Gökkuşağı yağmurun ardından çıkar

Hz. Mevlana’nın vuslatının 745’inci yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus programında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Hz. Mevlana’nın ölümünü Yüce Allah’a (c.c.) kavuştuğu düğün gecesi olarak nitelendirdiğine dikkat çekti.

Gökkuşağı yağmurun ardından çıkar

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından Hz. Mevlana’nın vuslatının 745’inci yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Şeb-i Arus Konseri düzenlendi.

 

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hz. Mevlana’nın ölümünü Yüce Allah’a (c.c.) kavuştuğu düğün gecesi olarak nitelendirdiğine dikkat çekti.

 

Gümrükçüoğlu, “Mevlana Hazretleri bu kadim topraklarda hizmet eden Yunus Emre gibi, Hacı Bayramı Veli gibi diğer gönül sultanlarıyla birlikte bu aziz vatanımızı İslam medeniyetinin adeta kalesi haline getirdiler. Allah (c.c.) hepsinden razı olsun. Mevlana Hazretleri aşkla, sevgiyle, dostlukla, teslimiyetle birlikte mücadelenin azmin, umudun, zorlukların üstüne gitmenin sembolü olmuştur. Bütün dünya onu tanımıştır. Bizde millet olarak bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur gibi üzerimize yağsa da, Mevlana Hazretleri gibi o dertlere aldırmayıp ‘Allah’tan gelen hoş gelmiş sefa gelmiş’ diyerek onun yolunda yaşamaya gayret edecek olursak, gök kuşağının yağmurun altından çıkacağını bilirsek inşaAllah Allah-u Teâlâ hidayetini nasip edecektir” diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmalarının ardından Hz. Mevlana’nın vuslatının 745’inci yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Sultan 3. Selim Han’a ait olan suzidilara mevlevi ayini şerifi icra edildi.  

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24