Büyükşehir’den Boztepe’ye Kur’an Kursu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Boztepe Kur’an Kursu 25 yıllığına Trabzon İl Müftülüğüne tahsis edildi.

Büyükşehir’den Boztepe’ye Kur’an Kursu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilerek müştemilatı ile birlikte 25 yıllığına Trabzon İl Müftülüğüne tahsis edilen Boztepe Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

Burada yaptığı değerlendirmede Trabzon şehir merkezine son derece modern bir Kur’an kursu binası kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Şehir merkezimizde, Boztepe’mizde böylesi bir esere ihtiyaç duyuluyordu. Yaptığımız çalışma ile bu ihtiyaca cevap vermiş olduk. Müftülüğümüz tarafından kursumuzda başlanılan eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediliyor. Nesillerimiz, son derece modern, pırıl pırıl bir ortamda Kur’an öğreniyor. Tüm imkânlarımızla Trabzon’umuzdaki eğitim kurumlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Boztepe Mahallesi’ndeki Osmanlı Camisi yanında, 3 bin 417 m2 inşaat alanı üzerine 40 yataklı olarak inşa edilen Kur’an Kursu binasının bodrum katlarında 40 araçlık otopark bulunuyor. 1 milyon 689 bin TL’ye mal olan bina 2 bodrum, zemin, 3 normal kat ve çatı katından oluşuyor. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24