Akasya yerine deniz suyundan etkilenmeyen palmiye

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce dikilen akasya ağaçların bir kısmının deniz suyundan etkilenmesi nedeniyle yerlerine deniz suyuna dayanıklı olan palmiye ağaçları dikildi.

Akasya yerine deniz suyundan etkilenmeyen palmiye

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kavşağının sahil bölgesini yeni palmiye ağaçları ile donattı. Yeni palmiyelerle birlikte farklı bir görüntü kazanan alan vatandaşlardan büyük beğeni aldı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce dikilen akasya ağaçların bir kısmının deniz suyundan etkilenmesi nedeniyle deniz suyuna dayanıklı olan palmiyelerin dikilmesi işlemi gerçekleştirildi.

 

Akasya ağaçlarının yerine sahile 100 adet palmiye ağacı dikilirken şehrin diğer bölgelerine palmiye ağacının dikilmeyeceği belirtildi. Dikilen fidanlar İzmir Torbalı Orman Fidanlığından Karayolları ağaçlandırması kapsamında hibe olarak alındı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu palmiye ağaçlarının denize suyuna daha dayanıklı olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz dönem bu alana diktiğimiz Akasya ağaçları denizin etkisinden ötürü kötü bir hal alınca değiştirme ihtiyacı hasıl olmuştu. Bu alanda yoğun deniz etkisi yaşandığından tuzlu suya dayanıklı palmiye ağacı tercih edilmiştir. Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 100 akasya ağacı yerine palmiye dikilmiştir” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24