Müsiad Trabzon’u iftarda buluşturdu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar buluşması programını bu kez Sera Gölü mevkiindeki Hayal Vadisi Restoranda yaptı.

Müsiad Trabzon’u iftarda buluşturdu

MÜSİAD Şube Başkanı Ali Kaan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik,  Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Hekimoğlu FK Başkanı Celil Hekimoğlu, AK Parti Trabzon Eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon’da ki çeşitli kurumların il müdürleri ile çok sayıda işadamı ve MÜSİAD üyesi katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programı, ardından MÜSİAD Şube Başkanı Kaan selamlama konuşması yaptı.


Kaan, konuşmasında ilk olarak şehit haberlerine vurgu yaparak,  “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın taşıdığı mana sabır ve ihsandan istifade etmek, paylaşmak ve ibadetleri yoğunlaştırmaktır. Her Müslümanın olduğu gibi bizlerin de arzusu budur. Ancak bu önemli ayda bizleri hüzün ve gözyaşlarına boğan üzücü olaylar yaşıyoruz. Vatanımız için şehitler veriyoruz. İçimiz kan ağlıyor. İnanıyoruz ki vatanımıza kasteden bu hainler, bu millete bu ümmete döktürdükleri gözyaşının hesabını mutlaka vereceklerdir” dedi. 


TRABZON’DA 14. TÜRKİYE’DE 29. YILI
MÜSİAD’ın Trabzon’da 14, Türkiye’de 29. Yılı olduğuna dikkat çeken Kaan, “MÜSİAD olarak Trabzon’da 14. Türkiye’de 29. yılımızı geride bıraktık. Acısıyla tatlısıyla mücadelesiyle, dik duruşuyla ve fırsatlarıyla geçirilmiş 29 yıl. 


12 inanmış ve gönüllü iş adamının küçük bir ofiste başlattığı hareketten bu günlere geldik. Gücünü ne devletten ne de bir avuç sermaye çevresinden almayan bu hareket aynı hassasiyetleri taşıdığı milleti ile birlikte zorluklara, ambargolara, krizlere, davalara karşı, yılmadan davasından vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek. 


İhmal edilmiş ve ötekileştirilmiş, Anadolu Sermayesini toplayarak bir çatı altında birleştiren MÜSİAD iş hayatında, dar bir zümrenin tekelinde olan statükoyu kırıp, güçlü bir tez olarak Anadolu Sermayesinin önünü açtı ve özgüven aşıladı. 


MÜSİAD’ı var eden önemli faktörlerden birisi de zihni-altyapısıdır. MÜSİAD günümüzde dayatılan acımasız ekonomik anlayışı redderek, hem erdem hem de ahlak gibi değerlere sahip çıkarak yerelden uluslararasına iş yaparak başarabilmenin mümkün olduğunu gösterdi” diye konuştu. 


EKONOMİK GELİŞMELER
Ekonomik gelişmelere de konuşmasında değinen Kaan, “Ülkemiz özellikle son birkaç yıldır zor bir süreçten geçiyor. Bizler ise bu zor zamanlarda iş adamları olarak ayrıca bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk her ne olursa olsun diremeye üretmeye ve büyümeye devam etmektir. 
Çünkü gerçek başarılar koşullar sayesinde değil koşullara rağmen kazanılır. MÜSİAD olarak bu güne kadar daima bu ölçüyü gözeterek hareket ettik. Bundan sonra da bu koşullarda aldırış etmeden ülkemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz. 
Geçen yıl olduğu gibi, ABD başkanının politikaları, Avro bölgesinde riskler, Çin’de ekonomik yavaşlama gibi sorunlar nedeniyle bir çok ekonomilerde belirsizlik sürmeye devam ediyor. Ülkemiz hem askeri hem de ekonomik terörle karşı karşıya her cephede ciddi mücadeleler veriyor. Hükümetin yapmaya gayret ettiği yapısal değişiklikler ve ekonomik destek, paketleriyle ülkemizin önüne konulan algı manipülasyonundan çıkmaya gayret ediyoruz. 


TRABZON İÇİN TALEPLER
Ancak şehrimiz açısından çevreye baktığımızda taleplerimizin artarak devam ettiğini görmekteyiz ve dayanılmaz noktaya gelen trafik sorunlarımız, bitirilemeyen ulaşım projelerimiz, hala şehrin önemli bir kısmına ulaşamayan doğalgaz dağıtım projemiz dolasıyıla yaşamak zorunda kaldığımız hava kirliliğimiz. Yeni bir vizyon katmak zorunda olduğumuz ticari endişelerimiz, dolayısıyla önünü alamadığımız göç olaylarımız artık bu şehrin kaderi olmaktan çıkarılması gerekmektedir. 


HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ
Göçler nedeniyle nitelikli eleman istihdamının da sorun olmaya başladığı şehrimizde yeni vizyoner projelere ihtiyacımız bulunmaktadır. Ticaret odası, iş dünyasında AR-GE çalışmalarını teşvik edebilecek bir gayret içerisinde olmalıdır. İnşaat sektöründe ki durgunluk şehrimize istihdam açısından olumsuz yansımaktadır. 
Bu olumsuzluktan tek çıkış yolunun, şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek ortak akıl üretmesinden geçtiğini düşünmekteyiz. Bu vesileyle biz bu anlamda her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz” dedi. 


BÜTÜN BU ZORLUKLARI ALT EDECEĞİZ
Başkan Kaan’ın ardından ise Trabzon Milletvekili Günnar konuştu. Günnar, “Terörizm faaliyetleri, darbe girişimleriyle esnafımızın iş adamımızın, çiftçimizin, memurunun, kısacası Türk milletinin önünü kesmek isteyen zihniyet, şimdi ekonomik darbe girişimiyle Türkiye’yi allak bullak etmeye çalışmaktadır. 


Biz daha zor durumlardan el birliği ile kararlılıkla çıkmışsak, bütün bu zorlukları da alt edeceğiz. En büyük güvencemiz sizlersiniz. Sizlerin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin en önemli çakıl taşları olduğunuz anlayışıyla büyük başarılara imza atacağınızdan şüphem yok. 
Trabzon ve Türkiye’nin şekillenmesinde, kendi fikirlerinizi de masaya koyarak nasıl daha büyük Türkiye olabilirizi sizlerle istişare etmekten bizler gurur duyacağız. 
Bu zor günleri en kısa sürede inşallah atlatacağız. Sizlere başta iş adamlarımıza çok büyük işler düşmektedir. Trabzon’u, Türkiye’nin incisi haline getireceksiniz” ifadelerini kullandı. 


ÜLKEMİZİ DARBOĞAZ İÇİNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Programda son olarak ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuştu. Ustaoğlu, “Ülkemiz çok önemli ve kritik bir süreçten geçiyor. Ülkemiz üzerinde hesabı olanlar yine bir kez daha sahne alarak, küresel güçleri, arkasına alıp maalesef ülkemizi ekonomik darboğaz içine sokmaya çalışıyorlar. 


Ama her zaman olduğu gibi bu millet seferberliğin ne olduğunu bilir. 
Her alanda seferberliğe karşı küllerinden yeniden doğarak, ayağa kalktığı gibi inşallah bu millet bu operasyonlara karşı kardeşliği ile dirliği ile ayakta kalıp zaferle bunun  sonunu iyi bir şekilde getireceğine inanıyoruz. 


19 Mayıs 1919’da işgale karşı o milli direnişi şahlanışı ile 7 düvele karşı mücadele vermişse 100 yıl sonra bu ülkeye karşı hesabı olanlara karşı aynı mücadeleyi verecek azme sahiptir. 
İlimizde sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği olmak üzere, göstereceğimiz destek, yapacağımız katkı önemli. Bu mübarek Ramazan ayında evin şenlenmesi demek, bacanın tütmesi demek anlamlı. Bu anlamda iş adamlarımızın fedakar olacağına gayretli olacağına inancımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24