Cumder Zonguldak'daki hemşehrileri ile kahvaltıda buluştu

Cumapazarlılar Derneği bir ilke imza atarak Zonguldak Bölgesinde bulunan Cumapazarlıları Kozlu ilçesinde kaynaşma kahvaltısında buluşturdu.

Cumder Zonguldak'daki hemşehrileri ile kahvaltıda buluştu

Merkezi İstanbul Güngören’de bulunan Cumapazarlılar Derneği, Cumapazarlıları buluşturmaya devam ediyor.

 

Cumder Başkanı Yaşar Çakır, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlediği kahvaltı ile bölgede yaşayan Cumapazarlıları Pazar kahvaltısında buluşturdu.

 

Çok sayıda Cumapazarlı’nın katıldığı kahvaltıda Zonguldak ilinde bulunduğu halde birbirlerinden haberleri olmayan Cumapazarlılar üznü ve sevinci birlikte yaşadılar.

 

Kahvaltı sonrası hemşerilerine hitap eden Dernek Başkanı Yaşar Çakır; “Ekmek parası için memleketimizden uzun yıllar önce buralara gelip memleket hasreti çeken siz değerli hemşerilerimle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Cumapazarılılar Derneği olarak ilk defa dernek merkezinin bulunduğu il dışında sizlerle kaynaşma kahvaltısında buluştuk. Dernek olarak amacımız tüm dünyadaki Cumapazarlılara ulaşmaktır. Bu buluşmanın ilkini temsilciliğimizi oluşturarak Zonguldak ilimizden başlatmış bulunmaktayız. Bu birlikteliği sağlamakta derneğimize yardımcı olan CUMDER Zonguldak Bölge Temsilcilerimiz Ercan Yılmaz ve İsmail Yılmaz’a üstün gayretlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Diğer illerdeki Temsilcilik çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Tek amacımız tüm dünyadaki Cumapazarlıları bir çatı altında toplayıp Dünya Cumapazarlılar gününde buluşturmayı hedeflemekteyiz. Bunun için gerek yurt için ve gerekse yurt dışında bulunan tüm hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

Kahvaltıya katılan Cumapazarlılara Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Çakır; “Derneğimizin öncelikli hedefleri arasında üniversitede öğrenim gören öğrencilerimize burs vermek, her yıl geleneksel gece ve Cumapazarında Şenlik düzenlemek. Kutsal gün ve gecelerde dini etkinlikler yapmak. Her yıl vefat edenler için mevlit programı düzenlemek, Çanakkale ve tarihi yerlere gezi düzenlemek, hemşerilerimizin cenaze nakil ve iaşe işlerini takip etmek, dar gelirli ailelerimize ramazan ayında gıda yardımı temin etmek ve sosyal etkinlikler düzenlemektir. Cumder Yönetimi olarak Beldemiz için gece gündüz çalışmaya hazırız. Her zaman sizlerin yanında olacağımızı ifade ederek 30 Temmuz’da Ramazan Bayramının üçüncü günü Cumapazarı’nda bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz şenlikte sizlerle buluşmak istiyoruz. Bu kahvaltıya katılımızdan dolayı Cumder Yönetim Kurulu adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24