‘T Dergi’ yeni sayısıyla okurlarının huzuruna çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilk sayısı büyük ilgi gören T DERGİ, ikinci sayısıyla okurlarıyla buluştu.

‘T Dergi’ yeni sayısıyla okurlarının huzuruna çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı ve kentin kültür ve sanat alanında önemli bir boşluğu dolduran ‘T DERGİ’nin 2’nci sayısı çıktı. Yeni sayı, Atatürk Alanı’nda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Belediye hizmet binalarının giriş katlarından ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

TRABZON’A BORCUMUZ VE SORUMLULUKLARIMIZ VAR

‘T DERGİ’nin ilk sayısının Trabzon'a büyük bir heyecan getirdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "T Dergimiz, 2’nci sayısıyla ellerinize ulaşmış bulunuyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak hem büyük bir mutluluk hem de bir borcu ifa etmenin huzuru içerisindeyiz. Mutluyuz çünkü şehrimiz kapsamlı bir şehir kültürü platformunu hak ediyordu. ‘T DERGİ’ bu boşluğu doldurmak yolunda önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu. Huzurluyuz çünkü bu kadim şehre, bu imparatorluk bakiyesi beldeye karşı borcumuz ve sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukların başında, medeniyet perspektifimize yaraşır kültür sanat projeleri gerçekleştirmek geliyor. ‘T DERGİ’ bu hayallerimizin sergilendiği somut bir zemine dönüşmüş oluyor. İlk sayımızda güzel şehrimiz Trabzon’un kültürüne, tarihine, sosyolojisine ve folkloruna kapsamlı bir giriş yaptık. Trabzon’umuza katkı sağlayan, cazibe katan prestij mekânlarımızı ele almaya başladık. Doğu Karadeniz folklorundan gastronomiye, turizm alanlarından tarihe ve spora, kültür sanattan gündelik hayatın renklerine kadar birçok konuda dosyalar hazırladık ve okurlarımızın, hemşehrilerimizin takdirine sunmuş olduk” dedi.

İNSAN ZENGİNLİĞİMİZİ SAYFALARIMIZA TAŞIDIK

2’nci sayıyı da okurlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “T DERGİ, aynı heyecanla ikinci sayısıyla tekrar karşınızda. Trabzon’un kültürünü, sanatını, toplumsal birikimlerini tarihî derinlikleriyle birlikte ele alan dosyalarımız var. Yeni mekânlarımız, tarihî değeri yüksek şehir kültürü unsurlarımız, renkli spor konularımız, müstakil yazar sayfalarımız, inanç-tarih ve doğa turizmi hedeflerimiz, yine müstakil edebiyat sayfalarımız ve gündelik hayat dosyalarımız. İlk sayımızda da vardı, Trabzon’umuzun çocuklarını da unutmadık. Trabzon’dan çıkmış ve isimleri ülkemiz, hatta dünya kamuoyuna mal olmuş insan zenginliğimizi ‘T DERGİ’ sayfalarına taşıdık. Taşımaya da devam edeceğiz. Böylece şehrimizin tarihî ve kültürel kimliğini merkeze alan, geniş ve milyonları bulan büyük ‘TRABZON AİLEMİZ’in fertlerini, kadim muhabbet soframızın etrafında bir araya getirmiş oluyoruz. Ne mutlu bize! Bütün Trabzonluları, kültüre ve sanata gönül vermiş kamuoyunu, bu güzel gönül kervanına katılmaya davet ediyoruz. ‘T DERGİ’ okurlarına şükranlarımızı ve iyi dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24