Büyükşehir’den iştiraklerde çalışan işçilere zam

Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye iştiraklerinde çalışan 2 bin 253 işçiye yüzde 17 ile yüzde 22 oranında artış yapıldı.

Büyükşehir’den iştiraklerde çalışan işçilere zam

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı.

Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan arasında imzalanan sözleşme kapsamında, belediye iştiraklerinde çalışan 2 bin 253 işçiye yüzde 17 ile yüzde 22 oranında artış yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile iştiraklerin genel müdürleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Trabel, Turkuaz, Tulaş ve Trabsu Anonim Şirketlerinde çalışan 2 bin 253 işçinin yüzünün güldürdü.

ZORLUOĞLU TÜM İMKANLARI ZORLADI

Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan, Büyükşehir Belediyesi ile 01 Temmuz 2020-30 Haziran 2023 tarihlerini kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalandığını belirterek “Maaşların artmasının yanı sıra yapılan sözleşmelerin adaletli oluşu bizi ve üyelerimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Yaptığımız bu sözleşmelerle üyelerimizin maaşlarına 1’inci yıl ortalama %17 ile %22 oranları arasında artış yapılmış olup 2’nci ve 3’üncü yıllarda ise yıllık enflasyon oranlarında yevmiyeleri, sosyal kalemler ve yılda bir kez ödenenler de dahil olmak üzere artış yapılacaktır. Yaptığımız toplantılarda taleplerimizi Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Bizleri en çok da mutlu eden, Başkanımızın babacan tavırları olmuştur. Bizleri ‘Anlamak için dinlemiş’ daha çok verilmesi konusunda tüm imkanları zorlamıştır. Bu zor süreçte bile çalışanına sonuna kadar destek olan bir Belediye Başkanı ile çalışma imkanı bulduğumuz için, bizler de kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Zorluoğlu’nun sorunun değil, çözümün parçası olmaya gayret gösterdiğini de dile getiren Kaplan, “İşçinin yüzü gülerse Başkanın yüzü güler, Başkanın yüzü gülerse şehrin yüzü güler. İşçinin yüzünü güldürdünüz, sizin de yüzünüz hep gülsün Başkanım. İşçi kardeşlerimiz, sorunun parçası olmayıp çözümün parçası olan başkanımızın duacısı olacaktır. Bu toplu iş sözleşmesinin hazırlanmasında ve imzalanmasında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu sürece katkı sağlayan Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur ve TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’a da yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ise, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olmaya özen göstermekteyiz. Onların mutlu olması ve daha rahat bir yaşam sürmesi adına tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz, Büyükşehir Belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24