Zağnos Hentbol süper lige mi?

Bayanlar Hentbol 1. Liginde Trabzon Hentbol Akademi Spor Kulübü adıyla mücadele veren ve Zağnos Spor Kulübü’ne bağlanarak Zağnos Hentbol ismini alan bayan hentbol takımına Süper Lig yolu gözüktü.

Zağnos Hentbol süper lige mi?

Geçtiğimiz sezon Bayanlar Hentbol 1. Liginde mücadele veren Trabzon Hentbol Akademi Spor Kulübü, iş adamı Emre Aksoy tarafından satın alınarak Zağnos Spor Kulübü’ne bağlandı ve takımın adı Zağnos Hentbol olarak değiştirildi.

 

1.Ligi 2.sırada tamamlayan ve Play Off’a kalan Zağnos Hentbol, Play Off’u 3.sırada bırakarak Süper Lig yolundan dönmüştü. Takıma yeniden Süper Lig yolu gözüktü.

 

Türkiye Süper Ligi’nde mücadele veren bayan hentbol takımı Ege Parla Konak Belediye Spor’un Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından daha önce duyurulan Lige Katılım şartlarını yerine getirmemesi üzerine Zağnos Hentbol’a yeni bir şans doğdu.

 

Federasyon Lige Katılım şartı için “2014-2015 Sezonu için Katılım Ücretinin 1.taksitinin yatırıldığını gösteren Banka Dekontunu, Taahhütnamesini, Kulüp Bilgi Formunu ve varsa önceki sezonlardan kalan borçlarını yatırdığına dair dekontu 4 Temmuz 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Federasyona ulaştırmamış olan kulüpler kura çekimine ve Lige alınmayacaklardır” ifadelerine yer vermişti.

 

Katılım başvurusunu yerine getirmeyen Ege Parla Konak Belediye Spor’un yerine Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Trabzon temsilcisi Zağnos Hentbol Kulübü’ne Süper Lig için davette bulunması bekleniyor.

 

Antrenör Ahmet Rıza Ursavaş yönetiminde geçtiğimiz yıl 1 ligi ikinci sırada bitirerek Play-Off’lara kalan Zağnos, play off final grubuna kadar yükselmiş ve 3 puanla grubu 3. Bitirmiş ve Süper Lig’in kapısından dönmüştü.

 

SEZON PLANLAMASI SİL BAŞTAN

Şimdi ise gözler Türkiye Hentbol Federasyonu’nda. Konu ile ilgili açıklama yapan Zağnos Hentbol’un başarılı antrenörü Ahmet Rıza Ursavaş, Play Off grubunu 3’üncü bitirdikleri için kendilerinin davet edilmesi gerektiğini belirterek; “Takımımız Süper Ligi hak ediyordu. Çok iyi bir sezon geçirmiştik. 20-21 Eylül’de ligler başlayacak. Daha öncesinde de Türkiye Kupası müsabakaları var. Süper Lige çağırılmamızla birlikte planlamamızı da ona göre yapacağız. İyi birkaç takviye ile takımımız orada da başarılı sonuçlar elde edecektir” açıklamasında bulundu.


Haber : Arif AZAK

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24