Başkan Gümrükçüoğlu’ndan kar mesaisi

Trabzon’da yağan yoğun kar yağışının ardından yapılan ekiplerin kar mücadelesini inceleyen Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara kar uyarısında bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan kar mesaisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde şiddetini devam ettiren kar yağışı ve şehirde gerçekleştirilen kar mücadelesi çalışmalarla ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

 

Sahaya çıkarak çalışmaları denetleyen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da Cumartesi akşamı başlayan kar yağışının Pazar günü il genelinde şiddetini arttırarak devam ettiğini kaydederken kar kalınlığının sahil bölgelerde 40-50 cm’ye, yüksek bölgelerde ise 1-2 metreye ulaştığını ifade etti. Değerlendirmesinde vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunan Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti:

 

SON 10 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Bütün Trabzon arazisi üzerinde; merkez, ilçeler ve mahallerimizin tümünde kar mücadelesi devam etmektedir. 23 Ocak Cumartesi gününden itibaren yoğun olarak yağmaya başlayan kar, bugün 24 Ocak Pazar günü itibariyle daha yoğun şekilde devam etmektedir. 25 Ocak Pazartesi günü öğleye kadar kar yağışının devam edeceği bizlere rapor edilmiş durumdadır. Söylediğiniz gibi son 10 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıyayız. Bu sürede sahilde 50 cm’ye, yüksek bölgelerimizde 1-2 metreye varan kar kalınlığı ile karşılaşıyoruz.

 

YARIN KAR YAĞIŞI DURACAK AMA DON VE BUZLANMA OLACAK

Bu kar yağışı Pazartesi gününden itibaren yavaşlayacaktır ama 25 Ocak Pazartesi ve 26 Ocak Salı günü eğ don ve buzlanma beklemekteyiz. Buda çok büyük ehemmiyete sahiptir. Hatta bugün, 24 Ocak Pazar gece yarısından itibaren sıcaklığın eksiye düşmesi beklenmekte, dolayısıyla buzlanma yarın sabahta insanlarımızın karşılaşacağı bir husustur.

 

HASTA, YAŞLI VE ÇOCUKLAR LÜTFEN DIŞARIYA ÇIKMASIN

Vatandaşlarımıza çok önemli uyarılarda bulunmak istiyoruz. Hasta ve yaşlı olanların, çocukların hiçbir şekilde dışarıya çıkarılmamasını istiyoruz. Sağlık yönünden sıkıntısı olanların 112 vasıtasıyla bizlere iletilmesini beklemekteyiz. Herhangi bir hastalık ve cenaze durumunda bizler o güzergâhları açıp insanlarımızı ulaştırmak üzere bir ekibimizi görevlendirmiş bulunmaktayız. İnsanlarımız lütfen özel araçlarını kullanmasınalar, çok önemli bir durumda ise zincirsiz ve kar lastiksiz araç kullanmasınlar. Bu süre zarfında yaşlılarımızın, çocuklarımızın dışarıya çıkmayı ertelemeleri bizim için büyük öneme haizdir.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARIMIZ TÜM DONANIMLARIYLA HİZMETTE

Bütün bu süre zarfında toplu taşıma araçlarımızın hepsi bütün donanımlarıyla hizmettedir. Kar mücadelesi sırası bütün Trabzon’da 224’ü aşkın aracımızla hizmetteyiz. İlçe belediyelerinde, ilçe belediye başkanlıklarımızın nezaretinde ve yönetiminde, yine her ilçelerde kendi şantiyelerimizin şefliklerinde hizmete devam edilmektedir. İlçe belediye başkanlıklarımıza her hangi bir eksiklik olduğu ya da daha farklı araçlar gerektiği zaman o araçların hemen kiralanmasını ve bedellerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeneceğini ifade etmiş durumdayız.

 

HİÇBİR EKSİKLİK OLMADAN KAR MÜCADELESİ DEVAM EDECEKTİR

Bu münasebetle hiçbir eksiklik olmadan kar mücadelesi devam edecektir. 25-26 Ocak’tan itibaren kar yağışının azalmasıyla birlikte başta ana arterler olmak üzere merkezden çevreye doğru yolların ulaşımda eski halinde döndürülmesi çalışması aralıksız olarak 24 saat sürdürülecektir. Burada çalışma tarzı bütün il ve ilçe merkezilerinde, önce merkezler hastanelerin yollarının açık tutulması, öğrenci yurtlarının yollarının açık tutulması, merkezin hizmet verebilecek şekilde devamının sağlanması ve kalan zamanlarda çizilen plan ve program çerçevesinde ana yollardan dışarıya doğru yolların açılacağını vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.

 

DİĞER KMAU KURUMLARIYLA SENKRİNZE ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi kriz merkezinde ilçe belediyeleri ile bu koordinasyonun yanı sıra Karayolları kendilerine ait yollarda bizimle iletişim hainde, senkronize şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca Orman Bakanlığımıza ait kuruluşların ve DSİ’nin araçlarından da istifade etmekteyiz.

 

VATANDAŞLARIMIZ ACİL DURUMLARDA BU NUMARALARI ARASIN

En önemli olarak da vatandaşlarımızla işletişim için bugüne kadar her şey iletilmiş olmakla birlikte merkezde 0462 372 00 15 nolu telefonumuz sürekli müracaatlara hazırdır. Bizzat Fen İşeri Daire Başkanımız Hüseyin Türker 0533 934 12 03 ve 0532 478 85 01 nolu telefonlarla her zaman her talebi kaydetmeye ve program dahilinde uygulamaya devam etmektedir. 24 saat esaslı çalışmakta olan bu ekiplerimizin yanı sıra sağlıkla 112’ye ve AFAD’da 122’ye ulaşan ihbarlar bizzat bizlere iletildiğinde onlarla beraber senkronize olarak yolların açılması, hastaların acil ve afet durumlarının giderilmesi için çalışmalarımız ivedilikte gerçekleştirilecektir. Elektrik arızaları ile ilgili olarak AKSA’nın bölgedeki hizmetlerinin yöneticisi olan Ahmet Atmacı’nın 0530 280 30 96 nolu telefonuna ulaşılabilinir. Böylece vatandaşlarımıza ulaşılabilecek telefonları iletmekle birlikte bu gece yarısından sonra, 25 ve 26 Ocak’ta buzlanmaya karşı vatandaşlarımızdan araçları ile yola çıkmamalarını istiyoruz. Böylece sağlıklı bir hafta sonuna ulaşacağımızı ifade ediyorum.

 

MAÇIN OYNANMASI İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YERİNE GETİRİRİZ

Bu akşamki Trabzonspor-Beşiktaş müsabakasının tehir edilip edilmeyeceği hakemlerimizin vereceği karara bağlıdır. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa yerine getiririz fakat nihayet hakemlerimizin ve Federasyon’un vereceği karara bağlıdır. Ben bu vesile ile Trabzonspor’umuza başarılar diliyorum misafir takımıza ‘Trabzon’a hoş geldiniz’ diyorum.

 

HİÇBİR TELAŞA LÜZUM YOKTUR. EKİPLERİMİZ İŞ BAŞINDADIR

Bu arada çok önemle söylemek istediğim şu ki her hangi bir telaşa lüzum yoktur. Biz tüm araç gereçlerimizle ve gerekirse özel araçları kiralayarak mücadelemizi sürdürmekteyiz. Cumartesi gününden itibaren zaten çalışma başlatılmış ve devam ettirilmektedir. İnşallah kar mücadelesinde değil can kaybı, hiçbir maddi zararında yaşanmamsıyla birlikte Trabzon hafta sonunda tekrar bütün ulaşımını sağlamış hale gelecektir.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24