8. Trabzon istihdam fuarı kapılarını açtı

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde gerçekleştirilen 8.İstihdam Fuarı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı.

8. Trabzon istihdam fuarı kapılarını açtı

Trabzon Valiliği himayelerinde, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘8. Trabzon İstihdam Fuarı’ ziyarete açıldı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili kurum ve kuruluşların da destek verdiği fuarın açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da göreve başlamasını takiben ilk resmi programı olarak katılım sağladı.

 

Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın da birer konuşma yaptığı açılışta davetlilere hitap eden Başkan Zorluoğlu, Türkiye ve Trabzon için çok önemli bir konu olan istihdama ilişkin çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı fuarın, ilk resmi programı ve konuşmasına denk gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

İstihdam meselesinin hem ülkemizin hem şehrimizin önemli meselelerinden olduğunu anlatan Başkan Zorluoğlu, “Birkaç yıldır ülkemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bir istihdam seferberliği yürütülüyor. Gerek kamu gerekse özel sektör bu anlamda hakikaten çok büyük gayret gösteriyor. Trabzon’da da Sayın Valimizin riyasetinde istihdam seferberliği anlamında; özel sektörün, yatırımcılarımızın, iş dünyamızın, iş adamlarımızın hakikaten çok özveri ile ilave istihdamlar sağlama noktasında çok büyük bir gayretle çalıştıklarını memnuniyetle gördüm. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte ilave istihdamlar noktasında büyükşehir belediyesi olarak bizde elimizden gelen tüm gayretle iş adamlarımızın, yatırımcılarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın meslek odalarımızın yanında olacağız ve beraber inşallah çalışarak Trabzon’da daha fazla istihdam daha fazla üretim oluşturabilmek için gayret göstereceğiz” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesinin de bir işveren olduğunu ifade eden Zorluoğlu, “Belediyemiz Trabzon’un en büyük işvereni. Ama bundan öte büyükşehir belediyemizin bilhassa yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırımların teşvik edilmesi, yatırımcıların önündeki engellerin kaldırılması ve yatırımcı dostu bir şehir ortamı oluşturulması bakımından da önemli görevleri olduğunu biliyorum” diye konuştu. 

 

Trabzon’da ekonomiye yön veren temel sektörlerin turizm, sanayi ve tarım-ticaret olduğunu anımsatan Zorluoğlu, “Bilhassa son yıllarda Trabzon’un turizm anlamında kat ettiği mesafe göz kamaştırıcı, dikkat çekicidir. Önümüzdeki dönemde de turizmin ekonomide daha fazla pay sahibi olacağına ilişkin çok önemli işaretler var. O bakımdan biz de büyükşehir belediyesi olarak şehrimizle birlikte önümüzdeki dönemde turizmde daha fazla yatırımın şehrimizde gerçekleşmesi, turizmdeki istihdamın oranının ve sayısının da arttırılmasında inşallah önemli çalışmalarımız olacak. Yeni turizm destinasyonları oluşturulması için çaba sarf edeceğiz. Trabzon bu bakımdan hakikaten çok elverişli destinasyonlara sahip. Neredeyse tüm ilçelerimizde, Ortahisar’da halen çok önemli turizm destinasyonu olabilecek, dokunmamız gereken alanlar var” ifadelerini kullandı. 

 

Trabzon’da turizmin tek elden yönetilmesiyle alakalı önemli bir çalışmayı neticelendireceklerini de açıklayan Zorluoğlu şunları söyledi:

 

“Turizmi doğru bir şekilde yöneterek önümüzdeki yıllarda kısa bir süre içerisinde çok sayıda istihdam olanağı sağlayacak turizm yatırımlarını teşvik edeceğiz. Bu noktada ilimizde turizm yatırımı yapmak isteyen iş adamlarımızı da birinci derecede muhatap kabul edeceğimizi ve onların muhatabının doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahsımın olacağını ve karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde tıpkı yaptıkları yatırımı bir kamu yatırımı gibi değerlendireceğimizi tekraren ifade etmek isterim. Öte yandan sanayi; istihdam ve üretim anlamında çok önemli katkı sunan bir sektör.  Arsin OSB’miz yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor. Şinik, Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ndeki OSB’lerimiz bu manada önemli işler görüyorlar. Bunların da ilimiz istihdamına ve üretimine önemli katkılar yapacağını söyleyebiliriz.”

 

Trabzon’da istihdama hatırı sayılır miktarda katkı yapabilecek öneme sahip Arsin Yatırım Adası’nın öncelikli vizyon projelerden biri olduğunu kaydeden Zorluoğlu,  “Burayla ilgili belli bir aşama kat edildi. İnşallah paydaşlarımızla yine sayın valimizin riyasetinde süratle bir araya geleceğiz. Şirket sözleşmesini de önümüzdeki kısa süre içerisinde imzalayacağız. Böylelikle Arsin’de –tamamlandığında- doğrudan 15 bin, dolaylı olarak ise 25 bin insanımıza iş olanağı sunabileceğimiz, tercihen yeni yüksek teknolojik ürünlerin üretileceği çok büyük bir endüstri alanı bizim büyükşehir belediyesi olarak çok yakından takip edip inşallah süratle tamamlamak istediğimiz önemli bir projemiz olacak” şeklinde konuştu.

 

Tarım sektöründe ise Trabzon’un stratejik iki ürünü olarak nitelendirdiği çay ve fındık ile ilgili olarak da başta Ticaret Borsası olmak üzere sektör paydaşlarıyla mutlaka istişarelerde bulunacaklarını aktaran Başkan Zorluoğlu, konuşmasını şu değerlendirmelerle tamamladı:

 

“Bu iki önemli ürünü ele alıp bunlarda verimin artırılmasına yönelik çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Çayda da fındıkta da Trabzon önemli bir üretim merkezi ama dekar başına, dönüm başına verimin dünya ortalamasının oldukça altında olduğunu raporlar gösteriyor. Bu bakımdan bu stratejik ürünlerin veriminin artırılmasına dönük çalışmalara da ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu aynı zamanda bu anlamdaki istihdam oranını da ciddi şekilde arttırılması bakımından konumuzla ilgilidir. Girişimciliği özellikle kadınlarımız açısından desteklemek istiyoruz. Yine meslek edindirme kurslarımızı yeni bir perspektifle ele alıp daha yoğun daha yaygın ama daha etkili sonuçlar verecek şekilde yeniden ele alıp dizayn edeceğiz. Hedefimiz daha kaliteli bir iş gücü ortaya çıkarıp insanlarımızın bilhassa kadınlarımızın daha rahat iş bulmalarına olanak sağlayacak girişimleri de yapmaktır. İnşallah yatırımcılarımızın önündeki engelleri kaldırarak, yatırım ortamını iyileştirmek ve yatırımcı dostu bir Trabzon şehri oluşturmak için gayretle çalışacağız.”

 

Konuşmaların ardından destekçi firma temsilcilerine şilt takdimi ve stantların gezilmesi sonrası resmi açılışı gerçekleştirilen 8. Trabzon İstihdam Fuarı’nda 3 bine yakın kişiye iş imkanı da sunulması hedefleniyor. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24