Bakan Soylu Koorinasyona katıldı, nöbetçi vekil oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oflu Hemşerimiz Süleyman Soylu bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Trabzon’da öğrencilere karne dağıttı, İl Koordinasyon Toplantısına katıldı ve Ak Parti İl Başkanlığında vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bakan Soylu Koorinasyona katıldı, nöbetçi vekil oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Süleyman Soylu bir dizi ziyaret ve toplantılar için Trabzon'a geldi.

 

İlk etapta karne günü sebebi ile Ortahisar Yeşiltepe okuluna giden Soylu, burada öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.  Ardından 2016 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Toplantısını gerçekleştiren Bakan Soylu devamında ise Trabzon SGK Hizmet Binasına ziyaret gerçekleştirdi.  Soylu yoğun temposuna AK Parti Trabzon İl Başkanlığında nöbetçi vekil uygulaması ile devam etti.

Trabzon Valiliği Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında,  Trabzon’da yapılan 2015 yatırımları ve gelecek yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantı da ilk söz alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2015 yılında 4.4 milyar lira ile 786 projenin sürdüğünü söyleyerek, “4.4 milyar liralık 786 proje üzerine çalışmalarını sürdürmüştür. Yerel ve döner sermayelerin 1.2 milyon lirası harcandı. 2005 yılında toplam kamu yatırımları 1.2 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Biz bu süreçte yapmış oldukları çalışmalara teşekkür ediyorum. Trabzon ili açısından yatırım açısından verimli bir yıl olmuştur. Önümüzdeki yıl ise kamu kaynaklarını verimli kullanarak Trabzon halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

 

BAKAN SOYLU YATIRIMLAR DEVAM EDECEK GÖREVİMİZ TAKİP ETME

Bakan Soylu ise yaptığı konuşmada; "Her yıl ortalama Trabzon ilimize 1 ile 1.5 milyar civarında bir yatırım harcamamız gerçekleşmiştir. Trabzon açısından önemli bir şeydir. Geçen yaptığımız toplantılarda büyük memnuniyet duyduk. Tüzük toplantısında aldığımız kararları ortaya koyduğumuz hedeflerin devam etmesi bizi memnun etmiştir. Turizm döneminin yaklaşıyor olması tüm birimlerimizin bir gayret içerisinde olması inanıyorum ki 2016 yılında bahsedilen ve yeni yapılacak yatırımların yanı sıra şehrimizin ekonomisinin ortaya koymuş olduğu yukarı doğru hareketliliğe ciddi bir etkinlik kazandırmıştır. Geçen toplantıda belirttim. Biraz önce biz okuldan geldik. Okulumuzdaki huzuru, okulumuzda velilerimizin öğretmenlerimizin okul yöneticilerimizin oluşturduğu tabloyu görünce mutluluk dudyum. Trabzon’un yaşanabilir şehir olduğunu bir kez daha gördük. Bunu sürdürmek ve daha iyi bir noktaya getirmek hedefimizdir. Bir çok yatırım va0. Gerek vali beye, gerek milletvekilleri, belediye başkanlarımızla hep birlikte takip edeceğiz. Bizim en önemli meselemiz takiptir. Her birini gerçekleştirmemiz lazım. 4 yıl içerisinde yatırımları iyi bir noktaya taşımak adına burada tamamlanabilmesi önemlidir. Özellikle ilçelerde ki projelerimiz ve söylediklerimiz, milletimizin beklentileri yapılması gerekenlerde ilçe yatırımlarında aksaklıklara izin vermemeye çalışıyoruz" dedi. 

 

SAMSUN’DAN RİZE VE ARTVİN’E KARADENİZ TURİZM PLANI Turizme dikkat çeken bakan Soylu, yeni bir projeyi açıklayarak, “Samsun’dan Rize ve Artvin’e kadar Karadeniz Turizm planı tamamlanmıştır. Tarih aşaması kalmıştır. Bizim ortaya attığımız konuştuğumuz ve tartıştığımız turizm çalışmasının bir üst çalışmasıdır. Onun altında atacağımız adımlar bölgemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Turizm konusu önemlidir” dedi.

 

SOYLU YATIRIMLARI AÇIKLADI Bakan Soylu, konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Şehir hastanesi ile ilgili son aşamalara geldik. Önemli bir yatırımdır. Bunu da çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Hem sağlık, hem bu hizmetlerin sunumlarını etkinleştirecek bir noktalamaya taşınacaktır. Bunanla birlikte rektörümüz ile takip ettiğimiz projeler var. Onları gerçekleştireceğiz.  Özellikle Arsin’deki yatırım adası bizim Şubat ayından itibaren başlayabileceğimiz bir meseledir. Önümüzde yurtlarımız açısından önemlidir. Şimdi Yomra ilçesinde bir tip projesi şekillendirilmektedir. Bu proje ile mükemmel bir hazırlık yapılmaktadır. Spor salonları ve öğrencilerin rahat hizmet alabileceği adımlar attık.  Bu yaz önemli bir etkinliğimiz var gynasiam. Buna ait hazırlık önemli bir hazırlık olması gerekiyor. Bu hazırlıkları gerçekleştirebilmek adına seferber olunmuştur. Şehrimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.  Havalimanımız bize yetmiyor. Onunla ilgili hazırlık aşaması başlamıştır. Onunla ilgili önemli bir noktayı taşıyacağız.  Köy yollarımız önemlidir. Bu sene en çok yatırım yapmamız gereken yatırımlar içiresinde. En önemli meselelerden biri de şehir içinde yatırımlar iyi bir noktaya geldiği zaman temel mesele kanalizasyon ve altyapı yatırımların şehir ve köyle aynı aksta buluşması çalışmamız var.  Akyazı Stadımı bu Haziran ayı sonu ile tamamlanacaktır. Burada sayın bakan ile görüştük burada bağlantı yolları konusunda bir süratlenme olması söz konusudur”

 

2 HAVAALANI BEDELSİZ YAPILABİLİR “135 metre kare arsanın 2 milyon lira olan 26.5 metre daha aşağıda deniz doldurulacak ve en az iki tane havalimanı bedelsiz olarak yapılabileceği belirlenmiştir. Önceliğimiz Rize Havalimanıdır. Demir yolu projemiz tüm taşıma motlarımızın gerek deniz liman bir yerde olması Trabzon ili için önemli bir proje. Demiryolu projemiz 8 kat trilyon yatırım. Erzincan, Kelkit, Torul ve oradan Trabzon’a bağlanan bir hat var. Böyle bir çalışma yapıldı. Bayburt’tan Of, Of ile 17 bin metrekarelik bir çalışma yapılmıştır. 6 projede çalışma yapıldı. Tamamlanan 2 proje var. Toplam maliyeti 14 milyon lira. Araştırma Enstitüsü projemiz var. Şuanda proje aşamasında. Yöredeki balıkçılara hizmet adına yapılan proje. Zaman zaman balıkçı barınaklarını eleştirenler oluyor. Ancak balıkçılarımıza hizmet edecek ve balıkçılarımızın yörede kalmasını sağlıyoruz

 

TRABZON HAVALİMANI’NDAN ÖNCE RİZE HAVALİMANI DEMİR YOLU KONUSU Toplantıda Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü  Nurettin Aydın Trabzon Havalimanı ve Demiryolu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Aydın şu ifadelere yer verdi; “Trabzon Havalimanı için 135 metre kare arsanın maliyet 2 milyon lira olan 26.5 metre daha aşağıda deniz doldurulacak ve en az iki tane havalimanı bedelsiz olarak yapılabileceği belirlenmiştir. Önceliğimiz Rize Havalimanıdır. Demir yolu projemiz tüm taşıma notlarımızın bir araya getirecek gerek deniz ve limanın ve karayolunun bir yerde olması Trabzon ili için önemli bir proje. Demiryolu projemiz 8 kat trilyon yatırım. Erzincan, Kelkit, Torul ve oradan Trabzon’a bağlanan bir hat var. Böyle bir çalışma yapıldı. Bayburt’tan Of, Of ile 17 bin metrekarelik bir çalışma yapılmıştır. 6 projede çalışma yapıldı. Tamamlanan 2 proje var. Toplam maliyeti 14 milyon lira. Araştırma Enstitüsü projemiz var. Şuanda proje aşamasında. Yöredeki balıkçılara hizmet adına yapılan proje. Zaman zaman balıkçı barınaklarını eleştirenler oluyor. Ancak balıkçılarımıza hizmet edecek ve balıkçılarımızın yörede kalmasını sağlıyoruz”

NÖBETÇİ OLDU 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan ve 2 haftada bir Cuma günleri yapılan 'Nöbetçi vekil' uygulamasında bugün halkın sorunlarını 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu  dinledi. 

 

Atatürk Alanında ki AK Parti İl Başkanlığında ilk nöbetlerini tutan Bakan Soylu, burada yoğun ilgi ile karşılaştı.  İl Binası, vatandaşların akınına uğrarken hemen hemen herkes Bakan Soylu ile görüşmek istedi. Vatandaşlar  Bakan Soylu ile görüşmeden önce İl Başkanlığı yöneticileri tarafından kendilerine verilen formlara önce iletişim bilgilerini yazarken ardından ayrılan bölüme de sorunları sıraladı. Bu formlarla görüşmeye giren vatandaşlara ortalama 3 dakika süre tanındı. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada, “Bizim mevcut uygulamamız var. Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla aldığımız ortak karar çerçevesinde burada ulvi bir görev gerçekleştiriyoruz. Cuma günleri bir milletvekilimiz, meclis çalışmadığı günlerde burada vatandaşlarımızla buluşuyor.   Cuma günleri milletvekillerimiz, burada öğleden sonra vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Hem onların dertlerini dinlemek, hem de meselelerin nasıl yürüdüğünü gözlemlemek için.. Vatandaşlarımızla seçim sonrasında bir araya gelip burada kendileriyle görüşüp dinleyip, sorunların mümkünse hal çaresine bakmak için bu yöntemi ortaya koyduk. Aynısını belediye başkanlığımız ve diğer teşkilatlarımız gerçekleştirecek. Bugün buradayız. İnşallah burada hemşerilerimizi dinleyeceğiz. Hem de gücümüzün yettiği ölçüde dinleyip çare olmaya çalışacağız” dedi. 

SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE İÇ İÇE DEĞİL…

Nöbetçi vekil uygulamasını, sadece seçim döneminde vatandaşlarla iç içe olan değil bunu devam ettiren bir parti olduklarını göstermek için olduğunu kaydeden Soylu, “Hem politikalarımızın nasıl yansıdığını takip etmek, hem de eksiklik, aksaklık var mı bunları takip ediyoruz. Bazen gündemin yoğunluğunun meşguliyeti nedeniyle bazı meselelere uzak kalabiliriz. Bu sistem bizi uzak kalmaktan alı koyar. İnşallah hayırlı olur. Memleketimiz bu günlerde siyasetin ortaya koyacağı yola çok ihtiyaç var” dedi.

 

ORADA TERÖR SONA ERECEKTİR

Seçimlerden demokrasinin güçlü çıktığına vurgu yapan Soylu, “Hem milletimizin istikrarı hem de milletimizin geleceği oylandı. Gelecek sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bugün bu sorumluluktan uzak olan var. Türkiye’nin elde ettiği fırsatı Türkiye’ye kullandırmamak isteyenler var. Bunu Güneydoğu’da net bir şekilde görüyoruz. Güneydoğu’da kar karşı kaldığımız olaylardan net bir şekilde anlıyor. Bir terör örgütü kendi intibakları ile beraber Türkiye’nin 4 yılda elde ettiği fırsatı yokluğa çevirmeye çalışıyor. Bu demokrasiye ülkenin birliğini bütünlüğüne büyük saygısızlıktır. Devletin orada ortaya koyduğu hem sevgi, hem de muhabbete demokrasi konusunda atılan adımlara büyük saygısızlıktır. Devletin gücünü sınamaya çalışanlar, bu milletin birlikteliğini sınamaya çalışanlar, dayanaklılığını test etmeye çalışanlar her zaman yanılmıştır. Bu bizim için ifade edilmesi gereken doğru olan tespittir orada terör sona erecektir. Tek bir terörist kalmayacaktır. Başka alanlarla karıştırmaya çalışanlarla karşı cevabımız müsamahakar olmayacaktır. Burada milletimizin birliğine, beraberliğine kast edilen durum söz konusu. Yine şunu açık şekilde belirtmek gerekir ki orada kardeşlerimizin Kürt kardeşlerimizin ve orada yaşayan tüm kardeşlerimizin huzuru üzerinden bugün bir hem istismar var, hem de huzurun üzerinden maalesef orada ciddi yanlışlar var.

 

TBMM’DE DEMOKRASİ NARALARI ATANLAR

Vatandaş oyunu vermiş. Siz de kendi renginizi belli edeceksiniz. Ya terörün bir parçası olarak burada bunu ifade etmeye devam edeceksiniz. Veya hutta verilen oyun namusunu uygun şekilde, hakkına uygun şekilde demokrasi çerçevesinde devam ettireceksiniz. Hem terör örgütü ile iş tutacaksınız hem de TBMM’de demokrasi naraları atacaksınız. Gerek Türkiye içinde gerekse dış dünya bu konuda oldukça gerçekleri çıplak gözüyle görebilmeyi fırsatını elde etti. Kimseye oy kullanırken baskı yapmayan bir anlayış, tam tarsine vatandaşın oyunu kullanırken terör örgütünün baskısı altında kalan anlayışa karşı kimse demokrasiyi öldürmeye kalkmasın. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz geleceğimize huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz” dedi.

 

ERKEN SEÇİM YAPILACAK MI?

Erken seçim yapılacağı iddialarına da cevap veren Bakan Soylu, “Seçim tarihleri sayıyım isterseniz. 2002, 2007, 2011, 2015 .. Türkiye şunu rahat bir şekilde rahatladı. Türkiye ön görülebilir bir ülke. Bu tip siyasi belirsizlikleri sağlayan bir ülke değil. 4 seçimi 2 yıl da yaptık. Bu bizim için dayanıklılık için çok önemli bir testti.. Allaha şükürler olsun biz buradan demokrasiyi kuvvetlendirerek çıktık. Önümüzde ki seçimin tarihi bellidir. 2019. Bu seçim söylentilerini ortaya koyanlar Türkiye’nin elde ettiği istikrar hızını engellemeye çalışanlar” dedi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24