Bando-Mehter takımından Cuma konserleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando-Mehter takımı her Cuma mesai bitiminde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) vatandaşlara konser verecek.

Bando-Mehter takımından Cuma konserleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da bir geleneği yeniden başlattı. Bundan böyle her Cuma günü mesai bitimi saatlerinde Büyükşehir Belediyesi bondo-mehter takımı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) konser verecek. 10 Ağustos Cuma günü icra edilen konserle uygulamaya başlanırken vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, milli ve geleneksel kültürün yaşatılması amacıyla bu faaliyete başladıklarını söyledi. Trabzon’da asli belediyecilik faaliyetleri ve dev projelerin şehre kazandırılması çalışmalarının yanı sıra spora, sanata ve eğitime her zaman katkı verdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Müzik Akademisini şehrimize kazandırmış bir belediyeyiz. Sanata, milli ve geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda şehrimize yıllar önce uygulanan, ‘Cuma günleri bando-mehter konseri’ faaliyetini de yeniden başlatmış bulunuyoruz. Bu uygulama şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizin kültürümüzü daha yakından tanımasına da vesile olacaktır” dedi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24