​​​​​​​Sağlık Bakanlığı Trabzon’da 200 işçi alacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 32 bin personel alımı kapsamında Trabzon’daki hastanelerde görev yapmak üzere 200 sürekli işçi alacak.

​​​​​​​Sağlık Bakanlığı Trabzon’da 200 işçi alacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bini hemşire, bin 600’ü ebe ve 4 bin 687’si sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere 18 bin sözleşmeli ve 14 bin sürekli işçi alacak.

Sözleşmeli personeller Türkiye Geneli olarak başvurularını ÖSYM üzerinden yapacak. Sürekli işçiler ise il bazında başvurularını İŞKUR aracılığı il yapacaklar.

İŞTE DETAYLAR;

Bakanlığa alınacak 32 bin personelin,

18 Bini Sözleşmeli Sağlık Personeli olacak.

Bunlar;

11 bin Hemşire,

1600 Ebe,

4 bin 687 Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri

713 Psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alacak…

KPSS puanına göre,

ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacak

Başvurular;

26 Mart-1 Nisan 2020 arasında

ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılacak...

Bakanlığa alınacak 32 bin personelin,

14 Bini Sürekli İşçi olacak.

Bunlar;

Temizlik Görevlisi,

Güvenlik Görevlisi (Silahsız),

Klinik Destek Elemanı,

Aşçı,

Alanında olmak üzere

İŞKUR aracılığı ile alınacak…

Başvurular;

26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) internet sitesi üzerinden veya ALO 170’ten yapılacak…

İŞKUR İl Müdürlükleri, İŞKUR Hizmet Merkezleri ve İŞKUR Hizmet Noktaları başvuru kabul etmeyecek…

İl bazında alınacak Sürekli İşçiler Noter Kurası ile belirlenecek

İl Kontenjan Sayıları kadar

Asil ve Yedek üye Noter Kurası ile belirlenecek

KURALAR

8 Nisan 2020 tarihinde ANKARA’da çekilecek

• Temizlik Görevlisi:

Ameliyathane, morg, tuvalet, poliklinik yapılan yerler, acil sağlık hizmetinin yürütüldüğü alanlar, yataklı servisler, laboratuvarlar, görüntüleme alanları, kamu hizmeti yürütülen idari ve diğer sağlık birimleri, ek hizmet birimleri ile tesisin temizlik yapılması gereken her türlü alanında, ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen temizlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

• Güvenlik Görevlisi (Silahsız):

İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

• Klinik Destek Elemanı (Hastane):

Sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışır, ayrıca hastaların bakımına yönelik yardımcı hizmetler (hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olur ve refakat eder) ile ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen hizmetler ve idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

• Aşçı:

İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen yemek hizmetleri (yemekleri hazırlar ve pişirir, mutfaktaki çalışmaları organize eder) ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

18 yaşını tamamlamış olmak.

İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

Başvurulan;

• Temizlik görevlisi mesleği için

En az ilköğretim mezunu olmak.

• Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için

Ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

• Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için

En az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

• Aşçı mesleği için

Ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

TRABZON İÇİN ALINACAK

PERSONEL SAYILARI;

Temizlik Görevlisi 166

Görevlisi (Silahsız) 19

Klinik Destek Elemanı 15

Aşçı 0

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 02:18

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24