Büyükşehir meclis toplantıları devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 2’nci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir meclis toplantıları devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantıları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Başkan Zorluoğlu, “Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifalarını versin inşallah. Yine Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar da koronavirüs hastalığına yakalanmış. Kendisine buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meclis Üyemiz, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık kardeşimize ve komşu ilimiz Giresun’un değerli Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na da acil şifalar diliyoruz” dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Dün hayatını kaybeden sanatçı Sait Uçar’a da Allah’tan rahmet dileyen Başkan Zorluoğlu, “Şehrimizin yetiştirdiği önemli sanatçılarımızdan Sait Uçar hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ’I TEBRİK ETTİ

Başkan Zorluoğlu ayrıca, “Kabinede bir değişiklik oldu. Adalet Bakanlığı görevine Sayın Bekir Bozdağ atandı. Kendisine başarılar diliyoruz. Yine bu görevi çok uzun zamandır başarılı bir şekilde yürüten önceki dönem Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TRABZON’A YAKIŞIR FESTİVAL OLDU

Geçtiğimiz ay yürütülen faaliyetlerle ilgili de kısa bilgilendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’ta Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Kültür Derneği ile ortaklaşa bir festival düzenlendik. Bazı meclis üyelerimiz de bizimle birlikte olmak üzere Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil ettik. Çok coşkulu ve Trabzon’a da yakışır bir festival oldu. Ayrıca orada temaslarda bulunduk. Kıbrıs Cumhurbaşkanımız ile randevumuz vardı fakat koronavirüs olduğu için telefonla görüştük. Başbakan, büyükelçi ve belediye başkanlarımızla görüştük. Karadeniz’den göç eden Kıbrıs vatandaşı hemşehrilerimizle çok verimli görüşmelerimiz oldu. Kıbrıs bizim için çok önemli bir yer. Kıbrıs davası hepimizin ortak davası. Kıbrıs halkı ile Trabzon ve Türkiye halkının ilişkileri her zaman en üst düzeyde olmalı. Dayanışmamızı her platformda göstermemiz önemli. Bu yıl festivalin 13.’sü düzenlendi. İnşallah bu festival ve buna benzer etkinlikleri hem Kıbrıs’taki hemşehrilerimizle hem de yurt içi ve yurt dışındaki hemşehri derneklerimizle gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu önem verdiğimiz bir konudur.”

ARTARAK DEVAM EDECEK

“Kültür sanat etkinliklerimiz bu yıl da artarak devam edecek. Trabzon’u sıkıcı bir şehir olarak görmek istemiyoruz. Trabzon’u her zaman canlı, ilgi çeken, cazip bir şehir konumuna sokmak zorundayız. Turizm şehri olma iddiasındaki bir şehrin kültürel ve sanatsal etkinliklerden yoksun bırakılması düşünülemez. O manada biz bu sene biraz daha farklı bir perspektifle aylık etkinliklerimizi bir bülten şeklinde önceden hazırlıyoruz, duyuruyoruz. Vatandaşlarımızı o ay içerisinde gerçekleştireceğimiz kültürel ve sanatsal etkinlikler bakımından bilgilendiriyoruz. Bu manada geçtiğimiz ay İncesaz grubu konseri ile bir başlangıç yaptık. Çeşitli söyleşiler, çeşitli tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Çok da ilgi gördü. İnşallah bu ay ve önümüzdeki aylarda bu etkinliklerimiz artarak devam edecek. Trabzon’u tiyatro gösterilerinden, müzikten, resimden, sanattan asla ayrı düşünemeyiz.”

TÜRKİYE’DE 5. TAM OTOMATİK KATLI OTOPARK AÇILDI

“Geçtiğimiz ay tam otomatik katlı otoparkımız faaliyete geçti. Karadeniz Bölgesi’nin ilk, ülkemizin 5’inci tam otomatik otoparkı olma özelliği taşıyor. 311 araca hizmet veriyoruz. Şu ana kadar TULAŞ gayet iyi bir şekilde işletti. İşletmeye devam edecek.”

MİLLET BAHÇESİ ÇEVRESİNDE CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMASI YAPILACAK

“Ortahisar Avni Aker Millet Bahçemizde cephe sağlıklaştırması başlatıyoruz. Orada daha önce Orman İşletme’ye ait lojmanları yıkmıştık. Daha sonra oranın kuzeyinde bulunan ve kötü görüntüdeki binaları da yıktık. Şimdi batı tarafını kuşatan 16 adet binada 4 bin 500 metrekare cephe sağlıklaştırması yapacağız. İhalesini gerçekleştirdik. Sözleşme aşamasında. İnşallah onları da tamamladığımızda Avni Aker Millet Bahçesi hem kendisiyle hem de etrafındaki estetik düzenleme ile çok daha güzel bir hüviyete kavuşmuş olacak.”

ÇAYKARA’DA ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ BAŞLATILACAK

“Çaykara’da 300 bin lira maliyetli çevre düzenleme projemiz var. Proje kapsamında; sert zemin ve aydınlatma imalatı, şehir donatıları yapılacaktır.”

YENİ TAKSİ DURAKLARI İNŞA EDECEĞİZ

“Yine önemli gördüğümüz konulardan bir tanesi, küçük ama şehre dokunduğumuz, ilgi çeken takdir toplayan işlerden bir tanesi de yeni taksi durakları. 27 Ocak’ta ihalesini gerçekleştirdik. Sözleşmesini yapacağız. Bu kapsamda Akçaabat, Kalkınma, Sahil-Pazarkapı, Çömlekçi, Erdoğdu-Çatak’ta olmak üzere şehrimizin 5 ayrı noktasında bulunan bu taksi duraklarını inşa edeceğiz.”

ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ

“Kahramanmaraş Caddesi’ni düzenleme konusu ihale birimine gönderildi. Yayalaştırılmasınıa şehir olarak karar vermiştik. Projesi hazırlandı, ihale birimine gönderildi. Kısa sürede ihalesini yapıp bu caddemizi şehrin ekonomisine, turizmine hizmet edecek estetik görünümlü bir hale getireceğiz.”

BEŞİRLİ’YE ÇOK YAKIŞACAK

“Şehir içi geneli aydınlatma konusu benim özel önem verdiğim bir konu. Şehrin aydınlatılması şehre bambaşka bir hava katıyor. 14 Ocak tarihinde ihalesini yaptık, sözleşme aşamasında olan bir iş. Beşirli bölgesinde bir aydınlatma çalışması yapacağız. Beşirli’deki sahil caddesinde orta refüjde bulunan eski tip deforme olmuş demir donatıları, gözüken beton direkleri, yeni nesil aydınlatma teknolojisine sahip armatürlü dekoratif direklerle değiştiriyoruz. Beşirli’ye çok yakışacağını düşünüyoruz. Açık iletken orta gerilim ve alçak gerilim kablolarını yer altına alıyoruz. Beşirli zaten cazip bir yer. Bu şekilde estetik açıdan daha güçlü bir konuma getirmiş oluyoruz. İş kapsamında, orta refüjde 87 adet dekoratif direk değiştireceğiz. Kaldırımlarda kullanılacak dekoratif direk sayısı 157 adet. Şimdiden hayırlı olsun.”

FARABİ VE BEDESTEN CADDELERİ IŞIKLANDIRILACAK

“Yine Kalkınma Mahallesi öğrencilerimizin yoğun olduğu bir bölgemiz. Orada da Farabi Caddesi dekoratif direk aydınlatma çalışması yapacağız. Ve 135 adet yeni aydınlatma direği Farabi Caddesi ve o bölgeye monte edilecek. Ayrıca şehrin ticareti bakımından önemli bir lokasyon olan Bedesten Caddemizde de dekoratif direk aydınlatma çalışması yapacağız. Bu da ihale kapsamındadır. 55 adet yeni aydınlatma direği Bedesten Caddesi’ni yakın zamanda süslüyor olacak.”

20 KM KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLDÜ

“Son bir ay içerisinde Büyükşehir Belediyemizin ilçe belediyemizle beraber yürüttüğü önemli bir çalışma da karla mücadele çalışması oldu. Bu manada ekiplerimiz özveriyle çalıştılar. İlçe belediye başkanlıklarımızla iş birliği içerisinde hem bizim hem onların araçları ile toplam 20 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptık.”

SİSTEM GAYET İYİ İŞLİYOR

“Trabzon Ortahisar altyapı çalışması kapsamında bugüne kadar; 194 km içme suyu hattı, 18 km yağmur suyu hattı, 12 km kanalizasyon hattı, 140 km fiberoptik hattı, 12 km doğal gaz hattı yapımı tamamlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde 4.540 adet binanın canlı bağlantısını yaptık ve 26.367 aboneye yeni hattan su verilmeye başlanmıştır. Memnuniyetle ifade edeyim ki yeni hattan su verdiğimiz bütün bölgelerde sistem gayet iyi şekilde işliyor. Önemli bir sorunla şu ana kadar karşılaşmadık.”

İHALESİ YAPILDI

“Trabzon ili muhtelif ilçelerinde yağmur suyu ve kanalizasyon inşaatı yapım işinin 17 Ocak’ta ihalesini gerçekleştirdik. Bunlar Ortahisar’ın dışındaki diğer bölgelerde yapacağımız işler. Proje kapsamında 15 km yağmur suyu hattı, 5 km kanalizasyon hattı yapılacaktır.”

6 MAHALLEDE 10 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

“Sürmene ilçesi Balıklı-Çamburnu-Yeniay konusu birçoğunuzun malumu. Seçim döneminde o bölgeyi ziyaret ettiğimde kanalizasyon meselesi bize iletildi. Orası ile ilgili imkânlarımızı toparladık ve buranın ihalesini 25 Ocak tarihinde gerçekleştirdik. Ortamahalle, Çamburnu, Yeniay, Soğuksu, Balıklı, Çamlıca olmak üzere toplam 6 mahallede 10 bin kişiye hizmet verecek kanalizasyon çalışmasıdır. Şimdiden bölgemize hayırlı olsun.”

FİNAL AŞAMASINA GELDİK

“Ulaşım Master Planı ile ilgili bugün çok verimli güzel bir toplantı yaptık. İktidar, muhalefet milletvekillerimiz katıldı. Yine partilerin il başkanları, üniversitelerden çok katılım oldu. Meslek odaları ve STK’lardan oldukça yoğun katılım sağlandı. Toplantıda artık final aşamasına geldiğimiz Ulaşım Master Planı ile ilgili sunum yaptı arkadaşlarımız. Çok önemsediğimiz, uzun yıllar gündemde olan bir meseleydi. Bu meseleyi bu şekilde nihayete erdirmek üzereyiz. Büyük oranda tamamlandı. Birkaç tane bürokratik süreci var. En son Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın onayıyla nihayete ermiş olacak. Önemli veriler elde ettik. Planda, şehrin ulaşımı ile ilgili önemli öneriler var. Beraberinde Kentsel Hareketlilik Eylem Planı da ayrı bir şekilde yürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan 4.8 milyon euroluk bir hibe projemiz. İhale süreci devam ediyor. İkisi ile beraber önümüzdeki süreçte ulaşım anlamında çok daha doğru kararlar vereceğimiz bir aşamaya gelmiş oluyoruz. Komisyonumuz şu an Ulaşım Master Planı’nı değerlendiriyor. Meclisimizi de cuma günü detaylı şekilde bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Bu süreç rayında devam ediyor.”

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 1, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 16 madde olmak üzere toplam 17 madde müzakere edildi. Toplantı, meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24