Trabzon Basını Çalışan Gazeteciler Gününde bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” programı, Trabzon basınını bir araya getirdi. Etkinlikte ahİrete intikal eden basın mensupları rahmetle yâd edildi.

Trabzon Basını Çalışan Gazeteciler Gününde bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” programı, Trabzon basınını buluşturdu.

 

Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen programda Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Yusuf Turgut, ilçe belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, gazetelerin imtiyaz sahipleri, basın mensupları ve medya kuruluşlarının çalışanları hazır bulundu.

 

GAZETECİLERİMİZİN ÜZERİNE

DAHA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, programdaki değerlendirmesinde gazetecilerin toplum hayatındaki öneminin günümüzde daha da arttığını söyledi. Yavuz, “Herhangi bir haber veya ufacık bir metin, dünyanın akıbetine yön verir hale gelmiş durumda. Bir Arap Baharı ile Orta Doğu karmakarışık hale getirilmiştir. Orada sosyal medyanın gücü ile halk ayağa kaldırılmış ve insanlar istenilen yöne doğru sevk ettirilmiştir. Gezi olayları sürecinde yaşadığımız sıkıntıyı biliyoruz. İnsanlarımızın her an elinde olan telefonu ile her şeyden haberdar olduğu günümüzde, bu işi severek yapan değerli basın mensuplarımızın üzerine daha büyük görev düşüyor” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’YE ÖZGÜ

GAZETECİLER GÜNÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, programda yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün Türkiye’ye özgü bir gün olduğunu ifade ederken, “Böyle bir günde basın mensuplarımıza ev sahipliği yapmaktan yana sevinçliyiz” dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün ortaya çıkışına ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Gazete patronları 1961 yılında, gazetecilere verilen haklara karşı çıkarak üç gün boyunca boykot yapıp gazetelerini çıkartmayınca, gazetecilerimiz üç gün “Basın” adlı bir gazete yayımladı. Çalışan Gazeteciler Günü bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı” dedi.

 

TRABZON BASINI İLE

İFTİHAR EDİYORUZ

Trabzon basınının kendileri için iftihar vesilesi olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un basın-yayını 81 il içinde bir farklılık ortaya koyuyor. Biz sizlerle iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Yasama yürütme ve yargı gibi dördüncü kuvvet olan basının bugün dünyada, ülkemizde ve şehrimizde eriştiği güç, iletişim ve ulaşım vasıtası ile demokrasinin çok önemli bir unsuru olduğunu tekraren beraberce ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BASINIMIZ İSTEDİĞİ ZAMAN

DOSYALARIMIZI İNCELEYEBİLİR

Trabzon’daki yerel yönetimlerin tüm vatandaşların ve basının denetimine her zaman açık olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz adına da ifade ediyorum, kapımız her vatandaşımıza, gazete imtiyaz sahibinden, televizyon muhabirine kadar dosyalarımız herkese açıktır. Samimiyetle söylüyorum ki gerek ilçe belediyelerimizde gerek Büyükşehir Belediyemizde gelip dosyalarımızı bile bizatihi inceleyebilirsiniz.”

 

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında ahrete intikal eden basın mensuplarını da rahmet ve minnetle yâd etti. Gümrükçüoğlu, “Geçen yılki 10 Ocak buluşmamızdan bugüne Sayın Ali Zengin, Sayın Ekrem Kamburoğlu, Sayın Sebahattin Barutçu, Sayın Turgay Mürtezaoğlu ve Sayın Turgut Özdemir Rahmeti Rahmana yürüdüler. Ahrete intikal eden tüm basın mensuplarımızı ve basın kuruluşları çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aileleri ve basınımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Yusuf Turgut ise konuşmasında 10 Ocak’ın gazeteciler için olan önemine değindi. “10 Ocak bizim için bir dayanışma günüdür” diyerek sözlerine başlayan Turgut özetle şunları kaydetti: “Gazeteci için çalışamamak, yazamamak, haber kovalayamamak bizleri derinden yaralamaktadır. Gazeteciler ne ister? Haklarının korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşması medyamızı daha da güçlü kılar. Trabzon gibi ülkemizin en gözde yerlerinden birinde görev yapıyoruz. Gazeteciler yaşadığı yere değer katan güzide insanlardır. Basın mensupları görevlerini yaparken hukuka, kişilerin hak ve özgürlüğüne saygılı olmayı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutarlar. Doğru haberi zamanında vermek, tarafsızlık, özel hayata saygı basın mensupları için yol gösterici değerlerdir. Bu değerlerden asla taviz vermemeliyiz.”

 

TGC Başkanı Turgut, 9 yıldır Çalışan Gazeteciler Gününde basın mensuplarına ev sahipliği yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu’na teşekkür etti.

 

Programda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan “Trabzon Basını” konulu sunum gösterisi basın mensupları ve katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24