Başkan Zorluoğlu’ndan Bireysel Spor Temsilcileri Derneği’ne ziyaret

Bireysel Spor Temsilcileri Derneği’ni ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, sporcuların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyerek, yapılması gerekenler noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Zorluoğlu’ndan Bireysel Spor Temsilcileri Derneği’ne ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bireysel Spor Temsilcileri Derneği’ne ziyarette bulundu. Başkan Zorluoğlu, bir araya geldiği sporcuların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyerek, yapılması gerekenler noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bireysel Spor Temsilcileri Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Nazım Dalkıran ve sporcularla buluştu. Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk eşlik etti.

YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Dernek Başkanı ve sporcuların taleplerini bizzat dinleyen Başkan Zorluoğlu, bireysel spor çalışmalarını ayrıntılı şekilde ele almak istediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve genel olarak sporculara ayrı bir ehemmiyet verdiklerini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Tüm branşlardaki sporcularımızın en iyi şekilde çalışabilmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu noktada Sporcu Performans Merkezi projemizi çok önemsiyoruz ve sporun altyapısına ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şu anda inşaat çalışmaları devam ediyor, donanım malzemelerinin hepsi alındı. Merkezde görev yapacak personellerimiz şu anda Ankara’ya eğitim almaktadır” dedi.

SPORCULARIMIZI ÖZEL OTOBÜSLERLE TAŞIYACAĞIZ

Sporcuların tesislere ulaştırılması noktasında özel otobüs ve özel durak projesini de önemli gördüklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bunu yaparken mahallelerdeki daha basit şartlarda spor tesisleri hiç olmasın, bütün gençlerimizi biz taşıyalım gibi bir iddiada değiliz. Fakat takdir edersiniz ki gençlerimizin çok daha donanımlı salonlarda çalışması gerekir. Dolayısıyla bu bir dengedir. Sporcularımızı bir taraftan okullarından ve merkezi yerlerden spor merkezilerine taşımamız gerektiğine inanıyor, bir taraftan da daha küçük kapsamlı spor tesisleri yapılması düşüncesine de katılıyorum” diye konuştu.

SU SPORLARI MERKEZİ İHALE EDİLECEK

Trabzon’da su sporları ile ilgili de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehrimizde bulunmayan Su Sporları Merkezi’nin hayata geçirilmesi noktasında geçtiğimiz günlerde Ankara’da protokol imzaladık. İnşallah yakında projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Zor şartlar altında su sporları ile uğraşan gençlerimiz için çok güzel bir merkeze imza atacağız” ifadelerini kullandı.

MALZEME DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Göreve geldikleri günden itibaren Büyükşehir Belediyespor kulübüne de ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Ciddi bir yönetim oluşturduk. Trabzonlu olup da Türkiye’de derece yapmış ya da yapacak durumda olan sporcularımız, sırf başka kulüpler daha fazla imkan veriyor diye buradan gitmesinler istiyoruz. Onlara diğer kulüplerde ne veriliyorsa, benzerini vermeye hazırız. Bu sporcuların tespit edilmesi halinde bize bildirin biz onlara teslim edelim. Başarılı sporcuların ödüllendirilmesi noktasındaki ödül yönetmeliğimize de gerekirse ilaveler yapabiliriz. Belediyespor kulübünü yukarılara taşımak ama aynı zamanda amatör spor kulüplerine de destek olmak istiyoruz. Bu sene de malzeme dağıtımı konusunda çalışma yapılıyor. Her branştan sporcularımıza spor malzemesi temin etmeye gayret gösteriyoruz. İnşallah güzel bir törenle sporcularımıza önümüzdeki günlerde teslim edeceğiz. Şu ana kadar spora ve sporcuya ciddi anlamda destek vermeye çalıştık. İnşallah daha fazlasını da yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Bireysel Spor Temsilcileri Derneği Başkanı Nazım Dalkıran ise Trabzon’da her dört ailenin 2’sinin bireysel spor yaptığını fakat buna rağmen çok gerilerde kaldıklarını belirterek Başkan Zorluoğlu’ndan destek istedi. Büyükşehir Belediyesinin sporla ilgili ortaya koyduğu projelerden memnuniyet duyduklarını dile getiren Dalkıran, “Sporcu Performans Merkezi bizim için çok önemli bir proje. Sporcuların başarısına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yine Trabzon’da maddi sıkıntı içerisinde olan aileler, çocuklarını antrenmanlara gönderirken sıkıntı yaşıyor. Antrenmanlara gidemeyen sporcular ise gelişmekte sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle Başkanımızın sporcuları spor salonlarına ulaştırmak için açıkladığı özel durak ve otobüs projesi bizleri fazlasıyla memnun etti. Trabzon’da sporla alakalı hiç yapılmayan projeleri hayata geçirme noktasında ortaya konulan çalışmalar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24