ÇAYKUR haddini aştı

22 Mayıs’ta 11 bin tonun üzerinde çay alan ÇAYKUR, kapasitesinin çok üzerinde çay alımı yaptı.

ÇAYKUR haddini aştı

17 Mayıs’ta başlayan 2021 yılı yaş çay sezonunda 1.sürgün çaylarını toplayan çay üreticileri, çaylarını satmak için büyük sıkıntı yaşıyor.

Çayın doğudan batıya her bölgede aynı anda olgunlaşmasıyla birlikte bölgedeki tüm üreticilerin aynı anda çay bahçelerine girmesi sonucunda çay satımında sıkıntılar yaşanıyor.

Çay fabrikalarının kapasitelerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşların özel sektöre yönelmesi sonucunda özel sektör çay fabrikaları da yaş çay alım fiyatını düşürüyor.

Çaykur, yaptığı açıklama ile çay üreticilerini uyararak günlük satmaları gereken miktar kadar çay toplamalarını istedi.

İşte ÇAYKUR’un açıklaması;

Değerli üreticilerimiz, bu yıl çay hasadının doğudan batıya aynı anda başladığı bilinmektedir.

Bu durum da bir yoğunluk oluşturduğu gibi 20 Mayısta 9.980 ton, 21 Mayısta 9.800 ton ve 22 Mayısta 11 Bin tonun üzerinde yaş çay alımı yapılarak kurumumuz kapasitesinin çok üzerine çıkılmıştır.

Yaş çay alımına bağlı olarak Fabrikalarımız kapasitelerinin üzerinde yaş çay işlemektedir.

Üreticilerimizin günlük satmaları gereken miktar kadar çay toplamalarını istirham ediyoruz. Çay alımları belirlenen kapasiteye uygun şekilde devam edecektir.

Üreticilerimizin endişeye düşmeden normal şartlar dahilinde hasada devam etmeleri temennisiyle sağlık, huzur ve bereketli günler dileriz.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemalettin zırhlğlu
Cemalettin zırhlğlu - 3 yıl Önce

Eee haddini aştı sonuç ne hem nalına hem mıhına yatacak yeriniz yok valla çaykur nereye bağlı merak ettim şu dünya menfaati için yapmadığınız yalakalık kalmadı

70100
70100 - 3 yıl Önce

sayın editör, başlığınızı ya düzeltin ya da basın eğitiminizi yeniden alın

hsn akyz
hsn akyz - 3 yıl Önce

vatandaşa çözüm üretin kardeşim insanlar çay bahçelerinde sefilleri oynarken beyanatlarla olayları saptırmayın.fabrika yapın.çaykur üreticiden alsın özel sektöre satsın vatandaş madur olmasın.hergün özel fabrikaların fiyat kırmasından ve mesajlarından bıktık.yeter artık.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24