Emeklilerimizi ücretsiz taşımayanın sözleşmesini yenilemedim

Emekliler Derneği Trabzon Şubesinin Kongresinde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz olarak taşımayan özel halk otobüslerinin sözleşmelerini yenilemediğini ifade etti.

Emeklilerimizi ücretsiz taşımayanın sözleşmesini yenilemedim

Emekliler Derneği Trabzon Şubesinin 21. Olağan Kongresinde, mevcut başkan Burhan Bayraktar yeniden göreve seçildi.

 

Burhan Bayraktar’ın yeniden göreve seçildiği kongredeki konuşmasında emeklilerin toplumlar için çok önemli bir ışık, çok önemli bir yol gösterici olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emeklilerle ilgili tespitlerini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harfiyen yerine getirdiğini kaydetti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk, ‘bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı olan tutumu, davranışı o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Eğer o millet onları taşıyamıyorsa yaşama kudreti, gücü, kuvveti zayıf demektir’ diyor. Çok doğru diyor. Devamen söylüyor ki, ‘mazide muktedirken, emekli olmadan daha güçlü, daha aktif iken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi, saygı hissi duymayan ve onun icaplarını yapmayan bir milletin geleceğine güvenle bakmaya hakkı yoktur’ diyor. İşte bugün bunun icaplarını en iyi şekilde yapan bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bu cümleye baktığımızda Türkiye’nin geçmişini ve göreve başladığımız dönemleri hatırlıyorum. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği bu hususları taşıyan bir Cumhurbaşkanına sahibiz.

 

En basitinden 65 yaşın üzerindeki insanlarımız toplu taşıma vasıtalarından ve o şekilde hizmet veren bütün halk ulaşım vasıtalarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Her hangi bir özel halk otobüsü bu uygulamayı uygulamıyorsa, sözleşmesi bittiğinde sözleşmesini katiyetle yenilemedim. ‘Yaşlıya yasanın sağladığı kolaylığı siz göstermiyorsanız sözleşmenizi yenilemem’ dedim. 2009’da ben göreve başladığım zaman maalesef 1972-73 model toplu taşıma otobüslerine binen emekli ablalarımız, abilerimiz otobüslere sessiz sedasız bindiğimizde ‘bu tabutluk gibi arabalarla bizi nasıl taşıyorsunuz’ dediklerinde, büyük bir azimle başlattığımız toplu taşıma otobüslerini yenileme çalışmalarımızda, bugün 130 yenilenmiş otobüsümüzle bütün şehirde taşınmalarımızı sürdürüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini Sayın Cumhurbaşkanımızda da aynen takip ettiğini ve günlük hayata yansıtmak için her şeyi yaptığını hepimiz görüyor ve biliyoruz. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24