Çamlıca Camiine Oflu İmam Hatip

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 7 Mart’ta Regaib Kandili Gecesinde ibadete açılan Çamlıca Camiine, Oflu hemşerimiz İshak Danış İmam Hatip olarak atandı.

Çamlıca Camiine Oflu İmam Hatip

Cumhuriyet döneminin en büyük camii olan İstanbul Çamlıca Camii’ne İmam Hatip olarak Oflu hemşerimiz İshak Danış hoca atandı.

 

Sosyal medya hesabından bu atamayı duyuran İshak Danış; “Kıymetli dostlar, yaklaşık 12 senedir görev yaptığım Büyük Piyale Paşa Camiinden bugün itibari ile ayrılmış bulunmaktayım. Yeni görev yerim Büyük Çamlıca Camii, Rabbim bizleri İslam’a ve Kuran’a hizmetten ayırmayıp bu yolda mahçup etmesin. Dualarınızı eksik etmeyin İnşallah” ifadelerini kullandı. 

 

İshak Danış Kimdir?

1969 yılında Of’ta doğan İshak Danış, İlkokulu Balaban ilköğretim okulunda okudu. Hafızlığını aynı beldede Balaban Kur'an Kursu'nda tamamladı. 1991 yılında Arapça eğitiminden icazet aldı. 1993 yılında Rize İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2000 yılında Ali Şahin Hoca'dan Aşere-i Takrib'i tamamlayarak icazet aldı. 2006 yılında da İbrahim Tanrıkulu Hoca'dan Tayyibe'yi bitirdi. Çeşitli Camilerde İmam Hatip olarak görev yapan İshak Danış, 12 yıldır İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Cami'de İmam Hatip olarak vazife yapmaktaydı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ön Lisans mezunu olan Danış , evli ve dört çocuk babasıdır.

 

İstanbul’un ve İslam’ın simgesi

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 7 Mart’ta Regaib Kandili Gecesinde ibadete açılan Çamlıca Camii, İmanın şartını temsilen 6 minareli olarak inşa edildi. Üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde. Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor.

 

Kubbenin iç yüzeyine, 16 Türk devletine ithafen Allah'ın isimlerinden 16'sı, Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade edilerek yazıldı. Ana kubbenin üzerine 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77 santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem yerleştirildi. Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük alemi olma özelliğini taşıyor.

 

Çamlıca Camisi, halı serili alanında 25 bin, avluda 12 bin 500, dış avluda 22 bin 500 olmak üzere toplam 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir cami kompleksi olarak tasarlandı. Camide aynı anda 8 cenazenin namazı kılınabilecek.

 

Çamlıca Camisi ibadet alanının yanı sıra 11 bin metrekarelik müze, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkı bünyesinde barındırıyor..

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 5 yıl Önce

HEMŞERİM YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24