yaşatmaya gayret ediyoruz. Herkesi grubumuza dahil olmaya davet ediyoruz. @cbufirtina İnstagram adresimiz. Herkesi bizi takip etmeye ve grubumuza dahil olmaya davet ediyoruz. Trabzonspor maçlarını birlikte izleyelim, konuşalım, yorumlayalım, faaliyetlerimizi birlikte yapalım. CBÜ Fırtına Trabzon ve Trabzonspor sevdasını ’da birlikte yaşatalım.” İfadelerine yer verdi.

MUSTAFA KAZAZ; “VATAN, BAYRAK, MİLLET VE TRABZONSPORUMUZ KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDİR”

Manisa Trabzonlular Derneği’nin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz kongrenin dilek ve temenniler bölümünde söz alarak görüşlerini bildirdi. Kazaz; “Pandemi koşulları nedeniyle 2 yıl faaliyetlerimize ara vermiştik. Ancak bundan sonraki süreçte yeni yönetimin çaba ve faaliyetleri ile daha güzel hizmetler, organizasyonlar, atılımlar yapılacağından şüphemiz yok. Faaliyetler, etkinlikler konusunda tüm üyelerimizin fikirlerini bekliyoruz. Eleştirilere açığız, çünkü insanız hatalarımız olabilir. Bu eleştirileri hatalarımızı düzeltmek ve tekrarlamamak adına kabul edeceğiz. Nezaket çerçevesinde, yıkıcı olmayan, birleştirici, daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan her türlü eleştiriye açığız. Ve eleştirilen konuyu; yönetim kurulu arkadaşlarımızla kulak ardı etmeden, ama birlikte çözüme kavuşturacağız. Ancak bu şekilde başarılı işler ve organizasyonlar yapabiliriz. Bu süreçlere kolay gelinmiyor. Manisa Trabzonlular Derneği yaptığı çalışmalar ve ses getiren organizasyonları ile sadece Manisa’da değil; Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinden de sıkı takip edilmektedir. Hamsi festivallerimiz, horon gösterilerimiz, kuymak günlerimiz, Trabzon gastronomi kültürümüz, kültürel ve sosyal etkinliklerimiz Türkiye ve Avrupa ülkelerinin bazılarında çok konuşulmuştur. Yerel ve ulusal basında günlerce yazılmış çizilmiştir. Biz Trabzonluların kırmızı çizgileri vardır. Vatan, bayrak, millet, birbirimize bağlılığımız, dayanışmamız ve Trabzonspor’umuz. Bu kırmızı çizgileri bize kimse çiğnetemez. Bugüne kadar 4 hamsi festivali yaptık. Manisa’da yaşayan binlerce Trabzonlu ve Manisalıya, Egeliye tonlarca hamsi ikram ettik. Kısmetse beşincisini de aynı coşku, aynı kararlılık, aynı dayanışma bilinci ile 2022 şubat ayında tekrar yapacağız. Bu konuda hazırlıklarımız neredeyse bitmek üzere” görüşlerine yer verdi.

MAHMUT ALİOĞLU; “5. HAMSİ FESTİVALİMİZİ 2022 ŞUBAT AYINDA YAPACAĞIZ”

Kongreden sonra söz alan derneğin yeni seçilen Başkanı Mahmut Alioğlu ise yönetim kurulu arkadaşları ile yeni dönemde ses getirecek etkinliklere ve organizasyonlara imza atacaklarını müjdeleyerek, “Sayın Mustafa Kazaz’ında belirttiği üzere biz etkinlikleri ve organizasyonları ile çok konuşulan ve gıpta edilen bir derneğiz. Manisa’da yaşayan Trabzonluların burada yalnızlık hissetmemesini sağlıyoruz. Düğünlerinde, cenazelerinde, acılarında, neşelerinde…Her an elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize burs vermeye çalışıyor, sportif faaliyetleri Manisa’da gerçekleştirmeye çalışıyor, 2012 yılında başlatmış olduğumuz tüm organizasyon ve etkinliklerimizi; pandemi koşullarının araya girmesine rağmen sürdürmeye gayret ediyoruz. Söz verdik; geleneksel hale getirdiğimiz Hamsi Festivalimizin 5. Sini, yine biz 2022 şubat ayında yapacağız. Yine tonlarca hamsiyi Cumhuriyet Meydanı’na kuracağımız dev mutfağımızda pişirip, hamsi severlere, tüm Manisalılara, Egelilere, Marmaralılara, Trabzonlulara… Kısacası festivalimize gelen herkese ücretsiz ikram edeceğiz. Bu Hamsi Festivali’ni biz başlattık, biz devam ettireceğiz.

Manisa’da Hamsi Festivali’nin 2012 yılından beri Manisa Trabzonlular Derneği olarak zaten biz yapıyoruz. Ve Biz yapacağız. Hamsi Festivalimizin; 14 Şubat 2016’da birincisini yaptık. 14 Ocak 2018’de ikincisini yaptık. 13-17 Şubat 2019’da üçüncüsünü yaptık. 19-29 Aralık 2019’da dördüncüsünü yaptık. Sadece pandemi koşullarından dolayı 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Şimdi pandemi koşulları biraz hafifledi, toplumun genelinin de aşıları da tamamlandı. Bu nedenle biz söz verdiğimiz gibi Hamsi festivalimizin beşincisini hava koşulları da müsait olursa; 2022 Şubat ayı içerisinde kesinlikle yapacağız. Hava koşullarını bugünden bilemediğimiz için festival için net bir gün ve tarih veremiyoruz. Ama 2022 yılının ilk ayında Festivalimizin organizasyon şeması, tarihler ve etkinliklerimiz konusunda resmi duyurularımızı yapacağız” diye konuştu.

“GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAPILAN HAMSİ İKRAMI, GELENEKSEL HAMSİ FESTİVALİ DEĞİLDİR”

Mahmut Alioğlu yeni kurulduğunu öğrendikleri bir derneğin, ilk defa “Hamsi Festivali” adı altında yaptığı etkinliğin, Manisa Trabzonlular Derneği’nin daha önce 4 kez gerçekleştirdiği “Geleneksel Hamsi Festivali” ile karıştırılmaması gerektiği konusuna önemle işaret ederek; “bu etkinliğin Manisa Trabzonlular Derneği ile uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bu derneğin geçtiğimiz günlerde yaptığı faaliyet “Geleneksel Hamsi Festivali “değildir. Bir faaliyetin geleneksel olabilmesi için, o faaliyetin birkaç kez yapılmış olması şarttır. Bu konunun özellikle kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz” dedi.

“TONLARCA HAMSİYİ SEVERLERİ VE ÖZLEYENLERİ İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Mahmut Alioğlu; “Biz Manisa Trabzonlular Derneği olarak, yukarda bilgisini verdiğim üzere 5. Geleneksel Hamsi Festivalimizi; 2022 Şubat ayında gerçekleştireceğiz ve tonlarca hamsiyi Ege Bölgesi’nin Şehzadeler Şehri Manisa’da hamsi severlerle buluşturacağız. 5. Geleneksel Hamsi Festivalimizde her zaman olduğu gibi; yöresel sanatçılarımız, yöresel ürünlerimizin satıldığı stantlarımız, yöresel kültürümüzü anlatan stantlarımız, yöresel sanatçılarımızın konserleri, horon ve kemençe gösterilerimiz ve şu an netleştirmeden bilgisini henüz vermenin doğru olmadığını düşündüğümüz bir çok etkinliğimiz olacak. Geleneksel hamsi festivalimizi 2 günde yapıp, bitireceğiz. Kimseyi günlerce yormayacağız. Hassasiyetle bu konuların kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Allah bizi utandırmasın.” Diye konuştu.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24