Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet Filistin’in yanında duracaktır

Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin ender sosyal kulüplerinden biri olan Burç El Lak Lak yönetimini ağırlayan Gümrükçüoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet Filistin’in yanında duracaktır. Aziz milletimiz hiç yılmadan bu mücadeleyi sürdürecektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet Filistin’in yanında duracaktır

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Filistin’den Trabzon’a gelen spor heyetini makamında kabul etti.

 

Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin ender sosyal kulüplerinden biri olan Burç El Lak Lak yönetimini ağırlayan Gümrükçüoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet Filistin’in yanında duracaktır. Aziz milletimiz hiç yılmadan bu mücadeleyi sürdürecektir” dedi.

 

İSRAİL’İN BABASI ABD İSE

BİZİM BABAMIZ TÜRKİYE’DİR

Burç El Lak Lak Başkanı Nasser Ghaith, Filistin’deki spor çalışmaları hakkında Başkan Gümrükçüoğlu’nu bilgilendirirken, “Biz Kudüs’te iki küçük dernektik, birleşip büyük bir dernek olduk. Sizi Kudüs’te ağırlamak istiyoruz” diyerek Başkan Gümrükçüoğlu’nu Kudüs’e davet etti. Genel Müdür Muntesar İdkaidek da Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilere dikkat çekti. İdkaidek, “Tabi ki biliyorsunuz eksi Kudüs var. Bizim derneğimiz eski Kudüs’te, Sultan Süleyman’ın yaptırdığı surların yanında bulunuyor. Hep diyorlar ki ‘İsrail’in babası Amerika’ diye, bizde ‘bizim babamızın Türkiye’ olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ten gelen heyeti Trabzon’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Kudüs’te iki derneğin birleşmişliğini ortaya koymuş olan muhterem heyetin Trabzon’a teşrif etmelerinden Trabzon halkı adına büyük şeref duyduk” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

 

FİLİSTİN’İN BİZİMLE KARDEŞLİĞİ

İLELEBET DEVAM EDECEKTİR

Bu ziyaretin ilk olmakla beraber tek ziyaret olarak kalmamasını, sporcularımızın her zaman buraya teşrif etmelerini istiyoruz. Onlara Trabzon’da kamp yaptırmak, onları misafir etmekten mutlu olacağız… Biz ta Abdülhamid Han dönemlerinden de, ta Selehaddin Eyyübi’ye dayanan tarihimizdeki idarecilerimizle de iftihara ediyoruz. Onların bize bıraktığı miras; Filistin’in, Kudüs’ün bizimle kardeşliği ilelebet devam edecektir… ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir’ anlayışını devam ettiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet Filistin’in yanında duracaktır. Aziz milletimiz hiç yılmadan bu mücadeleyi sürdürecektir… Muhterem misafirlerimizin oradaki Müslüman gençliğin, Filistinli evlatlarımızın sporla bir ve beraber olmalarının ehemmiyetini kavramış olmaları, gençliğimizi sporla bir arada tutarak sağlıklı insanlar olarak yetişmelerine olan katkıları münasebetiyle çok teşekkür ediyorum… Başlangıç irtibatımız sürecek. Beni davet ettiğiniz için şeref duydum. Geleceğim, spor kulüplerimizi, Müslümanların ilk kıblesini ziyaret edeceğim.”

 

Filistin heyetinin Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaretlerinde, Trabzon Belediyesi eksi Başkanı Asım Aykan ile Burç El Lak Lak Mali İşler Sorumlusu Hamdi Zghayyar ve Manejer Musa Al-Khur’u da hazır bulundu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24