Kahramanmaraş Caddesi cumartesi gecesi araç trafiğine kapatılıyor

Kahramanmaraş Caddesi, 5 Mart Cumartesi gecesi araç trafiğine kapatılacak. Maraş Caddesi’nin turizm sezonu öncesi yayalaştırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Caddesi cumartesi gecesi araç trafiğine kapatılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde uzun yıllardır konuşulan fakat adım atılmayan bir konuyu daha çözüme kavuşturuyor. Kahramanmaraş Caddesi’nin 400 metrelik bölümünün yayalaştırılması noktasında ilk adım atılıyor. 5 Mart Cumartesi gecesi araç trafiğine kapatılacak olan Maraş Caddesi’nin turizm sezonu öncesi yayalaştırılması hedefleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için projelerini birbiri ardına hayata geçirmeye devam ediyor. Trabzonlu vatandaşlar, uzun yıllardır Uzun Sokak gibi Maraş Caddesi’nin de araç trafiğine kapatılmasını isterken, geçen sürede bu konuda herhangi bir adım atılmamıştı. Ulaşım Master Planı çalışmaları sırasında konuyu detaylıca ele alan Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Caddesi’ni 5 Mart Cumartesi gecesi itibarıyla araç trafiğine kapatacak. Cadde üzerindeki çalışmaların 15 Haziran tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

AÇIK AVM’YE DÖNÜŞECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması, Trabzon’da çok konuşulan fakat kararını almak ve yapımını gerçekleştirmek bize nasip olan bir proje. Gazipaşa Caddesi ile değerlendirdiğimiz, altyapı çalışmasını da bir fırsat olarak görüp başladığımız bir konudur. Bu noktada 5 Mart Cumartesi saat 24.00 itibarıyla Kahramanmaraş Caddesi’nin 400 metrelik kısmı kapatılacak olup turizm sezonu öncesi çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır. O bölgeyi Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar’la bir bütün olarak açık AVM’ye dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GAZİPAŞA ÇİFT YÖN TRAFİĞE AÇILACAK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı; “Gazipaşa Caddesi Kuzey-Güney yönünde trafiğe açılacağından Cumhuriyet Caddesi başlangıcından tünele doğru yol geometri düzenlemeleri, şerit ve kaldırım düzenlemeleri yapılmıştır. Gazipaşa Caddesi üzerinde doğu tarafında 2 adet batı tarafında da 2 adet olacak şekilde toplam 4 adet araç cebi yapılmıştır. Araç cepleri acil durumlarda kullanım için, indirme-bindirme yapmak için ve bölgedeki esnafın lojistik faaliyetlerinde kullanılmak üzere bırakılmıştır.”

DOLMUŞ KALKIŞ-VARIŞ NOKTALARI BELİRLENDİ

“Dolmuşların Doğu ve Batı olmak üzere iki noktada kalkış-varış noktaları planlanmıştır. Doğu kalkış-varış noktası Meydan’da köprüaltı diye tabir edilen alanda bulunmaktadır. Doğu kalkış-varış noktasında; Fatih-Kuran Kursu, Yenimahalle, Çağlayan, Değirmendere-Garajlar, KTÜ, Kaymaklı, Havaalanı, Tıp Fakültesi, Boztepe ve Yenicuma durakları bulunacaktır. Doğu kalkış-varış noktasındaki durakların araç depolaması için meydan köprüaltında bulunan alan planlanmıştır. Batı kalkış-varış noktasında ise Yenimahalle, Yeşiltepe, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Camiyanı, Çatak, Çamlık, Beşirli ve Fatih-Kuran Kursu durakları yer alacaktır. Batı kalkış-varış noktasındaki durakların araç depolaması için Cudibey otoparkında vahşi depolama alanı planlanmıştır.”

YENİ GÜZERGÂHLAR AÇIKLANDI

“Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması sonucunda Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü araç trafiğine açılması ile Batı yönünden gelen araçların Sahil Yolu Caddesi’nden Gazipaşa Caddesi’ne bağlanıp Meydan Bölgesi’ne erişimi sağlanabilecektir. Meydan Bölgesi’nden gelen araçlar, Gazipaşa Caddesi’nden Devlet Yolu’na ve Sahil Yolu Caddesi’ne erişebilecektir.

Küçük Sokak’ın ve Balıkpazarı Sokak’ın mevcut yönlerinin ters istikamete yönlendirilmesi ile Sahil Yolu Caddesi üzerinden gelen araçların Gazipaşa Caddesi’nden Küçük Sokak’a bağlanıp bölgedeki otoparklara erişimi sağlanabilecektir. Çevre otoparklardan çıkış sağlayan araçlar ise Balıkpazarı Sokak-Gazipaşa Caddesi’ni takip ederek Meydan Bölgesi’ne erişebilecektir. Kalaycıoğlu Sokak-Halkevi Caddesi-Balıkpazarı Sokak üzerindeki otoparklarda bulunan araçların, Cumhuriyet Caddesi-Kalaycıoğlu Sokak-Halkevi Caddesi-Balıkpazarı Sokak üzerinden Gazipaşa Caddesi’ne bağlanıp Meydan Bölgesi’ne erişimi sağlanabilecektir.

İskele Caddesi’nin mevcut yönünün ters istikamete yönlendirilmesi ile Meydan Bölgesi’nden gelen araçlar Gazipaşa Caddesi üzerinden İskele Sokak’a bağlanıp, Çömlekçi Bölgesi’ne ve Devlet Yolu’na erişebilecektir.

İdeal Sokak’ın tek yön araç trafiğine açılması ile Batı yönünden gelen araçlar Devlet Sahil Yolu Caddesi’nden İdeal Sokak’a bağlanıp Atatürk Bulvarına erişebilecektir. Böylece batı yönünden gelen araçların doğu yönüne erişimi sağlanacaktır.”

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 04:20

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24