Başkan Gümrükçüoğlu 248 genci Çanakkale’ye gönderdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar İlçe Müftülüğünün düzenlediği “Caminin Ziyneti Toplumun Gençleri” isimli projeye katılan 248 genci Çanakkale gezisine gönderdi.

Başkan Gümrükçüoğlu 248 genci Çanakkale’ye gönderdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar İlçe Müftülüğünün düzenlediği “Caminin Ziyneti Toplumun Gençleri” isimli projeye katılan 248 genci Çanakkale gezisine gönderdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesi İpekyolu Fuar Alanında gençleri Çanakkale’ye uğurladı.

 

Burada proje hakkında katılımcıları bilgilendiren Proje Koordinatörü Hasan Dinç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na katkılarından ötürü teşekkür etti. Dinç, “Toplumuzda sanki cami belli bir yaşın üzerindekilerin gidip ibadet yaptığı, gençlerin sahiplenmediği yer gibi algılanmaya başladı. Oysa Peygamberimiz (S.A.V.) döneminde camilerde daha çok gençler vardı. Bu nedenle bir proje yaptık. Projemiz 3 ay sürdü ve 55 cami katıldı… Ramazan ayında Gülbaharhatun Camisi’nde teravih namazını kıldık. Bir baktık Büyükşehir Belediye Başkanımız da bizim cemaatimiz. Namazdan sonra kendisine soru soranlar odu. Etraf dağılınca koluna girdim, dedim ki, ‘herkesin derdine çare oluyorsunuz, bizim de bir derdimiz var, bize de çare olur musunuz?’ dedim. ‘Nedir hocam derdiniz’ dedi. Sayın Başkanımız projeyi anlattığımda çok duygulandı ve ‘işte bizim sizlerden beklediğimiz budur’ dedi ve ‘hayatta olduğum, görevde olduğum süre boyunca bu projeye katılan gençler için Çanakkale gezisini gerçekleştirmeniz için size her türlü desteği vereceğim’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu projeye katılan gençlere canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BU CAMİLER SİZİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise konuşmasında böyle bir proje hazırlayanlar ile bu projeye katıklım gösteren gençlere teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Hasan Dinç hocam bir Ramazan teravihi sonrası bu projeyi bana anlattığında ne kadar sevindiğimi kelimeler ile ifade edemem. Projenin camilerimizin, Allah’ın (c.c.) evi olan o mübarek mekânların gençliğimiz tarafından doldurulması en çok bizi sevindiriyor. Bu topraklardan göçüp gittiğimizde geride kalan evlatlarımızın dinimize, vatanımıza, milletimize sahip çıkacağını düşündürüyor. Bizim istediğimiz bu tarz programlardır. Bu programda hocalarımız çok güzel bir yol izlediler. Mahallelerindeki camilerin etrafında olan siz yavrularımızla, annelerinizle, babalarınızla irtibat kurdular. ‘Bu camiler sizin’ düşüncenizi ilettiler ve sizde o camilerin evlatları olduğunuzu gösterdiniz” şeklinde konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24