Şimdi Trabzonspor’a destek zamanı

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, tüm Trabzonspor taraftarları ile temiz futbol sevdalılarına Trabzonspor’a destek çağrısı yapıldı.

Şimdi Trabzonspor’a destek zamanı

Trabzonspor’un içinde bulunduğu finansal durumun düzeltilebilmesi amacıyla Trabzonspor yönetimi tarafından başlatılan destek kampanyası için bugün Trabzon’un kanaat önderleri bir araya geldi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, tüm Trabzonspor taraftarları ile temiz futbol sevdalılarına Trabzonspor’a destek çağrısı yapıldı.

 

BU SIKINTI GÜÇBİRLİĞİ İLE AŞILIR

Basın toplantısının açılışını gerçekleştiren ve kamuoyuna seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor camiasının elini taşın altına koyması ile Trabzonspor’un finansal durumunun rahatlıkla düzelebileceğini söyledi. “Geçmişe bakacak olursak Trabzonsporluların tümü, karşılıksız sevenlerin takımı olan Trabzonspor’u her zaman omuzlarında taşımış, her zaman desteklemiş ve yükseltmeye gayret etmişlerdir” diyen Gümrükçüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Trabzonspor da buna layık olmuştur. Başarıları ve duruşu ile sadece Trabzonluların değil, futbola sevdalı herkesin gönüllerindeki takımı olmuştur. O sevda ile çeşitli şampiyonluklara imza atmış, Türkiye’de elde ettiği başarılara Avrupa’da başarılar eklemiştir. Müzesi kupalarla dolu olan ve son olarak 2010-2011 Süper Lig Sezonunda şampiyon olarak, UEFA tarafından şampiyonluğu tescil edilip Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor’umuz, bugün zaman zaman her takımın olabildiği gibi finansal açıdan bir darboğaza girmiş bulunmaktadır. Bunun, sevdalıların destekleri ile birlikte, buraya teşrif eden tüm Trabzon’u temsil edenlerle, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada Trabzonspor’a gönül verenlerle, temiz futbol sevdalılarının destekleri ile rahatlıkla aşılacağına eminiz.”

 

HERKESİMDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Trabzonspor yönetimi tarafından başlatılan destek kampanyası hakkında kamuoyunu bilgilendiren Gümrükçüoğlu, yapılan gönülden bir destek, Trabzonspor’u en güçlü şekilde ayağa kaldırmak için seferberlik olduğunu kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugünkü finansal problemlerin çözümü için, 7-8 Nisan’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda göreve gelen Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu başlattıkları önemli bir atağı 25 Nisan’da kamuoyu ile paylaştılar. Bu kampanya Trabzonspor’a gönülden desteği ihtiva ediyor. Bir seferberlik kampanyası başlattılar. 21 Nisan’da Şenol Güneş Spor Kompleksinde yaptıkları toplantı sonrasında 25 Nisan itibariyle kamuoyuyla paylaştıkları destek çağrısını, bütün Türkiye’ye, dünyanın her yerindeki Trabzonspor sevdalılarına, hatta temiz futbol taraftarlarına duyurmayı bir borç bildik. Biz burada Trabzon olarak bir kıvılcımı yakıyoruz. Trabzonspor’a destek için Trabzon’u, Trabzonspor’u sevenleri, temiz futbolu sevenleri harekete geçirmek istiyoruz. Burada kimin ne kadar bağışta bulunabildiğinin çok büyük önemli yok. Mahallemizdeki ablamız, yayladaki amcamız gönlünden neyi getirebilirse onu bağışlayacaktır. Bunun 10 TL’si de, büyük miktarları da bizim için birdir. Tabi ki bu kampanya çerçevesinde 10 bin TL üzerinde bağışta bulunanlara ayrıca bir sembolik hatırayı takdim etmek, isimlerini de duyurularımızda zikretmek istiyoruz.”

 

3 MAAŞIMI TRABZONSPOR’A BAĞIŞLADIM

Daha önce söz verdiği gibi 3 maaşını Trabzonspor’a bağışladığını ifade ederken bağış makbuzunu kamuoyu ile paylaşan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sonuç olarak diyoruz ki, bugün tüm Trabzonspor sevdalıların kırgınlıkları küskünlükleri terk etmesi gereken gündür. Bugün Trabzonspor diyerek yola çıkmanın zamanıdır. Daha bir kol kola, daha bir kulübümüze sarılarak onu tekrar finansal olarak ayağa kaldırmayı Trabzonspor’u sevenlerin başaracağına gönülden inanıyoruz. Trabzonspor’un Ziraat Bankası ve Denizbank hesap numaraları her zaman bilbordlarımızda yer alacaktır. Her zaman destekleri beklediğimizi ifade ediyoruz. ‘Trabzonspor için güçlerimizi birleştirelim, gün bugündür’ diyoruz. Bu doğrultuda 21 Nisan’daki toplantıda arz ettiğim, ‘3 maaşımı vereceğim’ dediğim sözümün makbuzunu kamuoyunu arz ediyorum. Herkesi de gücü doğrultusunda Trabzonspor’a destek olmaya davet ediyorum. 5 TL bağışlayanın bile bizim için çok büyük bir kıymeti var. Bu kampanyanın takipçisi olacağız. Herkesten destek isteyeceğiz.”

 

ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNİ OYNAMAYACAĞIZ

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise değerlendirmesinde Trabzonspor’un ekonomik olarak ayağa kalkması için güç birliği yapılmasının önemine dikkat çekti. “Gönül isterdi ki bu hazirunu Trabzonspor’un bir başarısı sonrası burada toparlayıp coşkumuzu birlikte paylaşsaydık. Ama bugün o gün değil” diyerek sözlerine başlayan Hacısalihoğlu şunları kaydetti: “Bugün Trabzonspor’un ekonomik zorluklar yaşadığı bir dönemi geçiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başlattığı kampanyaya destek olanlara çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Bugün ne bir kişinin, ne bir yönetimin, ne birkaç yönetimin sırtlayamayacağı kadar büyük bir zorlukla karşı karşıyayız. Bunları söylemeyerek asla camiayı yanlış bilgilendirme içinde olmayacağız. Züğürt Ağa filmini oynamayacağız. Biz durumumuzu kamuoyu ile paylaşacağız. Çünkü biz Trabzonspor’un her üyesi adına bu görevde bulunuyoruz. Zorluğu da coşkuyu da hep beraber paylaşacağız inşallah. Bugün zorluklarımız var. Bunu hep beraber sırtlayacağız, sonrasında da umuyorum ki gelecek yönetimler çok daha huzurlu, başarılı, herkesi mutlu eden günleri yine hep birlikte yaşatacaklar bizlere. Tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederken katılımcı arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu, bir dönemin şartlarının değişmesi için çakılan bir kıvılcımdır. Bunu hep birlikte yaşayalım.”

 

TRABZONSPOR’UN BORCU 975 TRİLYON

Trabzonspor’un borç durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, “Bugün yaklaşık borcumuz 975 trilyon. Trabzonspor’un yıllık geliri de 120 trilyon. Bankaya ödediği yıllık faiz ise 90 trilyon. Şimdi bu tabloyu gözünüzün önüne getirin ve bunun dönüşmesi gerekiyor. Bu 975 trilyonu bir kişi verse mi daha kıymetli, herkesin az çok çorbada tuzu olarak bunu hep birlikte göğüslesek mi daha iyi? Bu vesile ile kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi de aşmış oluruz. İnşallah bu kötü durumdan fayda çıkarır birlikteliği sağlarız, daha çok katkıyı, güç birliğini sağlarız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Trabzonspor’a destek çağrısı basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Trabzonspor Asbaşkanı Hacısalihoğlu’nun yanı sıra TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Eyyüp Ergan, MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, mimar ve mühendis odalarının başkanları, meslek kuruluşları, sendikalar ve STK’ların yetkilileri ile iş dünyasının önemli isimleri hazır bulundu.

 

 

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24