Çocukluk hayalim gerçek oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Milli Sporcumuz Busenaz Sürmeneli, Olimpiyat tarihimizin ilk şampiyon boksörü oldu.

Çocukluk hayalim gerçek oldu

Milli Sporcumuz Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazandı. Busenaz Sürmeneli 69 kilogram finalinde Çinli rakibi Hong Gu’yu yenerek Olimpiyat tarihimizin ilk şampiyon boksörü oldu.

Boksörümüz Busenaz Sürmeneli, madalyasını düzenlenen törenle aldı. Kokugikan Arena'daki törende Busenaz, İstiklal Marşını söylerken göz yaşlarına hakim olamadı.

13 yıllık emeğin karşılığını aldığını belirten Busenaz, “Ağlamak istemiyordum ama marşımızı dinlerken kendimi tutamadım. İnanılmaz mutluyum. Çocukluk hayalim gerçek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile maç sonrası görüştüm. Kendisine 2013 yılında verdiğim sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, kulübüm Trabzonspor’a ve değerli hocam Cahit Süme’ye, bugüne kadar birlikte çalıştığım ekibime teşekkür ediyorum. Ayrıca bir yıl önce vefat eden dedeme verdiğim madalya sözünü de tutmanın gururu içindeyim” dedi.

Geleceği ile ilgili de konuşan Busenaz, şunları söyledi: “İnşallah bir iki olimpiyat daha görüp adımı altın harflerle tarihe yazdırmak istiyorum. Ülkeme daha da çok madalya getirmek arzu ediyorum.”

Ülkemizde yaşanan olaylara da değinen Busenaz, “Daha önce ülkemizde orman yangını çıkaranlara tepkimiz olmuştu. Bu duruma çok üzüldüm. O bölgelerde insanlarımızın canı yandı. Onların acısını biz de buradan hissettik. Bu madalya ile onları biraz olsun mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum” yorumunu yaptı.

Busenaz’ın hocası Cahit Süme de, “Büyük bir gurur, büyük bir onur. Yılların emeğinin karşılığını aldık. Olimpiyat tarihimize bir ilki yazdırdık. Altın madalya kazanan ilk kadın boksörümüz Busenaz artık. İstiklal Marşımızı burada gururla söyledik. Ülkeme, şehrime ve kulübüme bu başarı armağan olsun” şeklinde konuştu.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24