Başkanlar sorunları masaya yatırdı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen çalıştayda Belediye Başkanları belediyelerin sorunlarını masaya yatırdı.

Başkanlar sorunları masaya yatırdı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, belediyelerin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

26 Aralık’ta Rize’de düzenlenen Belediye Başkanları toplantısında birlik bünyesinde bir çalışma gurubu oluşturulmasına karar verilmişti. Karar doğrultusunda Trabzon’da bir araya gelen çalışma gurubu, belediyelerin sorunlarını ele alarak 7 maddelik bir rapor hazırlandı.

 

Toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Artvin Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Rize Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Giresun Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk ve Birlik Danışmanı Yüksel Yaşar katıldı.

 

Belediyelerin en büyük sorunlarından birinin çöp olduğunu ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Çöp toplama hizmetinde 415 personel görev yapıyor. Her ay yaklaşık 2 milyon lira çöpe para veriyoruz. Çamburnu’ndaki alan olmak üzere. Yeni depolama alanları üretmekte zorlanıyoruz. Kimse bir başka ilçenin, bir başa ilin çöpünü kabul etmiyor. Belediyeler olarak tek başına bu işi başarma şansımız yok. Birliklerle de bu işi yürütmek zor. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile soruna çözüm üretmemiz gerekir” diye onuştu.

 

Belediyelerin Mali durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu; “31 Aralık’ta alınan nüfus verileri üzerinden ödeneklerimiz hesaplanıyor. Bölgemiz maalesef kış aylarında göç veriyor. Büyükşehirlere giden vatandaşlarımız yaz aylarında ilçelerimize geliyor. Yaz boyunca hizmetlerimizden yararlanıyorlar ancak bizler bu hizmeti karşılık alamadan vermek durumunda kalıyoruz. Bu durumun düzeltilerek ödeneklerin nüfus dışında başka kriterlere göre de belirlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Bölgede yayla turizmin önünün açılması gerektiğini ifade eden Giresun Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük; “Yayla turizminde müthiş bir artış yaşanıyor. Ancak mevzuat sorunları yüzünden gerekli yatırım yapılamıyor. Ruhsat verilemiyor. Konaklama ve diğer tesisleşmeler yapılamadığı için bölgemiz bu imkanlardan yararlanamıyor. Bu konuda ciddi bir çalışma yapmak gerekiyor” dedi.

 

Toplantıda ayrıca yaşanan afetler, elektrik abonelikleri, belediyelerin alacaklarının tahsili ve Büyükşehir Belediyelerinde yol ağı paylaşımları gibi konularda da bilgi alış verişinde bulunuldu.

 

Bölge belediyeleri adına faydalı bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade eden Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk; “Rize’de düzenlediğimiz toplantıda bu çalıştayın yapılması için her ilimizi temsilen birer belediye başkanımızı belirlemiştik. Bugün başkanlarımızla bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulunduk ve ortak sorunları değerlendirdik. Düzenleyeceğimiz raporu yine başkanlarımızın imzasıyla gerekli mercilere ileteceğiz. İnşallah bölgemiz için faydalı olur” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24