Demircioğlu, öncü kadınları kitaplaştırdı

Kadınla ilgili çeşitli akademik çalışmaları bulunan Trabzon Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Demircioğlu “Bal Yapan Kelebekler: İlklerde ve Öncü Kadınlar” ismiyle bir kitap çıkardı.

Demircioğlu, öncü kadınları kitaplaştırdı

Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Demircioğlu kadınlarla ilgili önemli kitap hazırladı.

 

Kadınla ilgili çeşitli akademik çalışmaları bulunan Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Demircioğlu “Bal Yapan Kelebekler:  İlklerde ve Öncü Kadınlar” ismiyle bir kitap çıkardı.

 

Bu eser ülkemizde niteliği bakımından bir ilk. Bilindiği gibi ülkemizde pek çok alanda kadınlarımıza yeterince yer verilmiyor. Hatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dışında belirli kişiler dışında kadınlarımız gündeme bile çok zor geliyor.

 

Demircioğlu, 3,5 yıl emeğini verdiği bu kitabında, artık pek çok alanda yüzlerce kadınımızın ilklere nasıl imza attıklarını ve bu kadınlarımızın pek çok alanda nelere öncülük ettiklerini kaleme aldı.

 

On beş bölümden oluşan bu kitap öncelikle kız çocuklarının Osmanlıdan günümüze kadar nasıl bir eğitim aldıklarını anlatarak başlıyor. Ne zorluklarla ve mücadelelerle okuyarak meslek sahibi olduklarını öğrenince içiniz cız edecek.  İlerleyen bölümlerde ise ilk kız öğrencilerimizden öğretmenlerimize, ilk memurlarımızdan siyasetçilerimize, ilk akademisyenlerimizden yazar ve şairlerimize, ilk sanatçılarımızdan hukukçularımıza, ilk mimar ve mühendislerimizden tüccarlarımıza, ilk doktorlarımızdan eczacı ve hemşirelerimize, savaşlarda cephede ve cephe gerisinde mücadele eden kadınlarımızdan asker ve polislerimize, ilk yönetici kadınlarımızdan gazeteci kadınlarımıza pek çok ilkleri başaran ve öncülük yapan kadınlarımızı araştırmış ve bizlere tanıtmış.

 

Demircioğlu bu kitapta yer alan unutulmuş ve adları bilinmeyen kadınların isimlerine nefes olmuş ve onları gün yüzüne çıkarmayı başarmış.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24