Bayramlaşmada Trabzon birlikteliği yaşandı

Kurban Bayramı dolayısıyla Trabzon şehir bayramlaşması Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) bulunan tarihi belediye binasında icra edilen bayramlaşma programında Trabzon birlikteliği yaşandı.

Bayramlaşmada Trabzon birlikteliği yaşandı

Kurban Bayramı dolayısıyla Trabzon şehir bayramlaşması Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) bulunan tarihi belediye binasında icra edilen bayramlaşma programında Trabzon birlikteliği yaşandı.

 

İktidar ve muhalefet partileri yetkilileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, 17. Komando Tugay Komutanı Albay Ercan Pürsünlü, ilçe belediye başkanları, çeşitli siyasi partilere mensup belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tam bir Trabzon birlikteliğinin yaşandığı bayramlaşma programına katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, bayramlaşma programının ardından düzenlenen basın açıklamasında, “İlk bayramda memleketinize teşrif ettiniz, sizlere hoş geldiniz diyoruz. Bu şehir sizlerle iftihar ediyor. Büyük hizmetlerle Trabzon’umuza ve ülkemize imza atacaksınız. Yolunuz açık olsun diyoruz” ifadeleriyle sözü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a devretti.

 

Başkanlık sisteminde kendilerine tevdi edilen bakanlık görevinin ardından ilk defa Trabzon’da hemşehrileri ile hasbihal olma fırsatı bulduğunu ifade eden Turan, “Bakanlık görevini aldıktan sonra Trabzon’a iki defa seyahat etme fırsatım oldu. Bunların birincisi Rize’de yaşanan sel hadisesi nedeniyle, ikincisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaret etmesi nedeniyle Trabzon’umuza geldik ama ilk defa hemşehrilerimle böyle hasbihal olma fırsatını yakaladık. Biliyorsunuz ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Bu millet tarih boyunca çok büyük badireler atlattı. Çağımızın yöntemleri ile yapılan savaşları da yine kendi asaletinden gelen, genlerinde olan mücadele, devlet şuuru, birlik ve beraberlik şuuru içinde savuşturmaya devam ediyor” dedi.

 

SALDIRDILAR AMA AĞIR DARBE ALIP GERİ ÇEKİLDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da olduğu sırada Türkiye’ye karşı ekonomik saldırı yapıldığını ama saldırıyı yapanların ağır darbeler aldığını kaydeden Bakan Turan sözlerine şu şekilde devam etti: “Biliyorsunuz bundan bir iki hafta önce, Sayın Cumhurbaşkanımızın burada (Trabzon’da) olduğu günde bazı finans kuruluşları ve onun arkasında olan güçler tarafından ülkemize bir saldırı, bir taarruz yapıldı. Ve bu taarruzu hükümetimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetimi ve sağlam iradesiyle, hemşehrimiz Hazine ve Maliye Bakanımızın gayretleriyle tavizsiz ve hasarsız bir şekilde savuşturmuş olduk. Bazı ufak tefek sorunlar, sıkıntılar yaşandı, yaşanmadı değil ama saldırıyı yapanlar daha ağır darbeler alarak bu saldırıdan geri çekilmek durumunda kaldı. Biz bu coğrafyada var olduğumuz sürece coğrafya dersini bilenler fakat tarihi olmayanlar, tarihi bilmeyenler, tarihten ders almayanlar bu saldırıları yapacaklar. Biz buna karşı hazırlıklıyız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Birbirimize destek olalım, birbirimizin eteğinden çekmeyelim, ayağının altına yağ atmayalım, mayın döşemeyelim.”

 

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kendi kararlarını alan ve uygulayan güçlü ve bağımsız bir devlet haline geldiğini ifade eden Turan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Güvenlik güçlerimiz gerek yurt içi operasyonlarda gerek yurt dışı operasyonlara büyük bir mücadele veriyorlar. Ülkemiz, devletimiz, milletimiz artık yakın geçmişte birilerinin talimatları ile karar veren değil, kendi hür iradesiyle karar alıp uygulayan devlet haline gelmiştir. Bu başarının sahibi Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizlerinde onun ekibinde olan kişiler olarak her türlü gayreti göstererek ona yardımcı olmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın gece uykusu yok. Düşünüyor, çalışıyor, dertleniyor. Sadece ülkemiz insanlarının dertleri ile değil bütün dünya mazlumlarının dertleri ile dertlenen bir liderin ekibinde olmak bizim için en büyük gurur vesiledir.” 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24